![]() |
Inward Hellix - Online Riddle Game
Wielu z was słyszało zapewne o internetowych zagadkach. Chciałbym wam przedstawić dzieło, które jest owocem wytężonej, 6-miesięcznej pracy włożonej w jego tworzenie. Jest nim Inward Hellix - 60-poziomowa zagadka stworzona z myślą zarówno o początkujących jak i zaawansowanych graczach, gustujących w tego typu wyzwaniach. Najważniejszymi zaletami IH są z pewnością w najdrobniejszych szczegółach dopracowane poziomy, przygniatający klimat i doskonała oprawa. Ci, którzy odważą się wkroczyć do tego świata na pewno nie pożałują czasu w nim spędzonego. Wydostać się z niego jednak nie będzie tak łatwo. Trzeba będzie dobrze pomyśleć zanim uda się osiągnąć koniec tej spirali. A jeżeli po raz pierwszy zetknąłeś się z gatunkiem Online riddles, i chcesz poznać podstawy tej rozgrywki - właśnie dla ciebie utworzono dział Tutorial zaznajamiający z najważniejszymi niuansami, na które będziesz musiał zwrócić uwagę. Inward Hellix, jak większość spotykanych w Internecie zagadek, powstała w języku angielskim, została jednak stworzona przez Polaka. Możecie więc, w razie trudności, udać się na oficjalne forum (podzielone jest na cześć angielską i polską) gdzie będziecie mogli uzyskać dodatkowe podpowiedzi. Pamiętajcie jednak - Najgorsze dopiero nadejdzie... Przed rozpoczęciem zabawy proszę odwiedzić dział Requirements. Proszę o nieumieszczanie w tym temacie jakichkolwiek solucji, tym bardziej gotowych odpowiedzi. Można swobodnie dyskutować na temat zagadki, tym niemniej, jeszcze raz podkreślę, by nie naprowadzać na gotowe odpowiedzi. To psuje całą zabawę, a nie o to przecież tu chodzi. Jeżeli ktoś nie może dać sobie rady niech nie pyta o odpowiedź a odczeka jakiś czas i spróbuje ponownie (lub uda się na oficjalne forum po dalsze wskazówki). Do moderatorów: Polecam oczywiście to userom jako formę rozrywki i mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu. (Na forum istnieje podobny dział o innej zagadce on-line). Dobrej zabawy. |
Całkiem całkiem..póki co twkię na 2 : D
>down A ja stoję -.- Nie kocham tego :< Wolę Zesta ; d |
@up
Drugie to nic trudnego pomocy na 3 jestem i nie wiem co to może być |
Cytuj:
Co do 3. Think in Xy :P |
>up
Uwierz mi, nie klikam bezczynnie. To nie ten typ ; ] |
A pomógł by mi ktoś? Stoję na pierwszym:baby:
|
@up
Co widzisz na 1 obrazku ?? I masz hasło Co do 3 XY chodzi ci o jako wysokość i szerokość ?? Pomóż bardziej @down Tam pisze Help Out jak dobrze widze tekst nawiązuje do 1 słowa i masz 1 hasło |
Na obrazku jest Freedom czy coś jeszcze? Na górze widzę coś ...out.
@up Trzeba tam pozamieniać litery, poprzemieniać czy co? |
@ZeuSbobo - i tego i tego, ale nie do końca. Powinna cię nakierować nieco nazwa obrazka.
Proszę jeszcze raz, by uważać na podawanie nawet przypuszczalnych sposobów rozwiązania - nie jest to zbyt lubiane w światku internetowych zagadek, bo psuje zabawę graczom ;) |
Można wyłączyć te odgłosy?
@down Tutorial wszystko wytłumaczy. |
A gdzie się wpisuje hasełko?
|
Klimat gry, rzeczywiscie przytlacza. Dzis w nocy to gralem i przy zagadce nr 2, gdy wchodza te dzwony, to myslalem, ze mi serce wyskoczy... ;)
Swoja droga - muzyka do tego strasznie przypomina sound trac z Silent Hill... Jesli naprawde nim jest, to czy autor ma zgode na umieszczenie tam soundtracka?? |
@Shin, w creditsach jest napisane, ze jednak muzyka jest (pewnie w jakiej tylko czesc) wzieta z SH Soundtrack.
Aktualnie no.3, zupelnie nie wiem od ktorej strony to ugryzc. :( |
Soundtrack mi się podoba, więc chętnie się zagłębię ;]
|
interesujące tylko szkoda że po angielsku ?
|
Cytuj:
Klimat faktycznie niezły, kiedyś nad tym przysiąde ;P Ale najpierw Exodus. |
Ok, te zagadki są trudniejsze na starcie niż zestowe. Stuck on 5th.
|
Ooo,zapowiada się świetnie. Klimat gry jest genialny,mam nadzieje że z czasem nie minie,jak u zesta : <
|
W drugim znalazlem napis:
Ukryty tekst:
ale nie moge go z niczym powiazac. Da ktos jakas mala wskazowke ? I powiedzcie czy jestem na dobrym tropie : p |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35. |