![]() |
Na jakiej zasadzie działa wirus w Rec?
Witam,
Napewno wielu z was ogląda filmiki w TibiCam. Dlaczego to robimy? Chcemy się dowiedzieć o jakimś nowym expowisku, chcemy dowiedzieć się jak byśmy sobie poradzili na takowym potworze, chcemy się pośmiać oglądając filmiki o pk'aniu, chcemy zobaczyć jakiegoś nowego potwora itd. Jednak czy bezpieczne jest ściąganie filmików? O wirusach w Rec zostało napisane w temacie "Uwaga! Wirusy w Rec (To nie żart)!". Ja chcę tylko wyjaśnić jak one działają. Niektóre pliki mają w sobie złośliwy kod, który aktywuje się po włączeniu pliku z rozszerzeniem rec przez tibia cam. Kod powoduje stworzenie i ukrycie innego pliku (np. keyloggera). Keylogger zapisuje się w HKEY.CURRENT do autostartu. Keylogger się aktywuje i podczas pisania na klawiaturze zapisuje się do pliku.txt i jest wysyłany na e-mail hakera. Ooo, to ja już niebęde ściągał filmików. Nie, nieprawda możesz sciągać nadal filmiki Tibicam, ale pamiętaj żeby zawsze przeskanować plik przez antywirus. Polecam: virusscan.jotti.org Jeżeli wykryjesz wirusa natychmiast usuń plik .rec i upewnij się, że go napewno usunołeś. Jeżeli juz włączyłeś filmik w Tibicam. To dla upewnienia polecam sformatować dysk ;) To na tyle w tym poradniku. Pozdrawiam, Pamiętaj Gadzio to ooo Zwierze. |
z Ciebie jest taki obeznany informatyk a robisz podstawowy błąd...TibiCam się pisze, a nie Tibia cam
|
Ameryki nie odkryles -.- i po co taki temat jak kazdy o tym wie ?
Cytuj:
tak ale nie licz ze ci to przekleja ^^ lepeiej napisz do osoby co napisal ten temat o virusach w rec i niech wkleji w 1 poscie Cytuj:
|
Na tibicams jest/był jeden rootkit w .rec...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rootkit |
@Skrzat
Niekażdy o tym może wiedzieć, ja tylko ostrzegam. Przynajmniej szanuj moją prace. Nie sztuką jest krytykować, lecz sztuką jest zrobić coś własnego .. |
Cytuj:
@topic skoro tak opisujesz temat to zapewne inni też o tym wiedzą i powinni wymyśleć jakiś skaner na recki |
Cytuj:
jeżeli chcesz coś zrobić dobrze to rób to bardzo dobrze..a jeżeli chcesz coś zrobić dla informacji..to rób to bez błędów.."---...---" |
Boze , facet siejesz pankie wśród ludzi ... TE WIRUSY W REC. SA JAK UFO , KAżDY O NICH GADA A NIKT ICH NIE WIDZIAł .... i niech tak pozostanie ... AMEN
|
Cytuj:
|
Najlepiej to zróbcie sobie specjalną partycje, i po obejrzeniu filmu zawsze strzelcie formata.
|
@Skrzat
bardzo dobze ze jest ten temat,jezeli cie nie interesuje to po co na niego wchodzisz ;) |
Cytuj:
Cytuj:
Po drugie caly atak wirusa z rec przebiega w inny sposob. W plik musi miec podany download do keyloggera (bodajze w jakims egzotycznym formacie skryptowym, juz nie pamietam). Dopiero wtedy mamy na dysku keyloggera. Nie jest mozliwe stworzenie pliku rec tworzacego plik exe/dll/vbs- jesli jest niech mi ktos podesle taki plik, z checia sprawdze ;) A i jeszcze keylogger wcale nie musi tworzyc pliku pass.txt albo cos. Moze wyslac plik przez smtp wyciagajac dane z pamieci tibii. Cytuj:
Cytuj:
Na keyloggerach, komputerach i ogolnie wirusach znasz sie tyle co moja jedna kolezanka szukajaca klawisza F13 w klawiaturze - nic nie wiesz. |
Wirusy i keylogery i itp moga byc tylko i wylacznie w plikach wykonywalnych... czyli w takich z rozszerzeniem:
- ****** - *.com - *.rec I nawet jesli ktos by umiescil jakiegos syfa w pliku z rozszerzeniem rec to wykonanie tego nie jest mozliwe jezeli uruchomisz plik *.rec przez TibiCam, TibiCams to nie kompilator C++ tylko program do odtwarzania. -.- Cytuj:
|
A pliki są czyste zanim trafiają na listę filmów sa dokładnie sprawdzane przezemnie! Więc macie wszystkie czyste pliki.
|
@up
nie był bym taki pewny, tak mnie shackowali... ;( |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale z ciebie informatyk.. Widać, że brak ci doświadczenia jednak mimo to próbujesz nam wszystkim uświadomoić, że jesteś w tym dobry. Z twoich tekstów wynika, że nic się nieznasz na komputerach: Cytuj:
Co ty możesz wiedzieć o komputerach skoro myslisz, że na klawiaturze jest klawisz F13. Cytuj:
To, że mieszkasz na wsi oznacza to, że nieznasz sie na komputerach ani na programowaniu i oprócz krytykowania nic innego niepotrafisz robić. Cytuj:
Cytuj:
Nielubie wszelkich odpadków tego forum jak ty, które wczoraj dostały komputer i próbują dorównać komuś, komu nigdy niedoruwnają. Twoja wiedza jest na poziome pierwotniaków, które zamieszkiwały naszą planetę miliony lat temu. Cytuj:
Dwik, rodzice cię trzymają w oborze ze świniami na wsi i niewypuszczają cie z tamtąd. |
Cytuj:
nie slyszales o takim opisie"jezeli chcesz zobaczyc moj opis wcisnij F13" ..on to powiedzial dla zartu ..a ty to odebrales jak najbardziej serio hahah idz sie zabij!:D @down ahaha:D ja tutaj przychodze widze takie 2-3 "mondre" posty inaczej i humor odrazu sie poprawia:D |
Cytuj:
Edit. Etoric, szybki jestes ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11. |