Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Po ilu dniach da się wykryć alkohol? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115063)

Kimo Gron 02-02-2007 22:46

Po ilu dniach da się wykryć alkohol?

Pytanie tak jak w temacie :) Z gory dzieki za odpowiedzi :P

Ashlon 02-02-2007 22:49

Aaale glupie pytanie...Alkohol usuwa sie z organizmu m.in wraz z siuskami, potem itd. Po 1-2 dniach na 100% nie bedziesz mial juz ani grama :D

De'sH 02-02-2007 22:56

ok 24h <10 znakow>

@down

wlasnie masz racje : ]

miszczu nie warto jeszcze ryzykowac, za mlody jestes : p

Arrivald 02-02-2007 22:56

Twoi rodzice i tak sie dowiedza ze piles, zostaje do konca zycia we krwi! Mwahaha!

..::QRAS::.. 02-02-2007 23:09

koles nie wie ile odczekac zeby rodzice nie czuli xD

btw. urodzinki jutro ale dzis w trakcie szkoly 4 kernozy poszly xD

Smetana 03-02-2007 00:51

Cytuj:

Pytanie tak jak w temacie Z gory dzieki za odpowiedzi
Alkohol zostaje we krwi tydzień, ale jak będziesz jadł dużo smalcu z czereśniami to zniknie po dniu.

zalfik 03-02-2007 08:49

Przede wszystkim to zalerzy od masy ciala ilosci i rodzaju spozytego alkoholu. Napisanie wiec, ze alko bedzie mozna u Ciebie wykryc w XX godzin czy dni to totalna bzdura ;)

ripper 03-02-2007 10:59

Dzieciak się przestraszył? Rotfl.

dreggi 03-02-2007 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1241925)
Dzieciak się przestraszył? Rotfl.

Rok młodszy od Ciebie...

@down
no wiem, tylko to tak śmieszne wygladało ;]

Ghost Nieudany 03-02-2007 12:17

@dreggi
Dzieciak, bo zadaje takie pytania - łatwo wpaść na to, że się cyka. To jak pytania z ust trzynastolatków z serii "jak usunąć dialer z kompa?".

predalien 03-02-2007 12:29

Jak usunąć dialer z kompa, proszę o szybką odpowiedż. ;)

Kimo Gron 03-02-2007 12:39

Hehe no nie że się przestraszyłem :P Ale powie mi ktos okolo ile trza czekać? :P Bo jedni mowia ze jeden dzień, drudzy że 3 .. :/ Ja juz nie wiem ..

Korektor 03-02-2007 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zalfik (Post 1241766)
Przede wszystkim to zalerzy od masy ciala ilosci i rodzaju spozytego alkoholu. Napisanie wiec, ze alko bedzie mozna u Ciebie wykryc w XX godzin czy dni to totalna bzdura ;)

Tak, to zależy od tego czy to etanol czy metanol. W przypadku metanolu łatwiej by było określić czy piłeś bo albo byś się przekręcił, albo w przypływie szczęścia zapadłbyś w śpiączkę lub stracił wzrok na kilka dni. \m/ Chemia w gimnazjum rox \m/

To zależy jedynie od ilości wypitego alkoholu i od tego jak szybki masz metabolizm. I tak nie radzę pić alkoholu w Twoim wieku bo w przeciwieństwie do dorosłego, zmiany w ciele mogą być stałe, a nie tylko przejściowe.

Cafe 03-02-2007 13:00

Zbierzmy do kupy to wszystko.
To zależy ile wypiłeś i co piłeś.
Im mniej wypiłeś tym szybciej alkohol ulotni sie z organizmu.
Jeśli piłeś sama wódkę, to trochę dużej pozostanie w twoim organizmie.
Jeśli piwo, szybciej sie ulotni z organizmu.
Trudno określić ile dni, to zależy od powyższych czynników + jak szybki masz metabolizm.

Bastash 03-02-2007 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kimo Gron (Post 1242141)
Hehe no nie że się przestraszyłem :P Ale powie mi ktos okolo ile trza czekać? :P Bo jedni mowia ze jeden dzień, drudzy że 3 .. :/ Ja juz nie wiem ..

Spytaj ojca.

>topic
Ee..on ma pieprzone 14 lat a wy mu takie rady dajecie? Czekam na spis tanich win oraz jak się ima grawitacja to wypitej wódki -.-'

MixerQ 03-02-2007 15:16

ehh... jak ja sie opijesz to wypij duzy sok kubus a na drugi dzien z rana albo rosol albo zurek pomaga sam testowalem z wujkiem :D

Dark Sven 03-02-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MixerQ (Post 1242645)
ehh... jak ja sie opijesz to wypij duzy sok kubus a na drugi dzien z rana albo rosol albo zurek pomaga sam testowalem z wujkiem :D

Tak, ty sok, wujek alkohol...

Kwadratowe Koło 03-02-2007 16:06

Rzeby sie szybciej ulotnił to musisz zapalić blanta z drewnianymi wiurkami w środku. Pomaga!! Sam z wukiem prubowalem!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

De'sH 03-02-2007 16:10

przeczytalem swojego posta, przeczytalem reszte i kur... de przeciez wszyscy tu pieprza glupoty. (KoReKtOr szczegolnie -.-)

miszczu posluchaj jesli decydujesz sie wypic piwo to musisz przyjac tego konsekwencje. jesli wpadniesz to musisz sie przyznac, ja majac 14 lat zrobilem impreze na chacie : ] wpadl starszy : p, stal sie slawny na pol miasta bez kitu, nastepneego dnia grajac w tibie przeprowadzilem ciekawa rozmowe:

ktos: Czesc!! ty jestes Karol!!??
ja: noo...
ktos: Slyszalem ze <censored> impreze zrobiles itd.itd. i to nie byla jedna osoba.

Ale fakt faktem przyznalem sie, mialem troche przewalone aczkolwiek zyje i mam sie dobrze : ]

Pamietaj jesli pijesz, palisz, itp. to zgadzasz sie na konsekwencje

Ashlon 03-02-2007 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1242590)
Spytaj ojca.

>topic
Ee..on ma pieprzone 14 lat a wy mu takie rady dajecie? Czekam na spis tanich win oraz jak się ima grawitacja to wypitej wódki -.-'

Giertych II? W mysl twojej zasady wychowanie seksualne wprowadzmy na studiach, bo wczesniej przeciez dzieci za male, co beda sie dowiadywaly...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:43.