Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Hydry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=118116)

BobbyX 20-02-2007 14:48

Hydry

Mam 42 mastera 43 mlvl. Chcę wybrać się na hydry. Szukałem, jednak niewiele znalazłem. Chodzi mi o
- technike
- jaką wziąść ekipe
- czym atakować (summony, hmmy?)
- czy mi się to opłaci
- maxymalne hity hydry
Jeśli ktoś ma film, czy zdjęcia, lub wie cokolwiek proszę o odpowiedz, poradę. Kto ma coś na temat proszę o informację.

Maniack 20-02-2007 14:52

nie lepiej poszukać jakiegoś filmu z hydrami?
ekipa: bloker i driud do puszczania sio
technika: 4 dsy + ty wand of inferno a druid volcanic rod
hity: max combo około 400-500 hp
opłacalnośc: zazwyczaj się zarabia

BobbyX 20-02-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniack (Post 1279029)
nie lepiej poszukać jakiegoś filmu z hydrami?
ekipa: bloker i driud do puszczania sio
technika: 4 dsy + ty wand of inferno a druid volcanic rod
hity: max combo około 400-500 hp

Mógłbyś podać link to takiego filmu? Bo ja niestety nie znalazłem. :(

Devis 20-02-2007 15:34

Ekipa :
Elite knight najlepiej 70+ lvl (blocker)
Druid : Exura sio na blockera, druid musiw ziasc okolo 3 bp manasow ++
Sorc/druid : to jestes ty... bierzesz 2 bp manasow mozesz wziasc hmm , nie koniecznie...
Technika:
Ty i druid stawiacie po 2 ds'y (demon skeletory) druid moze z volcanic roda do tego walic.... tobie pozostaja summony i walenie z hmm (o ile kupiles )
Nie zapomnij wlaczyc utamo vitki ! blocker powinien uzyc exevo res (potwor na nieog sie przezuca) ale zawsze pozostajje wave hydry albo poprostu kicki ;] ;p

BobbyX 20-02-2007 15:51

Mam jeszcze pytanko. Ile expa tam wyciągne? Ile średnio za hydrę?

Chuligan Motoru 20-02-2007 16:01

z wand of iferno okolo 800.Ja czasem nawet i z 1k wyciagalem;]ale srednio 800 bedziesz miec

Thomasi 20-02-2007 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Devis (Post 1279077)
Ekipa :
Elite knight najlepiej 70+ lvl (blocker)
Druid : Exura sio na blockera, druid musiw ziasc okolo 3 bp manasow ++
Sorc/druid : to jestes ty... bierzesz 2 bp manasow mozesz wziasc hmm , nie koniecznie...
Technika:
Ty i druid stawiacie po 2 ds'y (demon skeletory) druid moze z volcanic roda do tego walic.... tobie pozostaja summony i walenie z hmm (o ile kupiles )
Nie zapomnij wlaczyc utamo vitki ! blocker powinien uzyc exevo res (potwor na nieog sie przezuca) ale zawsze pozostajje wave hydry albo poprostu kicki ;] ;p

wyjdz i nie wracaj?:]wogole ja nie rozumiem sensu odpowiania na posty jak sie nie ma wiedzy na ten temat?:]

po 1 lvl knighta zalezy od tego czy to idiota czy nie;]ale od 60+ moze juz byc
po 2 nie rozumiem sensu okreslania "ilosci bp" to zalezy od czasu jaki chcesz huncic, jezeli druid ma isc zrobic 2 dsy uzywac+sio + utamki to 3 bp moze byc malo, zalezy jeszcze wlasnie od czasu, ty uzywasz rozdzki na 39 lvl dla sorca i wychodzi ci wlasnie ok 800expa z hyderki, zazwyczaj sie zwraca zalezy oczywiscie czy bloker uczciwy:) jezeli stoisz na utamo pasc niepowinienes ale uwazam ze lepiej gdy bloker przychodziz hydra miec utmao na pasku i jak cos wrzucic

Freddd 20-02-2007 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomasi (Post 1279248)
ty uzywasz rozdzki na 39 lvl dla sorca

sorki ze sie wtrace ale rózdzka ta jest od 33 lvl'a a nie od 39 lvl'a:)

Patysiak 20-02-2007 18:43

Eechhh

Z niektórymi fachowcami daleko nie zajdziesz, słuchając ich rad...

