![]() |
żólwie>najt>leczenie
CO sie bardziej opyla kupowac uhy czy manaski ?
Manaski wiekszy mlvl ale za to czas expienia troche sie skraca przez ahhh exura exura exura itd UH odrazu cie uha i jest cacy ale trudno kupowac masowo za tanio jak manaski w sklepach :> Ps oplaca sie kupowac na hunty odrazu w sklepie tracac te 500 gp niz stac 30 min po 1 bp? |
moim zdaniem lepiej uhy miec ze soba
|
@UP
Uhy zawsze sie nosi ze soba. @Topic Oczywiscie, ze manaski. Taniej wyjdzie, w mlvl poleci i bedziesz mial odrazu viale na addon ;]. Ale BP UH wez ze soba... Manaski i UH na hotkeya i wio na zolwie;] Pozdro Pingwin |
ja przy skilach 70/70 z gsem marnuje tam tylko bp manaskow i wynosze 2+- k
|
Mam skile 78/74.. expie na żółwiach i na 1h huntu trace około 500 gp lecz wynosze około 4k.. Sam jade na manaskach i to wychodzi zawsze na "+".. Polecam manaski.. bp zawsze knight powienien mieć ze sobą ale to tylko w najbardziej trudnych chwilach tego używaj.
|
Troche teori ...
Bp of uh - 3k 3 Bp of mf's - 3,3k Masz 80lvl i 6mlvl - Siła magii 182% Ultimate Healing leczy 445 Light Healing leczy od 17 do 51 Manasek daje od 50-150 many czyli od 2-6 exurek UH daje jednego "kopa" dodającego hp Manaski 60*2*17 = 2k hp 60*6*51 = 18,3k hp Czyli uleczysz od 2-18 hp Uhy 20*445 = 8,9k hp Czyli uleczysz prawie 9k hp Wniosek : W sumie remis ... ale manaski ciezsze i mlvl leci. @POPRAWILEM!! |
zły wniosek bo manaski dają od 60 do 160 many bodajże
|
gdzie sie sprawdza sile magii?
PS mozna fajnie sie z manaskami pobawic na zolwiach z exori :D |
Siłe magii sprawdzisz na tibia.pl, z lewej "kalkulatory".
|
Ja expie tam od 38 lvla ze słabymi (bardzo ) skillami i na godzine huntu zużywam 0-3 manasy a przynosze 4k w kasie B) nioe wiem jak Wy expicie ze wam tak wychodzi.
@Topic Noś UH zawsze ale na zolwie oplacaja sie tylko manasy ;] |
Cytuj:
|
@up co nie zmienia faktu ze i tak lepiej ( pewniej ) jest sie leczyc uhami
naprawde nie wierze zeby ktos mial takiego farta i ciagle po 150 many dostawal =) a srednia 100 jest dobrym wynikiem i tylko nieliczy wyciagaja wyzsza na przestrzeni n-dziesieciu/n-set bp manasow |
Właśnie ja również zastanawiam się czy nie zmienić manasków na uhy? najpierw wbije 7 mlvl a potem chyba zmienie. Już tylko 38% to 7 :baby: Nosze po 8 bp mf i z expienia wynosze 6k do przodu. Mnie to starcza B)
|
Cytuj:
Zastanawia mnie twój avatar... jeśli to jest ty to sory, ale jeśli chcesz się z tego ponabijać to masz pewnie 10 lat i tacy ludzie Cię smieszą. A to nie jest ani śmieszne, ani zabawne to jest po prostu przykre... @Topic: Z mojego doświadczenia. GS+UH - wychodziło, że 3h expienia wbijałem około 70-80k expa, traciłem bp of uh, skille 73/65, loot 4k i przynajmniej 1 War Hammer. GS+MF - wychodziło, że 3h expienia wbijałem około 55-65k expa, traciłem 2 bp of mf, skille te same, loot 3k i przyn. 1 WH Wniosek? Lepiej UHY. Jeśli masz już 6 magic lvl to tym bardziej bo Explo już masz, a więcej czarów juz nie ma. No chyba, że chcesz 15 m vl :D . |
A ja wole l ringi :P nie trzeba przystawac zeby sie manasowac, lekkie, mlvl rosnie :P miodzio :P
|
Cytuj:
Jeżeli siedzisz na poziomie -1 z bronią jednoręczną i shieldem na balance to nie dziwne że ci wychodzi 3 manasy na godzine. Z tym że wyciagasz pewnie ~20k expa na godzine albo i mniej. Natomiast na niższych poziomach z bronią dwu ręczną manasy idą jak woda (mi szło koło koło 1 bp na ok. 15-20% expa na lvlach 50 - 60) ale za to wyciągasz spokojnie 30k expa na godzinkę. Zawsze wychodze na około +2-3k gp na lvl, nie licząc whammerów, które lecą naprawdę różnie. @topic Moim zdaniem manaski sie bardziej opłacają. |
@Andezyt
Bardzo wiele zależy też od rodzaju broni. Jak biegałem z war hammerem, to manasów szło mi duuuużo, dużo więcej. Ze skull staffem wychodziło grubo na plus i zapewnione było te 25k/h ;] |
z tego co czytam to ja mam ostrego pecha... bo ze skillem 76/75 i 39-40 lv bylem na zolwich 3 razy po 3 h i za kazdym razem wychodzilem ledwo na 0...
|
Na żółwie najlepiej ze Siowerem.. Sam tak chodzi i lecze. Nie schodzi nic manasków, fooda pod dostakiem. Więc dla kiny exp super i 0 straty na UHy/MFy.
@ ileś tam Up: Z exori zeby sie pobawic nie trzeba sie manaskowac, jezeli ma sie Siowera. Mana sie przeciez odnawia, a leczyc sie nie musimy ;) |
ja tam expie z soft bootami na zolwiach i jest zajebiscie, mfy i uhy nie schodza wogole i wychodze na duuuzy plus ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:33. |