![]() |
Avenger kontra SOV & MMS
Co jest lepsze do blokowania/expienia???
a) Shield of the Mastermind (def:37) z Magic Swordem (48 def:35) ? b) Avenger (50 def:38) |
DO blokowania leprzy jest mms+sov a do ataku avenger poniewaz na full def sie sumuje def broni i tarczy (moja teorja po wielu prubach) a przy broni 2 hended skill defa liczy sie w polowie (od niedawna jestem drutem kiedys bylem knightem)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Dodam że na Tibia.de i Tibia.news robiono badania potwierdzające tą teorię.. |
Tak liczony jest def leprzej zeczy ale na full atk ale jak masz full def to sie licza obie zeczy jak niewierzysz to sprawdz latwo mozna to zobaczyc... testowalem broad sworda vs serpent sword+battle shield na full atk obrywalem bardzo podobnie przy obu broniach ale jak wlaczylem full def to ruznice w hitach zadawany przez cyce byly dosyc znaczace jezeli niewierzycie to sprawdzcie sami:]
|
@Lordkas
Byzydura. Obrażenia były mniejsze bo zmiana techniki walki na full def, je zmniejsza. @Topic MMS+SOV: Atak: 48 Obrona przed pierwszym potworem: 37 Obrona przed drugim potworem: 35 Avenger: Atak: 50 Obrona przed pierwszym potworem: 38 Obrona przed drugim potworem: 38 Av wins. Close topic. |
Heheh, Khan czyli mając tylko SOV w ręce, a w drugiej nic, drugiego potwora blokuje także SOV'em?
Stawia to w wątpliwość zakup jakiejkolwiek tarczy przy posiadaniu broni klasy SOV. Czy może działa to tylko w przypadku broni dwuręcznych? Czyli mając w jednej ręce SOV, a w drugiej nic drugiego z atakujących potworów blokuje samym pancerzem? Możesz powołać się na jakiekolwiek testy potwierdzające Twoją teorię? ------- Szybki test czy jednoręczna broń + puste miejsce blokuje oba ataki: http://i20.photobucket.com/albums/b2...k2/33465sd.png Więc wg Twojej teori, wręcz katastrofalne jest noszenie tarczy której DEF jest mniejszy niż aktualnie posiadanej broni ..... Taka wiadomość znacząco zaburza dotychczasową politykę ekwipunkową rycerzy i magów. |
To słowa tutora.
ponoć tylko bronie dwuręczne są na tyle "duże" by pełnić rolę dwóch itemów. W przypadku tylko SOVa wygląda to więc tak: Atak: 48 Obrona przed pierwszym potworem: 35 Obrona przed drugim potworem: brak edit: Wszystko się zgadza. Z resztą: - bron dwuręczna blokuje dwa potwory <- FAKT - bron jednoręczna bez tarczy blokuje jednego potwora <- FAKT - def obu przedmiotów nie sumuje się <- FAKT Jedyne czego przyznam, że nie wiem, to czy bronie dwuręczne korzystaja z Shieldingu. Jesli TAK - to powinny go rozwijać. Jeśli NIE to znaczy, że korzystają z Fightingu, czyli na logikę powinny go rozwijać podwójnie. |
Jestem posiadaczem SoV
Swoje krotkie spostrzezenia Godzina huntu w Cycopolis z (przy kombinacjach full atak/balanced/full def) a) sam Sov w rece b) Sov z demon shield w rece c) potem test uderzen hitow z sama demonka w rece Spostrzezenia: 1) Sov bloczyl z jakoscia Demon shielda 2) nie bylo widocznej roznicy miedzy samym sovem w rece a sov+tarcza 3) Jedyny plus kombinacji "b" to wzrost shieldingu. Osobiscie wybralbm Avengera, zaraz gdy zrobie PoI - Sov idzie na sprzedaż, gdyz jest on o klasę gorszy od Avengera. Jedyny minus to brak wzrostu shieldingu. |
@Khan
Jak Twoim zdaniem jest w przypadku samej tarczy, bez broni?. Bo jesli Twoja teoria bylaby prawdziwa, to nie oplacaloby mi sie zakladac Bright Sword'a do samego bloczenia, majac Dragon Shield lub lepsza. @Emilok & Vil Co wy o tym sadzicie? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Kłótnie na ten temat były, są i będą. Cipsoft mógłby to wytłumaczyć :p
|
Cytuj:
Zrobiłem próbę: ściągnołem cały ekwipunek i włożyłem do łapy bone cluba, a nastepnie pozwoliłem się bić dwóm spiderom. Bone club blokował oba spidery. Mało tego! Kiedy zmieniłem broń z bone cluba na daggera czestotliwosć obrażeń wyrażnie spadła, a teoretycznie powinna zwiększyć się, gdyż dagger ma mniejsza obrone! (bone club: def-8, dagger: def-6) Stało się tak dlatego, że club fighting mam na 10, natomiast sword fighting 81. Jest dowód na to, że jeżeli nie używamy tarczy to do zablokowania ciosu bronią wykorzystywany jest sword fighting! Tak wygladały hity z założonym bone clubem: 11:22 You lose 4 hitpoints due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. A tak z daggerem: 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:23 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. Stałem mniej więcej tyle samo czasu z każdą bronią. @Lordkas Mała rada - zanim zaczniesz się tu wypowiadać zapisz się na wyrównawcze z ortografi. |
Prawa
Popieram kolege up
Mam 83 sworda i 10 cluba kiedy bylem na zolwaich z gs to mnie walily po 20-40 natomiast w warhamem po 50+ A więc: Do shielda 2 handed broni wazne jest malee danej broni... Shield nie ma zadnego wplywu:p |
..
jeszcze jedno..
wychodzi na to ze jak shielding lcizy sie tylko przy tarczy.. a obrona broni zalezna jest od skila sword/axe/club no to tyle ;):D |
To po co w ogóle są tarcze, skoro dwuręczną bronią blokuje się lepiej?
|
Hmm.. czyli wychodzi na to, że zawsze blokujemy dwa potwory?
Skoro tak, to rzeczywiscie mozna cały czas używać broad sworda, 2handed sworda i gs'a, nigdy nie wziąwszy do ręki tarczy, a i tak wymiatać. Proponuję jeszcze przeprowadzić eksperyment, czy blokowanie bronią powoduje rozwój danego skila, czy tylko atakowanie nią. |
Bardzo kontrowersyjny temat... Bede musial to przetestowac na wlasnej skorze
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ciekawe...Avenger jest z trudnego questa to na pewno...ale widziałem wiele filmików, i ten miecz mają już postacie 80+lvl....wtedy już wogóle nie warto używać tarczy:/ Za pare miesięcy, to MMS będzie kosztował 10k, bo nikt go nie będzie chciał;P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:36. |