![]() |
Skille Knighta
Mam pytanie co do skilli Knighta w tibi 7.81 na 50/50 musiałem zadać 6 ciosów, i 6 przyjąć na 1% a teraz w tibi 7.9-7.92 musze na 40/40 zadać 6 ciosób i 6 przyjąć potwierdzi ktoś to??CHYBA ŻE TO BŁAD :(( MSG FAST PLX
|
Pewna jest jedna rzecz: nie musisz przyjmowac zadnego ciosu.
|
Takich tematów jest już sporo. Mogłeś spytać w którymś z nich.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cipsoft w kolejnych update coraz bardziej uatrakcyjnia expienie kosztem treningu wiec bardzo mozliwe ze cos takiego sie stalo. O ile dobrze slyszalem to mocne hity bardziej sie liczą do skilla niz te male podczas skillowania co czyni trening na rotach/dwarfach niezbyt oplacalnym. (co innego monk ktorego ci raczej nikt obcy za darmo nie postawi - tam mozna caly czas wsadzac ~50)
|
Cytuj:
|
No to przeciez napisalem ze im wieksze obrazenia częściej zadajesz tym szybciej rośnie skill. Najgorzej sie skilluje na potworach dzikich ponieważ trzeba uderzać na full def a chmurki dają mniej do skilla niż blood hity. (wyjątek: slime ale tam też nie trafia się 100% hitów). Najlepszy sposób treningu to rzeczywiście geo bo możesz walić hity po 50-100 ile wlezie a potwór i tak się uleczy. Większe hity dają więcej do skilla. Pozatym na geo mozna afkowac a na potworach dzikich nie można bo nie mamy przy sobie kumpli i ktoś nas za*ebie a oprocz tego trzeba jeszcze zmieniać atak na nowego klona slime.
|
Cytuj:
Trafianie za 1 hp czy za 100 hp nic nie zmienia w szybkości przyrostu skilla. @Goburu nie podważaj czegoś co zostało dowiedzione już lata temu i tysiące graczy trenuje metodą 29 chmurek-1 blood hit. Mam dziwne wrażenie, że Goburu=Guido bo zna się na każdej profesji. |
@up
Czy ty nie rozumiesz ze Tibia sie zmienia i kazdy update przynosi cos nowego? To ze cos zostalo udowodnione "lata temu" to nie znaczy ze tak samo jest dziś. |
Cytuj:
|
Wielu knightów 100+ juz to testowalo i mowi ze sie liczy.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
ja żeby nie zakładać nowych tematów spytam sie od którego lvla i skilli mozna na geo trenować ??B)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
co do treningu na geo to nie proponowal bym skilowania na nim bez blokera pod postacia monka. skilowanie solo na geo mija sie z celem, gdyz caly czas bedziesz miec 0 many ( ssie ja jak glupi ). geo ma bardzo slaby def, ale szybko sie leczy przez co trudno go ubic. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:04. |