![]() |
Tibia resetuje mi komputer :[
Witam, więc tak:
z 5 dni temu usunełem 385 trojanów z kompa, ponieważ wcześniej tibia się przez to resetowała. Po usunięciu trojanów tibia zaczeła działać poprawnie, aż do dzisiaj. Wczroaj wyłączyłem komputer, dzisiaj włączam, loguje się i po 10 min komputer sam się resetuje :[ Tak się dzieje tylko w Tibi :/ Skanowałem dzisiaj i nic, nie ma żadnych wirusów, robaków itp. Mam NOD 32 ;] Sprzęt: Celeron D (2,8 Ghz) DDR 512 MB RAM Ati radeon 9550 P.S Jestem pewien, że to nie wina zasilacza, ponieważ już wymianiałem na różne i dalej to samo :[ |
Probowales reinstalowac tibie? Uzyles HijackThis? Moze jeszcze cos tam siedzi, albo tibia uszkodzona...
|
sprawdz czy Ci sie procek nie przegrzewa :-/
u mnie sie przegrzewa i mam wiatrak obok kompa ;D |
Cytuj:
Miałem kiedyś bardzo podobny problem. Ale poradziłem sobie z nim. Wejdz na: Tibia > Options > Graphics > Advenced > tam masz "Select Graphics Engine" pozmieniaj Direca albo OpenGL. Ja miałem zaznaczony DirecX9, znieniłem na Direc X5 i komp przestał sie zawieszać/resetować. Zmień też ilość FTP. Mam nadzieję że pomogłem. U siebie nawet formata robiłem i nie pomagało. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Żadnego świństwa nie ma już w komputerze ;] |
Przetestuj pamięci memtestem.
Sprawdź czy zasilacz ma odpowiednio silną linię 12V. Się nie przegrzewa czyli jakie osiąga temperatury np. po pół godzinie odpalonych dwóch instancji prime95 + 3dmark'03. |
Podejrzewam, ze to wina wadliwego sprzętu. Niezwłocznie skontaktuj się z producentem swojego komputera i zgłoś reklamację. Pamietaj! - Nie zdejmuj obudowy, gdyż będzie to równoznaczne z utratą gwarancji! Jeżeli u producenta nie znajdą żadnej wady - kup nowy komputer. Jak nie masz pieniędzy - udaj się do pracy.
|
to moze byc cos nie tak z plytą gluwna ruwniez ja mialem tak samo po 20 min reset kompa :( <sry za bledy> ale nie jestem dobry z polaka nie bluzgac plz ! :evul:
|
Cytuj:
@topic Wadliwy sprzęt. |
No musze was zaskoczyć zmniejszenie klatek pomogło...
Cytuj:
Dzięki Times rozwiązałem ten problem :] DzięX TimeS Pozdro All. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:23. |