Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Inward Hellix - Online Riddle Game (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119060)

Raid 26-02-2007 20:35

Inward Hellix - Online Riddle Game

Wielu z was słyszało zapewne o internetowych zagadkach. Chciałbym wam przedstawić dzieło, które jest owocem wytężonej, 6-miesięcznej pracy włożonej w jego tworzenie. Jest nim Inward Hellix - 60-poziomowa zagadka stworzona z myślą zarówno o początkujących jak i zaawansowanych graczach, gustujących w tego typu wyzwaniach. Najważniejszymi zaletami IH są z pewnością w najdrobniejszych szczegółach dopracowane poziomy, przygniatający klimat i doskonała oprawa. Ci, którzy odważą się wkroczyć do tego świata na pewno nie pożałują czasu w nim spędzonego. Wydostać się z niego jednak nie będzie tak łatwo. Trzeba będzie dobrze pomyśleć zanim uda się osiągnąć koniec tej spirali.
A jeżeli po raz pierwszy zetknąłeś się z gatunkiem Online riddles, i chcesz poznać podstawy tej rozgrywki - właśnie dla ciebie utworzono dział Tutorial zaznajamiający z najważniejszymi niuansami, na które będziesz musiał zwrócić uwagę.
Inward Hellix, jak większość spotykanych w Internecie zagadek, powstała w języku angielskim, została jednak stworzona przez Polaka. Możecie więc, w razie trudności, udać się na oficjalne forum (podzielone jest na cześć angielską i polską) gdzie będziecie mogli uzyskać dodatkowe podpowiedzi.

Pamiętajcie jednak - Najgorsze dopiero nadejdzie...

Przed rozpoczęciem zabawy proszę odwiedzić dział Requirements.
Proszę o nieumieszczanie w tym temacie jakichkolwiek solucji, tym bardziej gotowych odpowiedzi. Można swobodnie dyskutować na temat zagadki, tym niemniej, jeszcze raz podkreślę, by nie naprowadzać na gotowe odpowiedzi. To psuje całą zabawę, a nie o to przecież tu chodzi. Jeżeli ktoś nie może dać sobie rady niech nie pyta o odpowiedź a odczeka jakiś czas i spróbuje ponownie (lub uda się na oficjalne forum po dalsze wskazówki).

Do moderatorów: Polecam oczywiście to userom jako formę rozrywki i mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu. (Na forum istnieje podobny dział o innej zagadce on-line).

Dobrej zabawy.

Bastash 26-02-2007 21:34

Całkiem całkiem..póki co twkię na 2 : D

>down
A ja stoję -.-

Nie kocham tego :< Wolę Zesta ; d

ZeuSbobo 26-02-2007 21:37

@up

Drugie to nic trudnego pomocy na 3 jestem i nie wiem co to może być

Raid 26-02-2007 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1290976)
Całkiem całkiem..póki co twkię na 2 : D

>down
A ja stoję -.-

Nie kocham tego :< Wolę Zesta ; d

Zagadka nr 2 nie sprowadza się do klikania. Jest inny sposób. Twój wybór.

Co do 3. Think in Xy :P

Bastash 26-02-2007 21:49

>up
Uwierz mi, nie klikam bezczynnie. To nie ten typ ; ]

predalien 26-02-2007 21:53

A pomógł by mi ktoś? Stoję na pierwszym:baby:

ZeuSbobo 26-02-2007 21:57

@up

Co widzisz na 1 obrazku ??
I masz hasło

Co do 3

XY chodzi ci o jako wysokość i szerokość ??

Pomóż bardziej

@down

Tam pisze Help Out jak dobrze widze tekst nawiązuje do 1 słowa i masz 1 hasło

predalien 26-02-2007 22:04

Na obrazku jest Freedom czy coś jeszcze? Na górze widzę coś ...out.
@up
Trzeba tam pozamieniać litery, poprzemieniać czy co?

Raid 26-02-2007 22:39

@ZeuSbobo - i tego i tego, ale nie do końca. Powinna cię nakierować nieco nazwa obrazka.

Proszę jeszcze raz, by uważać na podawanie nawet przypuszczalnych sposobów rozwiązania - nie jest to zbyt lubiane w światku internetowych zagadek, bo psuje zabawę graczom ;)

Tasior 26-02-2007 23:06

Można wyłączyć te odgłosy?

@down
Tutorial wszystko wytłumaczy.

Vlad Dracula 26-02-2007 23:12

A gdzie się wpisuje hasełko?

Shinjix 27-02-2007 12:20

Klimat gry, rzeczywiscie przytlacza. Dzis w nocy to gralem i przy zagadce nr 2, gdy wchodza te dzwony, to myslalem, ze mi serce wyskoczy... ;)
Swoja droga - muzyka do tego strasznie przypomina sound trac z Silent Hill... Jesli naprawde nim jest, to czy autor ma zgode na umieszczenie tam soundtracka??

Kajulec 27-02-2007 14:14

@Shin, w creditsach jest napisane, ze jednak muzyka jest (pewnie w jakiej tylko czesc) wzieta z SH Soundtrack.
Aktualnie no.3, zupelnie nie wiem od ktorej strony to ugryzc. :(

Baron Kaldrick 27-02-2007 16:48

Soundtrack mi się podoba, więc chętnie się zagłębię ;]

Virnik 27-02-2007 17:24

interesujące tylko szkoda że po angielsku ?

Aval'yah 27-02-2007 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 1291565)
Swoja droga - muzyka do tego strasznie przypomina sound trac z Silent Hill... Jesli naprawde nim jest, to czy autor ma zgode na umieszczenie tam soundtracka??

Z tego co wiem to to jest ost z SH, ale co z tego? ;p Muzyka w takim Zeście też jest z różnych gier i nikt sie nie czepia ;pp

Klimat faktycznie niezły, kiedyś nad tym przysiąde ;P Ale najpierw Exodus.

Baron Kaldrick 27-02-2007 17:54

Ok, te zagadki są trudniejsze na starcie niż zestowe. Stuck on 5th.

Walekifa 27-02-2007 19:51

Ooo,zapowiada się świetnie. Klimat gry jest genialny,mam nadzieje że z czasem nie minie,jak u zesta : <

Idk 27-02-2007 20:38

W drugim znalazlem napis:
Ukryty tekst:
dont go out please

ale nie moge go z niczym powiazac. Da ktos jakas mala wskazowke ? I powiedzcie czy jestem na dobrym tropie : p

Kajulec 27-02-2007 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Idk (Post 1292520)
W drugim znalazlem napis:
Ukryty tekst:
dont go out please

ale nie moge go z niczym powiazac. Da ktos jakas mala wskazowke ? I powiedzcie czy jestem na dobrym tropie : p

Szczerze mowiac, mimo tego, ze jestem w no.5, to nie wiem w jaki sposob ta zagadke trzeba rozwiazac. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.