Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   FB i GFB - czym się różnią ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11915)

PacMan 16-09-2004 13:58

FB i GFB - czym się różnią ?

Mam pytanie ... czy FB ( FireBall ! ) i GFB różnią się tylko polem rażenia ?
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Szukamłem ale nie znalazłem takiego tematu :(

Kajulec 16-09-2004 14:15

Roznia sie. I to nawet bardzo :P FireBallem robisz "ognisko" na jednej kratce. Utrzymuej sie ono kilka minut. A GreatFireballem robisz bardzooo duzo ognisk ale tylko na pol sekundy :P I od GFB nie mozna sie zapalic.

Luckq 16-09-2004 14:22

To fire field sie utrzymuje nie fireball. A roznia sie chyba tym ze GFB zadaje wieksze obrazenia.

The_FaLLen 16-09-2004 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec
Roznia sie. I to nawet bardzo :P FireBallem robisz "ognisko" na jednej kratce. Utrzymuej sie ono kilka minut. A GreatFireballem robisz bardzooo duzo ognisk ale tylko na pol sekundy :P I od GFB nie mozna sie zapalic.

Ogniska robi się fire fieldem i fire bombą a nie fire ballem.

Fire ball różni się od great fire balla Polem rażenia i siła GFB jest znacznie silniejsze oraz liczbą ładunków FB(3x) GFB(2x) . Jeśli masz kupić FB to nie marnuj kasy kupuj GFB bo FB nikt nie kupuje i jego siła jest mizerna.

Re down :

Edytuj Posty . Chyba Umiesz?

Kajulec 16-09-2004 14:24

Ups...

Eeee... no tak. Sorki za blad. Pomylilo mi sie :D A FireBall leci w goscia tak jak HMM... podobnie :P

Bajapa 16-09-2004 19:52

kujalec - nie znasz sie to nie mów bo tylko osobe która założyła temat wprowadzasz w błąd

FB - mniejszy obszar, słabsze, 3 ładunki
GFB - większy obszar, mocniejsze, 2 ładunki

i ani jedno ani drugie nie zostawia ognia na ziemi

amen

kaczorek 20-09-2004 16:33

Apropo GFB, FB i innych ogniowych run....

za ile można sprzedawać je??

chodzi mi o to , że jak zrobie GFB'y to za ile moge sprzedac 1 rune GFB... oraz 1 rune FB...??

Iris on Eternia 12-10-2004 09:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczorek
Apropo GFB, FB i innych ogniowych run....

za ile można sprzedawać je??

chodzi mi o to , że jak zrobie GFB'y to za ile moge sprzedac 1 rune GFB... oraz 1 rune FB...??

No raczej pojedyńczej runy nikt nie kupi. Trzeba sprzedawać całe bp.

szalikowiec 16-10-2004 19:19

GFB rozni sie od FB ( fireball) tym, ze Z GFB walniesz w goscia za 40 a FB tyle nie walniesz, a po 2:
GFB mozna uzywac od 5 mlvl - knight baardzo duzo walnie z gfb! :D
FB to slaabsza wersja GFB i chyba od 2 mlvl :/

szalikowiec 16-10-2004 19:19

:evul: GFB rozni sie od FB ( fireball) tym, ze Z GFB walniesz w goscia za 40 a FB tyle nie walniesz, a po 2:

Tasior 17-10-2004 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szalikowiec
:evul: GFB rozni sie od FB ( fireball) tym, ze Z GFB walniesz w goscia za 40 a FB tyle nie walniesz, a po 2:

Nie dość że dwa posty to jeszcze z błędem GFB od 4mlv tak jak UH a (cytat)
"GFB różni się od FB (fireball) tym ze Z GFB walniesz w gościa za 40 a FB tyle nie walniesz" rozbroiło mnie :P jak konkretnie wytłumaczone i wogle

Caspius 17-10-2004 10:32

Lol, Fireballem zadajesz takie obrazenia jak z hmma, tlyko na pewien obszar i obrazenia sa od ognia. Z GFB walniesz prawie 2 razy mocniej i o na o wiele wiekszy obszar

@kaczorek
Bpki GFB chodza srednio po 2-2,5k.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:23.