![]() |
Pomysl Zanim Cos Powiesz
Chcialbym cos powiedziec do wszystkich uzytkownikow forum prosze nie mowic ze knight jest zaslaby powinno sie go ulepszyc to Mag/druid jest poprostu zadobry.Kiedys Sie latalo do 50 + lvl na rotwormach i dniami sie runy robilo a teraz mozna se z wandem praktycznie wszedzie expic ,wiec prosze nie gadac pierdol ze knight jest zaslaby. Moja opinia Wywalic Rozgi czy sie to podobna 10 druidom czy nie...
|
Od kiedy to równa się do dołu?
|
Jawohl! Wywalcie różdżki! Dajcie magom prawdziwą broń! :P A nie jakies patyczki, co na Edron odkryli ich moc... Edron? SPALMY ZA TO EDRON!
|
Cytuj:
|
Vis 20*4=80 many i będzie ok.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A teraz moja rada. Pomyśl, tylko logicznie, zanim coś powiesz. Wg Ciebie knight, który był maszyną do ciągłego expienia i sorc, który tydzień zbierał runy na 1 dzień porządnego expienia to była równość? Gratuluje niezłej Stajni Augiasza w głowie.
|
Cytuj:
Ułatwienie sorcom huntów 'solo' juz wystarczająco zepsuło ekonomie gry. P.S. Nazwa tematu kompletnie odbiega od jego treści... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Ponury
Masz rację. Co do tematu. Temat dobrze ujęty, mag za mocny, a knight wcale nie słaby tylko chodzi właśnie o to, że mag jest za dobry teraz i tyle. Jeśli chodzi o sposób w jaki to można zniwelować to nie podoba mi się usunięcie różdżek, które bardzo pomogły w expie Drutom i Sorcom. Jeśli już mówimy o tego typu pomocy to myśle, że po prostu najt powinien dostać jeszcze jedną runę atakującą np. od 6 M LVL, w raz z Explo jakaś runa, która zadaje 2x większe obrażenia niż GFB, więc będzie o ok. 1/3 siły większa niż explo. Powinna być dostępna dla druida i knighta, ponieważ Druid i tak mało ma run do ataku, więc powinien mieć jakąś swoją. Myślę, że powinny być także jakieś mocniejsze bronie np. 60atk i 45 def. Ale tylko bardzo rzadkie i dostępne z questa na 150 lvl. Moim zdaniem to powinno troszkę zniwelować straty najta w PvP, który z sorkiem nie ma rzadnych szans, jedyne co może naprawdę zrobić to uciekać. |
Cytuj:
|
Ja wiem o co ci chodzi. Ja po prostu uważam, że Tibia musi się zmieniać nigdy nie będzie taka sama, bo straciła by graczy. Każda gra bez zmian to shit. Np. FIFA to jest klonowanie non-stop tego samego i co raz mniej ludzi w to gra, a kiedyś na każdą FIFke czekało się ze zniecierpliwieniem.
Jak dla mnie to różdżki ułatwiły grę, ale przez to wiele osób wróciło do gry. Kiedyś rzadko się spotykało Druidów i Sorków. Ja gdy zaczynałem swoją grę zrobiłem Druida i pamiętam tą katorgę z bicia Skull Staffem i czekania na ten 10 M LvL, żeby móc wreszcie zarabiać. Później robiłem długo UH'y wbiłem 44 M LvL na 17 LvL :D co teraz gdy już jestem doświadczonym graczem jest dla mnie bez sensu. Kiedyś było łatwiej wbić magic teraz jest łatwiej wbić lvl. Wtedy dużo się właśnie mówiło o tym, żeby wprowadzić różdżki jak to jest w każdej grze MMORPG w takich realiach. Mag to mag, a nie jakiś chłopek bijący z broni co należy do najta i tylko do niego. Też uważam, że sorek i druid mają teraz trochę za łatwo. Nie dość, że mają many strasznie dużo to jeszcze zasuwa ona jak porąbana jak dla mnie powinni ją troszkę zwolnić. Tego samo dotyczy obrażenia z run, przecież taki Cachero z SD bije po 1100+. Dla mnie to kompletny bez sens. Jak dla mnie najlepszym graczem na świecie pozostanie EO, bo chociaż MDW ma teraz już wyższy lvl niż on to EO musiał sobie radzić z tym, że najtem na demkach za bardzo siedzieć nie może. A widzicie MDW siedzi na demkach wbija tam non-stop 2kk+ expa. Sork i Drut powinni dostać teraz trochę w kość przy następnym UPdacie. Najt i w szczególności Pall powinni dostać coś nowego. Taka jest moja opinia. Pozdro Bax. :cup: |
Cytuj:
|
Usunięcie wandów/rodów niewiele da. Przecież na lvl'u, na którym sorc osiąga przewagę w ilości wbijanego expa i tak już się tych gówien nie używa.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
No co do tego to nigdy w życiu nie mówiłem, że Pall jest najsłabszy, ale nikt chyba nie zaprzeczy, że w dzisiejszej Tibii jest to najtrudniejsza profesja. I powinien on dostać coś nowego, aby Pall mógł swobodnie zacząć expić. Uważam, że dobrym rozwiązaniem było by ograniczenie złamania 1 speara np. do 70 uderzeń. Jakiś nowy rodzaj strzał lub boltów. Lepszych od zwykłej strzały i bolta. Powiedzmy, że jeden taki bolt 7gp, a strzała 4 gp. Ktoś powie, że zrobili Infernal Bolts, ale kto ma ich 100? Nieliczni. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:03. |