Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Bomby atomowe w Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=113401)

Chessterr 26-01-2007 10:26

Bomby atomowe w Polsce?

Dzisiejszy "Dziennik" donosi, że przez 20 lat w Polsce składowano BOMBY ATOMOWE?

Nie chce się już kłócić, tak jak w topicu o ogólnej sytuacji na świecie, macie racje.

Myślę, że przez ten okres ZSRR mógł trzymać swoje bomby u nas, a Wy jak myślicie?

zalfik 26-01-2007 11:42

ZSRR nie mialo czym swoich bomb trasportowac ;)

Aevin 26-01-2007 11:59

To aż dziwne że przy naszych narodowych zdolnościach, nie ukradliśmy żadnej. Chociaż kto wie, może Prezydent Kaczyński ma teraz gdzieś w gabinecie małą czarną teczuszkę i zniszczy wszystkich przeciwników oj.Rzydzyka :evul:

A tak naprawdę to dziwi mnie po co Rosjanie mieli by składować je u nas, mało terenu mają u siebie? Jeśli już coś takiego robili to mieli w tym jakiś głębszy powód. Może planowali budowę wyrzutni? W końcu od nas bliżej do Europy zachodniej.

Mogłeś podać więcej szczegółów, np. gdzie były składowane. Chyba że nie napisali, ale to wtedy była by informacja mało wiarygodna.

@EDIT

Nie wiem czy to ten artykuł, ale znalazłem go na Dziennik Online:

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?...rticleId=29446

Cytuj:

Po co Sowieci trzymali głowice w Polsce? Chodziło o to, by broń jądrowa była umieszczona na pozycjach maksymalnie wysuniętych na Zachód...
Czyli miałem rację.

Jeśli ta informacja jest prawdziwa, to z pewnością w Ciągu paru dni się o tym dowiemy.

Khalak 26-01-2007 12:02

Ja uważam, że w Polsce była broń atomowa. Kiedyś nawet w fakcie czy innym szmatławcu była na ten temat cała seria. Pod tym linkiem znajdziesz pewnie coś ciekawego na ten temat.
edit
@Aevin
Tego pewnie się nigdy nie dowiemy... lecz ja przypuszczam, iż przyczyną tego mogła być ówczesna, napięta sytuacja między USA i ZSRR. Nie wierzę, że w ZSRR nie było ani jednego szpiega - Sowieci też o tym z pewnością wiedzieli. Być może właśnie dlatego swoje "zabawki" składali w biednej, niepozornej Polsce...
@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khalak
fakcie czy innym szmatławcu

Podkreśliłem ciekawe słowo. Jak sam napisałem, te gazety to zwykłe szmatławce. Mimo wszystko, takich teorii z paluszka by sobie nie wyssali [raczej] B)

Dark Sven 26-01-2007 12:05

Jaaasne... czytajcie Fakt i ten dziennik to daleko zajdziecie...

Bastash 26-01-2007 12:05

Żeby taki Kaziu ze Zdzichem dobrali się do bomby atomowej to nie pisalibyśmy teraz..Nie, myślę, że w Polsce nie było żadnej bomby.

Chessterr 26-01-2007 12:29

Jeśli ZSRR trzymał NAPRAWDĘ bomby u nas, to widocznie był to jakiś większy projekt, może jakieś badania nuklearne itp?

Dr.Unknown 26-01-2007 13:17

@Up
I tak powstał Hulk. Wyluzujcie z tymi teoriami spiskowymi, w Polsce ZSSR mogło najwyżej przechowywać swoją starą.

Cytuj:

Jaaasne... czytajcie Fakt i ten dziennik to daleko zajdziecie...
Tak to już jest z tym naszym Fucktem ;).

Bastash 26-01-2007 13:28

>Chess
Imo mogli otworzyć laboratorium nanotechnologii i wysłać w świat potężne, nie dostrzegalne mikroskopem nanofagi, które wymordowałyby miliardy ludzi. Za dużo filmów/książek? Tak :>

Lasooch 26-01-2007 13:40

Jeżeli nawet by kiedykolwiek broń atomowa w Polsce była, na pewno nie była ona w rękach Polaków.

Birmil 26-01-2007 14:18

po co ta dyskusja ? przeciez wszystko jest czarno na bialym napisane w tym artykule co ktos tam podrzucil..

Caer 26-01-2007 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash
Imo mogli otworzyć laboratorium nanotechnologii i wysłać w świat potężne, nie dostrzegalne mikroskopem nanofagi, które wymordowałyby miliardy ludzi.

Widzę, że ktoś tu Ludluma czyta ;P

@Topic:
Nawet jeśli je składowali (wydaje mi się to całkiem możliwe), to co z tego? Po cholerę to wyciągać?:S

Bastash 26-01-2007 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caer (Post 1223639)
Widzę, że ktoś tu Ludluma czyta ;P

A i owszem :>

kamosblue 26-01-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Birmil (Post 1223613)
po co ta dyskusja ? przeciez wszystko jest czarno na bialym napisane w tym artykule co ktos tam podrzucil..

Bo Chessterr znalazl cos fajnego i musial zrobic temat.

Chessterr 26-01-2007 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamos (Post 1223678)
Bo Chessterr znalazl cos fajnego i musial zrobic temat.

Jakbym zawsze robił temat gdy znajdę coś ciekawego to na nazwisko miałbym Spammer Panie Kamos...

$corcerer 26-01-2007 15:51

K*wa ! Wiedziałem żeby nie wpuszczać tych patałachów do piwnicy! teraz kur*a już wszyscy będą próbowali mnie okraść.

A tak serio, wierzycie we wszystko co napiszą w gazetach?

Khan 26-01-2007 16:00

No jasne. Tajny projekt atomowy. Nic dziwnego, że płacimy państwu coraz więcej, a jest coraż uboższe. Wszystkie fundusze idą na konserwację radzieckich rakiet atomowych i utrzymywanie przy życiu Gierka.

Swoją drogą niezłego by Ci amerykańcy barbarzyńcy złapali rotfla jakby ich deszczem posowieckich rakiet atomowych zbombardować. Czaicie ich miny?

Dolor 26-01-2007 16:06

Bomba atomowa w Polsce?
Nie wiem co Wy tam czytacie albo oglądacie ale wiem że te źródła są szmatławe i kłamią.

Nie wydaje mi się aby w Polsce była bomba atomowa... Jak by nasz kraj był w posiadaniu tego typu broni to by było o tym głośno na świecie...
Stany Zjednoczone i inne państwa tego typu są lepiej poinformowane o naszym arsenale niż my sami...

MKM 26-01-2007 16:25

Bomba atomowa, tylko w Fakcie!

Chessterr 26-01-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan (Post 1223842)
No jasne. Tajny projekt atomowy. Nic dziwnego, że płacimy państwu coraz więcej, a jest coraż uboższe. Wszystkie fundusze idą na konserwację radzieckich rakiet atomowych i utrzymywanie przy życiu Gierka.

Swoją drogą niezłego by Ci amerykańcy barbarzyńcy złapali rotfla jakby ich deszczem posowieckich rakiet atomowych zbombardować. Czaicie ich miny?

Edward Gierek nie żyje od sześciu lat.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:24.