Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Nabor moderatorow? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119289)

Str4t0s 28-02-2007 16:52

Nabor moderatorow?

Jak niektorzy mogą zobaczyć, forum powoli się stacza. Tematy z keyloggerami itp. isnieją za dlugo. Jest za mało moderatorow. Fanfi, vanessa i n3mesis są nieaktywni. I dlatego chciałbym by jakis admin zorganizowal nabor moderatorow.
Czy było by to możliwe?

eerion 28-02-2007 16:57

Jeśli będzie to dowiemy się o tym gdy zostaną oni wybrani.
Góra podejmie decyzje, a czy tutaj wyjdzie że są potrzebni czy nie - to rybka ich obchodzi

Dark Sven 28-02-2007 16:57

A ja bym chciał ciastko z kremem.
Ale i ty i ja musimy pogodzić się z tym, że tego nie dostaniemy :<

Edit;
Proponuje korka :>

Kshaq 28-02-2007 17:02

Nabór moderatorów i każdy będzie zgłaszać swoją kandydaturę? Czy nabór, że moderatorzy zgromadzą się na radzie plemienia i wybiorą nowych moderatorów. Nie jest to proste. Nigdy nie wiadomo czy nowy moderator będzie uczciwy i czy będzie sumiennie wykonywał swoją pracę...

Max121 28-02-2007 17:10

Można np. wprowadzić ograniczenia do rekrutacji.

slawekmag 28-02-2007 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s (Post 1293664)
Fanfi, vanessa i n3mesis są nieaktywni

Nieaktywnych modów jest dwa-trzy razy więcej. Ci są poprostu już na emeryturce.

Raynold 28-02-2007 17:43

Jak już ktoś powiedział: jeśli będą wybrani nowi Moderatorzy, to zostanie to w naszym gronie i ewentualnie kandydaci zostaliby o tym powiadomieni. Na pewno nie będzie tematu "piszcie zgłoszenia, kto chce zostać Moderatorem" - tak było dawno temu i niemożliwy jest powrót do tego typu rekrutacji; za dużo spamu i bałaganu.

Nie wiem, jak to będą widzieli inni Moderatorzy i Admini - ja bym tam nie miał nic przeciwko, tym bardziej, że w czasie ostatniego naboru zupełnie zapomniałem o (przynajmniej) jednym wartościowym userze na kandydata ;)

Korektor 28-02-2007 18:03

@up,
Oxyś? Tak już wiemy. I tak dobrze, że on bo z potencjalnych kandydatów to on ma największe kwalifikacje i ogólnie będzie dobry.

@topic,
Myślę, że lepiej żeby moderacja podjęła decyzję odnośnie ewentualnych nowych modów "con klave", zbyt wielu użytkowników miałoby chrapkę na moda i ostra jazda byłaby na forum w związku z ew. plebiscytem.

Ashlon 28-02-2007 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s (Post 1293664)
Jak niektorzy mogą zobaczyć, forum powoli się stacza. Tematy z keyloggerami itp. isnieją za dlugo.

Stado nowych moderatorow nie zapewni userom mozgu ;)

Str4t0s 28-02-2007 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1293801)
@up,
Oxyś? Tak już wiemy. I tak dobrze, że on bo z potencjalnych kandydatów to on ma największe kwalifikacje i ogólnie będzie dobry.

@topic,
Myślę, że lepiej żeby moderacja podjęła decyzję odnośnie ewentualnych nowych modów "con klave", zbyt wielu użytkowników miałoby chrapkę na moda i ostra jazda byłaby na forum w związku z ew. plebiscytem.

Obawiam sie ze tu chodzi o eeriona :)

eerion 28-02-2007 18:16

@up:
wywinąłem rotfla.
Nie nie chodzi tutaj o mnie.
Moge cię zapewnić ;)
Jak ci już pisałem
Moje szanse na bycie modkiem obecnie krążą wokół błędu statystycznego.
Ale jakoś się tym nie przejmuje :p

Korektor 28-02-2007 18:18

Eerion też byłby dobry. Ogólnie większość starszych użytkowników nadawałoby się. Dlaczego? Bo trzeba mieć łeb i być dobrym żeby przetrwać na forum 3 lata.

Gimlos 28-02-2007 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s (Post 1293828)
Obawiam sie ze tu chodzi o eeriona :)

Szkoda ze nie ma na tym forum tematu "Złote Usta".

Str4t0s 28-02-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold(pm)
Odpowiem bardzo łatwą do odgadnięcia zagadką: aktywny użytkownik zarejestrowany w sierpniu 2003. Nie ma ich wielu i łatwo się domyśleć. Tak czy owak, to na razie moja prywatna opinia, w żaden sposób nie jest wiążąca.

Rozwieje wasze wątpliwosci.

eerion 28-02-2007 18:37

Cytuj:

Szkoda ze nie ma na tym forum tematu "Złote Usta".
Wiesz ile by się tego uzbierało? :P
@Stratos
Nawet jeśli - to i tak bez rożnicy.
Jestem wystarczająco niepopularny wśród pewnego grona moderatorów (i jednego Admina :P) - zwłaszcza starszych, że nie przejdę.
Trudno - jak to się mówi.
Każdy ma to na co zasłużył.

Cytuj:

Eerion też byłby dobry. Ogólnie większość starszych użytkowników nadawałoby się. Dlaczego? Bo trzeba mieć łeb i być dobrym żeby przetrwać na forum 3 lata.
Ja jestem z tych którzy mieli farta :P
NAwet nie wiesz jak dużego ^^'

Myślę, że to wystarczające by zakończyć dyskusję na ten temat

PiXik 28-02-2007 18:43

moze chodzi o Supermana ;d ;)
dla mnie to dobry pomysł z nowymi moderatorami, warunek :bezstronność albo przynajmniej dążenie do niej;)

Gallar 28-02-2007 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1293801)
@up,

Liż, liż dalej, tylko co Ty z tego masz ?;- )

Korektor 28-02-2007 18:48

@up,
Nie liżę, po prostu Oxyś ma w sobie "to coś" i za to ma u mnie plusa.

@Eerion,
Nie masz pojęcia z iloma modami ja mam na pieńku, chyba nikt nie może bardziej im podpaść ;)

Raynold 28-02-2007 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s (Post 1293863)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold(pm)
Odpowiem bardzo łatwą do odgadnięcia zagadką: aktywny użytkownik zarejestrowany w sierpniu 2003. Nie ma ich wielu i łatwo się domyśleć. Tak czy owak, to na razie moja prywatna opinia, w żaden sposób nie jest wiążąca.

Rozwieje wasze wątpliwosci.

To, że ja uważam czyjąś kandydaturę wartą rozpatrzenia, nie oznacza, że ta osoba od razu będzie miała moda i że w ogóle będzie nabór modów. W ogóle nie wiem, jak długo temat przetrwa, jeśli zaraz każdy będzie co posta rzucał kandydaturami, a inni od razu oceniali. My i tak wiemy swoje ;)

No ale... jak już jest ten temat, to od siebie powiem: Korektor, ja jestem Sprite, a Ty pragnienie ;> A pragnienie - wiadomo - nie ma szans :P

Bambuko 28-02-2007 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1293905)
moze chodzi o Supermana ;d ;)
dla mnie to dobry pomysł z nowymi moderatorami, warunek :bezstronność albo przynajmniej dążenie do niej;)

<-, poza tym doszli już, o kogo chodzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:25.