Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   4400-Lost-Skazany na śmierć (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115127)

matiiii 03-02-2007 13:24

4400-Lost-Skazany na śmierć

"4400" z Wikipedi
Cytuj:

4400 (ang. The 4400) - amerykański serial telewizyjny science fiction, emitowany w telewizji USA Network od 11 lipca 2004.

4400 opowiada o losie ludzi zaginionych na przełomie XX wieku. Pewnego dnia wracają na ziemię statkiem kosmicznym. Mają tyle samo lat, ile mieli w chwili zaginięcia, choć ich krewni dawno poumierali. Niektórzy z nich mają paranormalne zdolności. Grupa agentów próbuje rozwikłać zagadkę.
'Lost" z Wikipedi
Cytuj:

Na niezamieszkanej i tajemniczej wyspie rozbija się samolot. 48 pasażerów cudem uchodzi cało z katastrofy. Jeden z rozbitków, chirurg Jack Shephard organizuje pomoc medyczną dla rannych, stając się tym samym nieformalnym liderem otaczających go ludzi. Nadzieje na ratunek z zewnątrz okazują się płonne – samolot przed upadkiem zmienił kurs podążając w nieznanym kierunku. Grupa ocalałych musi porzucić swoje dotychczasowe życie zamieszkując w coraz bardziej tajemniczym i nieprzyjaznym miejscu. Jednak szybko odkryją, że na wyspie jest jeszcze ktoś inny...
"Skazany na śmierć" z Wikipedi
Cytuj:

Skazany na śmierć (ang. Prison Break) – serial telewizyjny emitowany przez amerykańską telewizję Fox. Pierwotnie planowano 13 odcinków pierwszego sezonu, lecz w związku z sukcesem serialu zdecydowano się zwiększyć ich liczbę do 22. Od 21 sierpnia 2006 emitowane są odcinki drugiej serii. Jak na razie nie ma potwierdzonych informacji o dalszych planach z serialem (po 2 sezonie) ale w jednym z wywiadów reżyser wspominał o 6 sezonach. W Polsce od 28 stycznia 2007 serial jest emitowany w telewizji Polsat.

Wszystkie z w/w serialu podbiły serca widzów na całym świecie.
Który z nich przypadł wam do gustu?

Taka ciekawostka:
4400 osób które się zagubiło zostało skazanych na śmierć. :)

Ravent 03-02-2007 13:26

Ani tego, ani tego, ani tego... Wolę "M jak Miłość". :p

Ghost Nieudany 03-02-2007 13:29

Lost nie lubię, nie da się tego oglądać bez znajomości pierwszego odcinka.

4400 całkiem ciekawy, zwłaszcza, że każdy odcinek o czym innym. Ale leci o takiej porze, że nie oglądam.

Prison Break wyśmienicie rokuje po dwóch pierwszych odcinkach - ale jestem skazany na Polsat niestety, nie mam siły, czasu ani miejsca na ściąganie odcinków z neta.

Cafe 03-02-2007 13:31

4400 Nudy, czasami cos sie dzieje.
Lost - zaczyna robić sie tasiemcowy, ale producenci dostrzegli to i ma sie chyba w obecnym sezonie zakończyć
Prison Break - Chyba najciekawszy, w USA juz leci 2 sezon. Mam nadzieje ze nie będzie taki tasiemcowy

Dlatego obecnie glosuje na PrisonBreak.

Avager 03-02-2007 13:38

Ja zagłosowałem na 4400.

Mnie jakoś podoba się ten cały klimat, jaki się tam znajduję.

A to, że nic się nie dzieje...czy ja wiem ?
Mnie tam jakoś to pasuje :) , jest można powiedzieć, że zbalansowane... Po równo akcji i po równo "spokojnej taśmy" :) .

Lost mi jakoś nie przypadł do gustu, czasem na siłę go oglądałem...

Skazany na śmierć (Prison Break) - hmmm... Podoba mi się, ale jednak pozostanę przy 4400, wolę właśnie takie klimaty jakie są w tych "cyferkach" :P .

Times 03-02-2007 13:42

4400- nie oglądałem ani jednego odcinka, jakoś mi się nie chce :p Koledzy mówili że straszna lipa.

Lost- jestem wielkim fanem Losta, oglądałem wszystkie odcinki czyli do 6 z 3 serii. 7 lutego wyjdzie 7 nie mogę się doczekać :D. Lost jest to bardzo fajny serial w którym wszystko jest ważne i wszystkie zdarzenia mają wpływ na przyszłość. Jest o czym dyskutować na forach. Ogólnie serial trzyma w napięciu. Ale nie podoba mi się polityka ABC ( stacji która emituje losta w USA ). Puszczają oni 6 odcinków 3 serii a potem 3 miesięczna przerwa.;/.Na necie czytałem że dalej już nie będzie przerw do 4 serii. Najlepsza była 1 seria, w 2 puszczali już odcinki " zapychacze". Zobaczymy jak będzie w 3 serii , zapowiada się bardzo dobrze.