1. Team: ty (ms), ed z sio i mas heal, gdzieś na 40lvl+/-, blocker, ek, najlepiej z ~70lvl, może byc wyższy, niższy też, ale wtedy spore ryzyko, większe koszta.

2. Taktyka: ty i ed stawiacie po 2 ds (chyba, że któryś z was chce walic z exori visa/flama), ty stojąc na skos z woi, on też na skos z volcanic roda. Jeśli pójdziecie na duży resp, weźcie ff, bloker powinien wiedziec, jak się nimi posługiwac.

3. Zarobek: albo ja mam takiego pecha, albo hydry miały nieteges dni, ale na kilkanaście dłuuuuugich huntów może ze 2x wyszedłem na 0. Pozatym waste. Jak dla mnie nie opłacalne, ale rób jak chcesz.

4. Najważniejsze unikac pyska, gdy się przerzuci ODWOŁAC ds, bo to jedynie utrudni robotę blokerowi. Jeśli się bardzo dygasz, możesz używac utamki.

Oczywiście wszystko sprawdzone, więc nie musisz się dygac. Weź sporo mf, nie zapomnijcie o machete i ewentualnych ff. Największy szkopół hydr, to se je zając, więc życzę szczęścia i cierpliwości. Pozdro i powodzenia.

Freddd 20-02-2007 20:08

Patysiak jezeli chodzisz z brazolami na huty to sie nie dziw ze loot slaby bo znalem lucere dobrze i tych brazoli zawsze oklamuja ze 0 loota a jak sie pózjniej okazuje ze loot byl super tylko ty zostales oszukany. Inna sytuacja jezeli chodzisz na hydry z polakami, których znasz wtedy ryzyko oszukania juz jest male :)

Nytalith 20-02-2007 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patysiak (Post 1279418)
{...}

4. Najważniejsze unikac pyska, gdy się przerzuci ODWOŁAC ds, bo to jedynie utrudni robotę blokerowi. Jeśli się bardzo dygasz, możesz używac utamki.

Oczywiście wszystko sprawdzone, więc nie musisz się dygac. Weź sporo mf, nie zapomnijcie o machete i ewentualnych ff. Największy szkopół hydr, to se je zając, więc życzę szczęścia i cierpliwości. Pozdro i powodzenia.

Hydry bez utamki? gl... na 40lvl hydar bez problemu zawinie go na slabe nawet combo... na hydry na takim lvl KONIECZNIE trzeba utamo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freddd (Post 1279592)
Patysiak jezeli chodzisz z brazolami na huty to sie nie dziw ze loot slaby bo znalem lucere dobrze i tych brazoli zawsze oklamuja ze 0 loota a jak sie pózjniej okazuje ze loot byl super tylko ty zostales oszukany. Inna sytuacja jezeli chodzisz na hydry z polakami, których znasz wtedy ryzyko oszukania juz jest male :)

Nie rozumiem Cie, twierdzisz ze wszyscy brazylijczycy to nooby i zlodzieje? Otoz recze Ci ze brazylijskich zlodziej i noobow jest znacznie mniej, a ze spora czesc z nimch w ogole nie mowi po angielsku to inna sprawa, ale to jeszcze nie jest znowu powod zeby nazywac kogos noobem i zlodziejem.
A na hunty najlepiej chodzic tylko ze znajomymi i zaufanymi osobami.

