![]() |
Poprawa zabezpieczeń na forum
W związku z niedawną plagą exploitów na forum poczyniliśmy odpowiednie kroki, aby zabezpieczyć użytkowników przed złymi wirusami. Modyfikacja prezentuje się całkiem dobrze, mamy nadzieję, że nie będzie w żadnym stopniu uciążliwa.
Od dzisiaj przy linku na forum pojawi sie ostrzeżenie w postaci obrazka: http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif. Nie dotyczy to stron takich jak: tibia.com, tibia.pl (oraz paru projektów tibia.pl). Jeśli będziecie podawali linki do obrazków ze stron takich jak: imageshack.us, photobucket.com, foteka.pl oraz fotosik.pl pojawią się one prawidłowo. Tagi IMG zostały włączone, jednak jeśli będziecie podawali obrazki z innych stron, zostanie wyświetlony wyłącznie URL i obrazek http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif. Takie działanie pozwoli na uniknięcie wirusów, oraz pozostawienie włączonych obrazków na forum. Ponadto wydaje nam się, że to lepsze rozwiązanie, niż pozwalanie na obrazki wyłącznie użytkownikom, którzy osiągną określony staż, bądź liczbę postów na forum. |
Oklaski dla Tibia.pl
Co nie zmienia faktu, ze nie ma MM juz. ;< |
Ech, teraz mój banner wygląda o wiele gorzej... (link prowadzi do kevan.brain.org) Nie mogłoby się to pojawiać pod obrazkiem?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Nie podoba mi się to wcale, a wcale. |
Trochę nie dorobiony ten pomysł ;/
Przez to niektórzy użytkownicy nie będą mogli mieć normalnie wyglądających podpisów (zobaczcie coście zrobili z moim podpisem brutale :confused: ). I można by było też zezwolić na wyświetlanie obrazków z tibia.erig.net. Może jednak bedą ludzie z tego pomysłu ;) @edit Może oprócz eriga mogli byście dozwolić również na wstawianie fotek z innych supported fansites co? Bo na nich chyba nie będzie keyloggerów. |
erig zaraz zostanie dozwolony, ale przeciez mozesz sobie to Twoje logo wrzucic na imageshack i Ci sie bedzie normalnie wyswietlalo :)
|
w tibii przy kopiowaniu linku tez wyskakuje ostrzezenie i jakos wiekszosci osob to nie chroni-.- im sie nawet tego czytac nie ebdzie chcialo
|
Petycja.
Składam petycję! :)
Każdy widzi mój podpis. Przy każdym linku widać dopisek. Jest to nieestetyczne. Chciałbym, aby wyglądało to tak: [Tibia.pl nie ponosi odpowiedzialności za szkody wynikające z klikania w poniższe linki] Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard albo: [Klikasz na własną odpowiedzialność!] Rookgaard Library • Rook Balanced • Trening na Rookgaardzie • Fallen Sword • Insomnia • The best site of Rookgaard Przecież widzicie, że teraz jest brzydko. :( W końcu musimy dążyć do tego, by pracowało się nam tu jak najlepiej. Wiem, wiem. Boicie się, że to chwyt, że sam to zmienię? Zróbcie tak jak teraz, nie mogę nic zmienić. :P Z góry dzięki. ;) Vial |
Mi oczywiście nie pasuje z jednego prostego względu- mój kochany, wierny i wspaniały Lycos został zdyskrymionwany.
Tak jak wszystkie FTPki które jak wiadomo - są 100* lepsze od imageshacków, itd... ;/ |
Poprawcie tak , zeby nie bylo ostrzezenia na temat zagrożenia gdy ktoś podaje linki wewnetrzne , i bedzie dobrze.
|
Za późno to zrobiliście mnie zdążyli dwa dni temu hacknoć :/
|
Cytuj:
|
Albo mieć dobrego firewalla i antyvirusa.
Obie są w opcji freeware wiec nie ma wymówki. Niewiedza nie jest usprawiedliwieniem |
Poczekamy, zobaczymy.
Cytuj:
|
Gratulacje ! Wkoncu Cos z tym zrobiliscie :):]
Pozdro... |
http://erig.net zostal dodany do poprawnych linkow
|
Hm... troche w tym niewygody (troche irytują te dopiski jak ktos ma jakies linki w podpisie np), ale forum zrobi sie bezpieczniejsze...
|
Mnie się podobają zmiany _/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:06. |