Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Wieża na Femor Hills (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116367)

d4rqu 09-02-2007 22:59

Wieża na Femor Hills

Witam,

Mam pytanie w sprawie wieży na Femor Hills. Nie chodzi mi o tą z NPCem na szczycie, tylko tą pod którą jest demon skeleton. Nie można do niej wejść, bo drzwi są zarośnięte trawą. Użyłem maczety, ale trawa tuż przed drzwiami odrasta i nie można się dostać do wieży. Ktoś wie jak się tam dostać? Będę wdzięczny za odpowiedz.

~>Salmon<~ 09-02-2007 23:56

Jest to jedna z wielu nierozwiązanych zagadek na mainie =)

d4rqu 10-02-2007 00:18

Ale mnie doszły słuchy, że aby trawa nie odrastała trzeba mieć pacc. Czy to prawda?

Zizevolo 10-02-2007 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1257791)
Ale mnie doszły słuchy, że aby trawa nie odrastała trzeba mieć pacc. Czy to prawda?

Nie to nie jest prawda skoro juz wczesniej naisali ze jest to nierozwiazana zagadka maina tzn ze nikt albo prawie nikt nie wie jak to sciac i przejsc sa rozne plotki sluchy itd ogolnie nikt nie udokumentowal jak tam wejsc wiec mozna z cala pewnoscia powiedziec ze sie nie da

Dram 10-02-2007 00:40

nie wime czy to pomoze czy nie,kiedys slyszalem ze ta trawe trzeba sciac w odpowiedniej kolejnosci/kombinacji.Nie wiem czy to prawda,poprostu kiedys ktos mi cos takiego mowil.

d4rqu 10-02-2007 01:26

Ja słyszałem kilka rzeczy:

1. Trawa nie odrasta podczas najazdu orków (chyba głupota kompletna).
2. Trzeba mieć pacca (również głupota).
3. Należy ściąć trawę w odpowiedniej kolejności (no właśnie tylko jakiej?)
4. Trawę trzeba skosić magiczną maczetą, który otrzymasz od wędrownego elfa (lol)
5. Można wylotować jakiś przedmiot z demon skeletona pod wieżą, np. klucz do wieży (chyba również bzdura:D)
6. Należy włożyć jakiś kwiatek do trumny w pomieszczeniu z dsem i do drugiej trumny w pomieszczeniu ze szkieletami (omg:D)

Tyle wersji ja słyszałem/czytałem. Która prawdziwa? Chyba żadna, chociaż nie mam pojęcia. Jakiś kolo pisał na forum, że widział jak ktoś wszedł do tej wieży, także tam chyba można wejść.

Konduktor 10-02-2007 02:51

Wydaje mi sie że to trzeba było nauczuczyc sie scinac trawe. Ale jak to dokładnie było to ja nie pamietam. Pamietam za to że był juz temat o tej trawie.

Kuabatnio 10-02-2007 18:53

trzeba dojsc do trupa i tam sie zapadasz pod ziemia wpros do DSa (domyslilem sie w 2 dni) :D trzeba wykosic trawe nie przy drzwiach lecz przy trupie kolejna zagadka rozwikłana mythbuster :D

Viero 10-02-2007 19:15

to z tą trawa jest tak...
czasem są ataki orków na femour hills czy jakoś tak i wtedy da się wejść do tej wieży czy tam jakaś trawa jest nie wiem może tak ale da się do wieży dostać jak jest atak
tyle wiem...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu
1. Trawa nie odrasta podczas najazdu orków (chyba głupota kompletna).

nie to nie jest głupota to jest prawda...
i chyba tylko jest ten jeden sposób...

Kuabatnio 10-02-2007 21:43

Kolega ma racje jest to głupota jak już wyżej napisałem to tylko tak mozna dostac sie do wiezy

edit: sam byłem w wieży mój kumpel może potwierdzic bo wchodziliśmy razem

d4rqu 10-02-2007 21:51

Ej z tym dsem to chyba Amerykę odkryłeś:D

Viero 11-02-2007 00:06

lol d4rqu
a ja ci mówię że się wchodzi jak jest atak....

Kuabatnio 11-02-2007 09:17

OMG macie sie o co sprzeczac bylem tam w srodku i ubilem DSa a jedynym sposobem jest sciecie trawy obok trupa i dojscie do niego

Chrzaszcz 11-02-2007 10:09

@up
Wlazles do dsa, a nie do wiezy, to taki szczegol. Poza tym obilo mi sie gdzies o uszy, ze ta wieza ma zwiazek z atakiem orcow na femor hills i z amazon setem

Viero 11-02-2007 11:23

ostatni raz mówię
do wieży wchodzi się jak jest atak orków a jak jest atak orków to gdzieś w tej wieży jest ork warlord(czy jakoś tak) i jak się go zabije to jest szansa że wypadnie coś z amazon setu...ale to wypada tylko z warloda w tej wieży w żadnym innym nie ma....

Kuabatnio 11-02-2007 17:20

@up moim zdaniem to niema związku z amazon setem, ale nigdy nic nie wiadomo moze kiedys ktos to sprawdzi :D

MuChaCz 11-02-2007 17:46

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Viero (Post 1260641)
ostatni raz mówię
do wieży wchodzi się jak jest atak orków a jak jest atak orków to gdzieś w tej wieży jest ork warlord(czy jakoś tak) i jak się go zabije to jest szansa że wypadnie coś z amazon setu...ale to wypada tylko z warloda w tej wieży w żadnym innym nie ma....

A mi się wydawało że na tej drugiej wieży się respią orkowie i jeden z 2-3 warlordow na jej szczycie dropuje Amazon Helmet rotfl.
topic: Poczytajcie sobie książki o tej wieży to trochie się dowiecie heh

Chrzaszcz 11-02-2007 17:49

Amazon Set ma na 100% zwiazek z najazdem orcow na Femor Hills.

d4rqu 12-02-2007 04:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Viero (Post 1260641)
ostatni raz mówię

Mi się zdawało, że orki się respią w drugiej wieży.

mago 12-02-2007 13:28

Blagam was nie wypowiadajcie sie jak tam nie byliscie albo nie przezyliscie ataku orkow albo wiecie tyle co ja spuszczam co rano do kanalizacji.

Sa tam dwie wieze I TYLKO JEDNA MA ZWIAZEK Z ATAKIEM ORKOW A TA O KTOREJ JEST TEMAT NIE MA NIC DO TEGO.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48.