![]() |
Jedyny Polak na Tenebrze ???
Witam.
Zastanawiałem się ostatnio ilu jest aktywnych graczy z Polski na Tenebrze. Świat ten jest w 99,9% zdominowany przez Brazoli. (tam nawet game chat toczy się po portugalsku) Do tej pory nie spotkałem jeszcze ani jednego Polaka :D Tenebra jest to bardzo specyficzny serwer. Z uwagi na brak wymieszania graczy z różnych państw, życie toczy się tylko w pewnych porach. Najwięcej ludzi jest w godzinach 19:00 - 9:00. Tak więc logując się o 9:30 rano możemy liczyć na prawie wszystkie wolne respy. Jest to niebywały plus dla graczy, którzy lubią sobie posiedzieć przy tibii rano. Kolejnym plusem jest to, że nasi przyjaciele z ciepłych krajów często nie noszą run i manasów przy sobie. (nawet jak idą pekować :D ) Minusem natomiast to, że mało osób zna angielski i z tego powodu do dzisiaj nie miałem z kim zrobić deserta. Cóż ... pozostaje mi tylko zaprosić was do dalszej kolonizacji tego świata ;) Ps. He He ... wygląda na to, że jestem najwyższym levelem z Polski na Tenebrze ... chce ktoś autograf ?? ;) B) |
Powiem jedno:
GZ! xD |
Dodam tyle że ten server znajdował się w Brazyli. Niestety nie był stabilny więc CipSoft postanowił do przenieść do USA.
Myślę dlatego tam gra tak mało graczy z Polski i całej Europy ponieważ były lagi/kicki/frezzy i nie dało porozumieć się po angielsku więc nikt tam nie gra. |
Cytuj:
UP- to zes chłopie trafil xd |
He... to taki ukryty serwer... większość graczy gra na popularnych serwerach zlokalizowanych w Niemczech np. Aldora, Candia, Hiberna. A są takie serwery o których nikt nie wie, np. chociażby Tenebra. Więc pomimo obaw o lagi, kicki itp. możnaby poprzenosić się na kilka takich serwerów. To z pewnością zmniejszyłoby liczbę graczy na przeciążonych (ort?) serwerach. Tylko czy można jakoś namówić polskich graczy do zmiany otoczenia? To by było na tyle.
|
Tak się składa, że jeszcze nie doświadczyłem tam większych lagów. Pograć można sobie lajtowo szczególnie rankami (osobiście gram jeszcze na Pandorii). Myślę też, że nie ma sensu się przenosić na inny świat porzucając zupełnie ten na którym się gra i gdzie ma się znajomych.
|
Nie ma sensu, nie ma sensu, nie ma sensu... jak masz hunta to jest sens przenieść się na inny serv. :p
W dodatku na każdym serwerze znajdzie się wielu ciekawych ludzi, z którymi będzie można pogadać nie tylko na tematy tibijskie. Trzeba tylko zagadać (najlpiej mieć sorca/druta i nie jechać na mc tylko stać pod dp i rozmawiać) :evul: |
Cytuj:
Ps: Przepraszam to było dawno i może ty nie grałeś jeszcze w tibie :| |
Wybijesz sie z levelem to Cie nasi brazylijscy bracia odwiedza wiec nie ma sensu wg tam grac ;x
|
A kto by cchial na takims czyms grac?
Nienawidze servow gdize sa polacy |
Cytuj:
btw jAk ktos ma watpliwosci co do tego ze Tenebra byla w brazyli to zalukajcie tego starego newsa z 6 kwietnia '05 http://www.tibia.com/news/?subtopic=...flist=11111111 |
Cytuj:
|
Ja dla jaj zrobiłem sobie postać na tym servie. B) Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale chyba jednak Berylia wymiata.;)
|
Wlasnie zalozylem postac niech ktos sie odezwie bo pierdolca dostane od tych brazoli... Moj name Mortistan ....
|
14:21 You advanced from Level 19 to Level 20.
Hehehe raptem niecała doba i bede sie mógł za chwile poszczycić mianem najwiekszego polaka na tenebrze haha ;D |
Hehe wy myślicie że na Tenebrze niema Polaków są i to dużo najwyższy lvl to chyba 60 :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:53. |