Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Do ludzi z wysokimi levelami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11516)

Gryffox 11-09-2004 13:16

Do ludzi z wysokimi levelami

Czytając to pytanie pewnie wielu z was uzna mnie za nOOba ale zawsze mnie ono dręczyło więc czemu by nie spróbowac!!! zawsze ciekawilo mnie jak mozna zostac GM?? czy ktos z was moze wie?? i czemu niektórzy GM maja takie niskie lv ( lv2-rookgaard) czy ktos z was potrafi mi odpowiedziec na te dwa pytania?? prosze o szybką odpowiedz!!! pozdro dla wszystkich ;)

Ghost Nieudany 11-09-2004 13:28

Oczywiście, że można! Wystarczy dziesięć przekonywujących argumentów do CIPsoftu (przekonywujący argument - walizka pełna banknotów o nominale 100 euro) :)

Nie, GMem nie zostaniesz. A GMowie nie mają wysokich leveli, bo nie są im potrzebne. GM ma pilnować porządku.

joey 11-09-2004 15:59

no dobra a np taki Setzer Gambler może se na strzała wziąć gm'a na 2lvl

Nightwalker 11-09-2004 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez joey
no dobra a np taki Setzer Gambler może se na strzała wziąć gm'a na 2lvl

GMi sa niesmiertelni strasznei szybcy i potezni

Rothes 11-09-2004 16:27

Przydało by się dodać, iż często wielu ludzi podaje się za GM-a kiedy wcale nim nie jest i próbuje wyłudzić tylko numer i hasło do konta :). Wiem, że większość z was to wie, ale nie raz kumple dawali mi tekst i pytali się co tam pisze, a tam coś w stylu: "Witam jestem GM-em! Wykryliśmy błąd na twoim koncie, aby go usunąć musisz podać numer i hasło konta. Błąd jest niegroźny i szybko się go pozbędziemy.". Więc pamiętajcie GM-owi nie potrzeba waszych danych o koncie! A żeby się upewnić czy osoba, która z wami gada jest GM-em zobaczcie info o niej na www.tibia.com. Jeżeli ma position Gamemaster albo Senior Gamemaster to macie pewność, iż jest to na 100% GM.

PacMan 11-09-2004 16:39

Dlaczego piszecie że NIEMOŻNA zostać GM'em ?
Wszystko jest możliwe i nie koniecznie potrzebna jest do tego walizka pieniędzy - po prostu aby zostać GM'em najpierw musisz zostać Tutor'em - musisz wypełnić arkusz egzaminacyjny - jeżeli oblejesz - próbujesz za miesiąć :D następnie jeżeli twoja pomoc niesiona graczą jako tutor zostanie doceniona i zauwarzona masz szanse unieść się o stopień wyżej ( zostajesz consullorem czy jakoś tak - niepamiętam ;) ) A jeżeli naprawde będziesz aktywnie brał udział w życiu Tibii - nie tylko jednego server'a - znał płynnie angielski i zasady gry w tibii'e to masz szanse stać się GM'em ... jednak aby do tego doszło trzeba się wykazać NAPRAWDE wielką cierpliwością i opanowaniem...
Mimo wszystko życze powodzenia...

Maniack 11-09-2004 19:18

-GM'em może zostać każdy ale to zależy tylko od CIP'teamu
-Nikt niema GM'a na shota bo GM'a po prostu nieda się zaatakować
-GM'y często mają nawet 50-100 lvl'e ale na other (innych) charach
gdyż na charach ze statusem GM'a wysoki lvl nie jest im potrzebny (i tak są szybcy,nieśmiertelni) (a nie mogą chodzić na hunty itd)

Gremlin 11-09-2004 19:40

A wiec tak:
Do niedawna byl taki system ze GM wyznaczal sobie conslorow i jak conslor sie sprawdzil to mogl kiedys w przyszlosci zostac GM (kiedys w przyszlosci to zwykle 1-3 lat grania jako conslor).

Obecnie sie ten system zmienil poniewaz stary prowadzil do propagowania swoich kolegow, ale niestety nikt (wliczajac CIP) nie ma pojecia jak prowadzic rekrutacje nowych GM :)

Teoretycznie najlepsza droga do zostania GMem obecnie prowadzi przez Tutora, ale z tego co gadalem ze znajomymi tutorami to czesto mieli ochote wcisnoc przycisk rezygnacji z pozycji tutora. Na codzien urzerasz sie z noobami i jeszcze jak im zle bedziesz odpowiedac to mozesz dostac bana na 7 dni za naduzywanie pozycji tutora, a jedyny zysk to to ze mozesz wejsc na niektore niepubliczne test servery.

Ps
Zeby zostac GM trzeba znac odpowiedz na banalne pytania typu "Jak zostac GM?" :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:14.