Loot z hydr teraz jest o wiele gorszy niz kiedys. Mnie sie nie zwraca, tyle ze bije z exori vis...

damtob 20-02-2007 20:25

Prosze bardzo duży spawn :

http://i170.photobucket.com/albums/u...g?t=1171995752

@up
tak tak na 40 lvl bez utamki i co?
bylem na hydrach na 40lvl do 44 (6h) i jakoś utamki niepotrzebowałem

Freddd 20-02-2007 20:28

Nytalith nie chodzi o to ze wszyscy brazole so zlodziejami ale znam lucere wiem jacy tam ludzie sa i wiem ze tam 90% brazoli tylko patrzy zeby pokalowi loota zakosic i to wszystko :)

slimaczek 20-02-2007 21:03

To, czy ci się opłaci, zależy od farta. Może się opłacić ale nie musi.
Maksymalne hity hydry to są z 200 za poison storm, jakieś 15 za water storma i z łapy wali dosyć mocno, ale nie powiem ci bo już nie pamiętam zbytnio (nie gram w Tibię od 7.6).
Sposobów na hunty Hydr jest wiele, ale zwykle bierze się jakiegoś blokera:
2 magów (conajmniej 1 druid), summonują DSy, a bloker zawsze ma w razie czego exeta res. Dla dużo szybszego expa i większego waste magowie mogą podchodzić do hydry i uderzać z exori vis, wtedy wystarczy nawet tylko 1 druid.
Może być także tradycyjny sposób - 1 bloker, 3 shooterów 40-50lv lub 2 shooterów większy niż 60-65lv. Na większych lvl mogą sobie poradzić nawet ms i ed bez blokera.

Moriento 21-02-2007 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez damtob (Post 1279632)
Prosze bardzo duży spawn :

http://i170.photobucket.com/albums/u...g?t=1171995752

@up
tak tak na 40 lvl bez utamki i co?
bylem na hydrach na 40lvl do 44 (6h) i jakoś utamki niepotrzebowałem

Bo widac ze jestes poczatkujacy -.-

Na Hydrach zawsze utamo przezuci sie na ciebie i spadasz na strzala moze 2 zanim zdarzysz wcisnoc Hotkey wyladujesz w Swiatyni wiec exp dalej bez utamo.

Caelhan 22-02-2007 22:28

Chryste panie !!!
Ludzie opanujcie się!!!
Team :
Ek od 35 lvla może jush blokac hydry na dużym spawnie B)
Polecam jednak 40+ Bezpieczeństwo :evul:
Koniecznie Ed 30+ z Dużym Mlvl z 3 rodem w kolejności i okolo 6+ bp manasków
by hunt trwał dosyć długo ,
Ms , Ed , Rp 35+ jako strzelcy dla postaci magicznych tesh 6+ bp manaskow a dla Rp okolo pol bp boltow B)
I Kur.. Nie Brać hmm są nie potrzebne .
Taktyka jest następujaca :
ek luruje, ed musi miec ustawione sio na niego . Gdy blocker ustawi hydre przy scianie ds atakuja ,a ff ustawione 1 kratke od sciany
wyglada to tak mniej wiecej :
W D
x FFB
x HXXXXXXX
S XXXXXXXXX

F - Fire Fieldy
X - Sciana
B - Blocker
H - Hydra
S - Strzelec z ds
D - Ed + strzelcy
W - Wyjscie

I KUR.. CALY CZAS NA UTAMCE I NIE PROBOWAC VISOWAC !!!

