Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dark Catedral i expienie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113147)

Kaiba_Valoria 24-01-2007 21:48

Dark Catedral i expienie.

Witam.
Zacząłem ostatnio grac znowu "Knight'em" i mam pewne pytania .
Gram na świecie "PvP" więc ostatnio zastanawiałem się gdzie expić tak żeby nie tracić czasu na zabawe typu czekanie na resp albo "noobki".
Najpierw pomyślałem o kopalniach lecz na normalnych "Dwarf'ach" nie ma zbyt dużo kasy :confused: potem przyszło mi do głowy "Dwarf'y Soldier'y"
Hmm... dobry loot , dobra kasa , iron ore ale co z tego? Gdybym chciał wyciągnąć jakąś dobrą kasę i loot musiałbym siedzieć rano (Expie w godzinach 16:00 do 21:00 więc nie mam zbyt dużej przestrzeni).
Myślałem też o "Dwarf'ach Guard'ach" lecz to jest 'trochę' za silne :p .
Siedze i gapie się w sufit i nie moge nic wymyśleć :( .
Myślałem o fibuli. I znowu klapa? Pełno noobów X( .

Więc pomyślałem o "Dark Catedral" .
Hmm.... po "update" został dodany respawn "Gs'ów oraz Wyvern" :(
zawsze chodziłem na "Dc" blisko rzeki więc potanowiłem sprawdzić czy to prawda. Poszedłem "noob charem" lecz zostałem zabity :p .

Myślałem o "outlaw camp" .

I tu moje pytanie może mi ktoś powiedzieć lub dać mape drogi przez "outlaw camp" ale żebym sobie poradził moim ryckiem ;) .

Wiadomości o moim "Rycku" :)

Nick: <Cenzura>
Level: 9 (zanim pujde na "DC" chce zrobić 20)
Skile: 53/53 (zanim pujde :p chce zrobić 60/60)
Magic Level: 4

Zapomniałem "Equipa :p"
Crown helmet
Knight Armor
Plate legs
Dragon Shield - może będzie medusa :)
Fire Axe
Scarf
2x Backpack of UH

No i to by było na tyle :) .

Nie pomyślcie o mnie jako noobie że 9 "Level"
ale tą postać załozyłem tydzień temu więc jakbym expił pewnie miałbym o wiele większy ;) ale szkoda mi czasu i skiluje :)

Więc prosze o pomoc i troche wysiłku w te posty co będa podspodem :p

Sorry za ewentualne błędy w interpuncji czy innych gównach . :D

adrius 24-01-2007 22:06

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105400&page=6

Tam zamiescilem mapke:).
Jesli nie chcesz isc przez huntery w co nie watpie mozesz sie dobrze przyjzec i na lewo od"4" jest mostek , po drodze mozesz spotkac mm'a.

adrianeczeqq 24-01-2007 22:09

jeżeli chesz tam iść od razu mówię będzie to bardzo ciężkie ponieważ jeżeli wpadniesz na 2 huntery to powiem ci że hp spadnie do reda dość szybko na mino maga też trzeba uważać jest powolny ale potrafi walić ponad 100

Kavvoc 24-01-2007 22:12

No tak szczerze mówiąc to proponuje Ci Hellgate pod Ab. Tam jest o wiele lepszy exp i zarobek niż w przypadku Outlaw Camp. Nie ma tam trudnych potworow, a przy skillach jakie posiadasz spokojnie poexpisz na ghoulach, rotwormach, carrion wormach i pojedyńczych respach slimów oraz beho. Nie ma tam dużo ludzi, ja gram na Celescie i moim 22 druidem nie mam problemow z przeludnieniem w miejscu expa B) Ponadto zastanowic sie mozesz nad swamp trollami nieopodal Venore, ale tam bardzo dużo ludzi siedzi. Co do Hg ( przypomnienie dla newbie- Hellgate ) to jedyna przeszkoda moze byc klucz, który kosztuje 5k. Mam nadzieję, że zastanowisz się nad Hg. Naprawdę jest to magiczne miejsce :evul:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrianeczeqq (Post 1220236)
bardzo ciężkie ponieważ jeżeli wpadniesz na 2 huntery to powiem ci że hp spadnie do reda dość szybko

Co racja to racja, z hunterami nie dasz rady. No nawet jeden hunter poczyni duże szkody.

Kavvoc 24-01-2007 22:14

Przepraszam za double posta, ale to przez mój " lagujący się" komputer. Da się jakoś usunąć dubla ? Wiem, że jestem newbie :)

Kaiba_Valoria 24-01-2007 22:22

@up i up i up :)
Dzięki wam za posty typu normalnego , a nie typu "Tam są drzwi itp." :p

Dzięki za mapke , a co do Hellgate to powiedz gdzie kupić klucz i jak tam dojść bo nigdy tam nie byłem (noob ze mnie) :p

Jescze 1 zrobiłby ktoś mapke do DC na "tibian earth" bo na tej mapce co dales ziomek to malo widze :(

Kavvoc 24-01-2007 22:33

No więc tak, mapkę związaną z Hellgate podrzucę w piątek, proszę Cię o cierpliwość, ale nie mam czasu po prostu. Zmieniam szkołę wkrótce i chcę trochę nauce czasu poświęcić- ale obiecuję Ci mapkę ;)

Kaiba_Valoria 24-01-2007 22:36

@up
No to ci dziękuje bo akurat w sobote z kolega chce tam isc ;]

Powodzenia w nowej szkole ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:20.