Prison Break- Kolejny genialny serial, emitowany w Polsce na polsacie w niedziele. Oglądałem wszystkie odcinki czyli do 15 drugiej serii. PB też trzyma w napięciu ale osobiście wole Losta. Niestety w PB chyba nie będzie dużo serii. Pod koniec pierwszej zwiali z pierdla a pod koniec 2 pewnie wszyscy uciekną z USA i serial się skończy. W przeciwieństwie do Losta w każdym odcinku się coś dzieje, przez co ogląda go się bardzo dobrze

Btw. Był kiedys temat o loście ale bardzo dawno, chyba niema co do niego wracać.

Ma ktoś jakieś pytania co do Lotsa/ PB chętnie odpowiem, podyskutuję.

Pozdro :P

4 8 15 16 23 42

@edit

Głosowałem na losta.

Vekegi 03-02-2007 13:46

Żadnego serialu nie oglądałem i nie zamierzam oglądać. ;-)

Zamor1 03-02-2007 14:08

Lost - bardzo mi sie podoba, w kazdym odcinku pojawia sie jakas tajemnica pod koniec odcinka i byc moze to przyciaga ludzi do dalszego ogladania ;p.

Prison Break - Ogladalem caly 1 sezon i juz koncze 2, bardzo ciekawy, zaglosowalem wlasnie na ten serial.

Vanhelsen 03-02-2007 14:08

Lubię dwa z nich - PB i LOST choć wygrał na razie PB bo aktualnie leci w TV :P
A co do info z Wiki - Ich chyba całkiem pop... 6 sezonów PB ?! TO ile on będzie z tej paki zwiewać ;]

matiiii 03-02-2007 14:14

@Wieszok
Wszyscy i jeszcze więcej.:)

Raul 03-02-2007 14:20

Ta, Prison Break już wszystkie możliwe odcinki obejrzała moja dziewczyna i namawia mnie cały czas żebym też zaczął to oglądać. Właśnie chyba dzisiaj przyniesie mi kilka odcinków to sobie zanalizuję. ;]

Kele 03-02-2007 14:41

Prison Break jest świetny. Losta ani 4400 nie ogladalem. Skazanego na śmierc jak narazie obejrzałem 8 odcinków, są genialne (spoil - jak Scofield :)) Sam klimat jaki jest tworzony jest niepowtarzalny, ciężko się domyślić co będzie w następnym odcinku, po prostu majstersztyk.

Walekifa 03-02-2007 14:49

24 godziny & Kompania braci wymiatają..

A tutaj oddam głos na skazanego na śmierć.

Viero 03-02-2007 14:50

Lost rox...
w (prawie) każdym odcinku jakaś tajemnica...
chodź przyznaje że bez 1 odcinka źle się ogląda

Sozemego 03-02-2007 14:57

Lost jest swietny, kazdy odcinek trzyma w napieciu, chociaz czasami denerwuje mnie to, ze nic sie nie wyjasnia do konca. Czekam na nowe odcinki.
Prison break - ogladam na biezaco, dopiero 6 lutego nastepny odcinek ;(. Musze przyznac, ze na poczatku nie podobalo mi sie tak bardzo, ale drugi sezon jest wypasiony, nie moge juz sie doczekac kolejnego epizodu ;S

Colo_2006 03-02-2007 15:10

Zdecydowanie Skazany Na Śmierc

MixerQ 03-02-2007 15:11

Powiem jedno... Lost & Skazany Rulez !!!

Oglądałem Skazanego jak w U.S.A. byłem a Lost jest zaje****y. Oglądałem każdy odcinek Losta & Skazanego :]

eerion 03-02-2007 15:33

Ja tam jestem za Heroes.
Z tego cow iem tylko Prison Break może się z nim równać.
Genialna seria wciagnałem na raz :P
A teraz czekam tydzień na kolejny odcinek :/

Vil 03-02-2007 15:40

rofl.

Lost z odcinka na odcinek zapetla sie coraz bardziej. Nie wiem na jakim etapie ogladania jestescie ale jak dla mnie _zaczecie_ wyjasniania czegokolwiek w polowie drugiej serii to stanowczo za pozno. Jest bardzo prawdopodobne ze wielu ludzi odwroci sie od serialu na etapie drugiej serii, bo zagadek przybywa i wszystko staje sie zbyt skomplikowane. I nic nie pomaga fajna realizacja ani przyzwoita gra aktorow, Lost jest po prostu ciezki do przelkniecia.

PB to dobra komedia. Po naciaganych do smiesznosci odcinkach pierwszej serii liczylem na poprawe sytuacji w drugiej. Nic z tego. W momencie pojawienia sie Mahone'a widac od razu, ze skurczybyk ukradkiem czytal scenariusz i czegoby nasi bohaterowie nie wymyslili i gdzie sie nie pojawili, on tam bedzie przynajmniej na 5 min przed ich odjazdem. Pathetic.

4400 - ponoc fajne, ze wzgledu na sesje nie mam czasu sie w to zaglebic ale slyszalem ze mozna niezle posmiac.

Z komedii oprocz PB polecam jeszcze Heroes i Day Break, z powaznych seriali Dextera i 24.

####
jako ciekawostke podam, ze na numery z Losta wygralem 150 zl ;o

Hieyan 03-02-2007 15:53

Prison Break kopie dupy wszystkim serialom - nawet Modzie Na Sukces.
Widziałem już cały pierwszy sezon, zabieram się za ściąganie drugiego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:11.