Patysiak 23-02-2007 07:50

Właśnie na utamce można fajnie visowac, ale expiąc używając utamki, zwykle się nie opłaci, i wogóle to zbędne. Trzeba umiec się ustawic, tak by lurowana hydra nie mogła grzmotnąc Cię z wave czy innej broni na odległośc. Jeśli się przerzuci, to utamo proponowane, koniecznie odwołac atak ds, gdyż one utrudniają blockowi przejęcie hydry. Co do br, nie powiem, niektórzy są noobami, ale inni to spoko kumple. Byłem sporo razy z zaufanymi ziomkami i też nic nie spadło ciekawszego, więc albo nie mamy farta, albo w tibię graja sami złodzieje :P

Oxwood 23-02-2007 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniack (Post 1279029)

Ostatnio na 6 bp mf zużytych przezemnie polaciał aż szafirek :D

Dark Lord Markus 23-02-2007 11:21

@up
Dlatego on napisał zazwyczaj, do lootu niema reguły, że zawsze coś poleci, albo sie uda coś lootnac albo nie proste xD
@topic
z twoim lvlem to raczej na mały resp, 4x hydry i raczej 2 niezlurujesz bo sa w takich jakby korytarzach i w każdym jest jedna, najlepiej jest tam zsummonować 4 dsy i wyciać krzaczki aby bloker i dsy ją trapnęły.
Bloker niepotrzebuje wysokiego lvla (na neranie na 35 udało mi się wyjść cało z 2.5h hunta) ale 50 z pojęciem o blokowaniu wystarczy. Loot MOŻE sie trafić dobry bo rh czy boszki to itemki nietanie. Bij na utamce jak już mówili.

J0hny 23-02-2007 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caelhan (Post 1283443)
Chryste panie !!!
Ludzie opanujcie się!!!
Team :
Ek od 35 lvla może jush blokac hydry na dużym spawnie B)
Polecam jednak 40+ Bezpieczeństwo :evul:
Koniecznie Ed 30+ z Dużym Mlvl z 3 rodem w kolejności i okolo 6+ bp manasków
by hunt trwał dosyć długo ,
Ms , Ed , Rp 35+ jako strzelcy dla postaci magicznych tesh 6+ bp manaskow a dla Rp okolo pol bp boltow B)
I Kur.. Nie Brać hmm są nie potrzebne .
Taktyka jest następujaca :
ek luruje, ed musi miec ustawione sio na niego . Gdy blocker ustawi hydre przy scianie ds atakuja ,a ff ustawione 1 kratke od sciany
wyglada to tak mniej wiecej :
W D
x FFB
x HXXXXXXX
S XXXXXXXXX

F - Fire Fieldy
X - Sciana
B - Blocker
H - Hydra
S - Strzelec z ds
D - Ed + strzelcy
W - Wyjscie

I KUR.. CALY CZAS NA UTAMCE I NIE PROBOWAC VISOWAC !!!

Po 1. HMMki sie przydają...powiedzmy że hydra sie źle ustawi (co się zdarza i na redzie zacznie uciekać to co bedziesz ja DSami gonił ?)
Po 2. Jeśli stoisz daleko od miejsca gdzie bloker luruje hydre utamo vita jest niepotrzebne, bo hydra cie nie dosięgnie. A gdy podchodzisz żeby bić z wanda to najlepiej stać po skosie i też nie dostaniesz -.-. A jeśli chodzi o vis to dopiero wtedy użyć m shielda.
Po 3. Ten schemat jest beznadziejny...bo nie napisałeś którego spawna się tyczy i kto to jest "strzelec z ds", chyba dwoje shoterow stawia po 2 dsy, ED co leczy blokera jak i MS czy też drugi ED, palka można wziąść oprócz dwóch magów. Czemu ?. 4 DSy trapuja hydre a jak będą 2 to każda będzie uciekać przy małej ilości hp...mam nadzieje ze każdy wie że palek nie moze summonowac dsów :p
Jeśli już to :
Duży spawn (północny)
W
--SS
------E
-------M
---------D D B
---------D H xxxxx
---------D xx
-------xxxx

S - shoter
x - ściana
D - ds
B - bloker
W - wyjście
M - miejsce w którym stoi MS po ustawieniu hydry i bije z WoI
E - miejsce w którym stoi ED po ustawieniu hydry i bije z v. roda
- to jest wole pole bo po wyslaniu posta nie widać spacji -.^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:26.