Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Instalacja windows-Help! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11865)

tomo 15-09-2004 19:25

Instalacja windows-Help!

Cholera! Moglibyscie mi napisac instrukcje jak sformatowac dysk z windowsem, ale tak żeby inne partycje zostaly nienaruszone? Mam winxp(prof.), chce zainstalowac winxp(prof.) ... Zawsze nosilem dysk do qmpla, on mi formatowal i ja instalowalem windowsa... Ale cos mi się w kompie spieprzylo, 2tygodnie był w naprawie, i powiedzieli zebym wiecej nie wypinal dyskow bo może się pieprzyc komp... Wiec nie chce ruszac. A znowu nie wiem jak usunac windowsa z tej partycji... Jak probowalem przez dystkietke startowa, to mi nie czytalo plyty z windowsem... Moglibyscie mi napisac?

Ah, a jakbym miał zainstalowac winxp(home), to czyms by się to roznilo? Odpowiedzcie szybko plz, bo jeżeli by się nie roznilo, to dzwonie do qmpla, i na jutro mam plyte z windowsem... Tak to bym musial czekac do poniedzialku...

Plz pomozcie

Greetings

tomo
Mam nadzieje ze sie rozczytacie ztego galimatiasu... Wlasnie mi sie komp chce wylaczac, cholera... On juz jest z***any do granic!

Blind Guardian 15-09-2004 19:32

wloz plyte z pirackim win XP do nosnika ^^ i ustaw sobie w biosie zeby ci najpierw CD czytal... a dalej wg instrukcji

tomo 15-09-2004 19:56

Kurde... To to ja wiem!

Chodfzi mi jak SFORMATOWAC JEDNA PARTYCJE! Tam to pisze? JEzeli tak to przepraszam~

A mozebyc plytka z oryginalnym windowsxphome, jak mam pirackiego professionala zainstalowanego:D Odpowiedz, bo mi sie komp bo 5minutach sam wylacza...

Cors Ent 15-09-2004 20:28

hehe - a moze to blaster jak sie sam win xp wylacza? ;)

zrob tak jak Blind Guardian opisal.
w instalatorze bedziesz mial opcje formatowania, usowania i tworzenia partycji

tomo 15-09-2004 20:43

Eh, to nie blaster... Sprawdzalem...

Ale ja slyszalem, ze wtedy formatuje WSZYSTKIE DYSKI I PARTYCJE. A na niektorych mam wazne sprawy (starych naprzyklad)... A nagrywarka odpada, mam ale zrabana (wszystko naraz sie z***lo)... Da sietak sformatowac tylko jedna partycje? A jak teraz mam PROFESSIONAL, a sprobuje z HOME'm, to zadziala tak samo? Z gory thx

Gonzo von Krenzel 15-09-2004 21:02

Załaduj wiersz poleceń z dysku windowsa, po czym wykonaj formatowanie wybranych napędów.

Ulrek 15-09-2004 21:57

Win xp przy instalacji formatuje tylko partycję, którą mu każesz (a jeżeli nie każesz to nie sformatuje żadnej, bo po c*** w ogóle formatować? Kasujesz folder z windowsem i już.). Wiem bo sam mam windows xp i parę partycji i jak już trzeba było to... formatowałem tylko jedną.

Jeżeli to ci nadal nie przemawia do rozumu to możesz ściągnąć program "part" z tym że jest on DOSowy więc nadal musisz odpalać kompa z dyskietki :D
Aha i dobrze by było jakbyś nadał partycjom jakieś etykietki, łatwiej je będzie rozpoznać.

tomo 16-09-2004 14:03

Heh...

Jak wsadzam plytke z XP, jest rozruch z plytki... Czekam... Daje tam zeby zainstalowac to pisze ze nie ma na kompie sprawnych dyskow, czy ze nie moze znalescdyskow... Omfg, to przezto ze jest zainstalowany windows? Ja juz nic nierozumiem -.-... Dobra, nara, za 10 sekund mi sie komp wylacza

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:55.