![]() |
Nie Jestesmy Bezpieczni!
Dzis gadalem z qmplem przez gg. Mowi ze ma program ktory rozlacza cie z netem
CZyli potrafi w""bac mi neta noto mowie ok. gram (stoje przed dp) gadam i gadam a tu cannot connect cos tam cos tam i mnie zamurowalo!!!restartuje modem i mowie "stary jak to zrobiles" a on "mam twoje ip z gg i a to jest program root " MAm avasta i zone alarm (firewall) i hide ip(dla bezpieczestwa) No wiec troche sie zmartwilem a ze to moj qmpel z rl nie jestem przestraszony bo sie qmplujemy ... Ale qrde wystarczy znac ip bylekogo z gg i mozna rozlaczac nety na huntach itd CZY JESTESMY BEZPIECZNI? Ps to nie zmyslone jak ktos nie wierzy prosze podawac gg i zobaczycie ^^ |
Z choinki sie urwales?
|
POdaj gg niedowiarku?
|
przynajmniej ktos mi wierzy ! podobno jak cos takiego sie robi to mozna zepsuc modem :/
|
Cytuj:
|
To powiedz dla tej osoby, że kiedyś się natnie, i będzie miała założoną sprawę w sądzie.
|
hehe ale jak go sprawdza he?
|
po ip he ?
|
Skoro on może sprawdzić nas, to policja tym bardziej może sprawdzić jego xP
|
i jakby go zlapali dostalby w zawiasach pewnie ;p
|
Prawda. Od dawna ludzie wiedzą, że Gadu-gadu to jeden z największych shitów jakie mogą być. Jest to jeden z najniebezpieczniejszych komunikatorów internetowych w Polsce. Odsłania IP jak się patrzy, więc nie warto podawać GG nieznajomym.
|
Cytuj:
|
Hehe :evul:
|
Sami możecie się tak z koleżkami pobawić.
Polecam program Ethereal. |
a nie juz podano nazwe;] pobawie sie tym ogolnie
|
Jak znasz czyjeś ip to teoretycznie możesz wszystko. A ten Ethereal to zwyczajny analizator sieci więc gdyby naprawdę było takie groźne to każdy by każdego disconectował ;) Teraz w dobie rootkitów takie zabawki to przeżytek ;)
|
czyli to takjaby trzymal kabel od mojego modemu i w kazdej chwili moglby ja wyciagnac ?
noto git... |
Hmm, z ciekawości zapytam.
Na jakiej zasadzie taki program działa? Jak to możliwe, że przerywa połączenie na podstawie ip? Portu też zapewne... Że omija firewalla? :> |
Cytuj:
|
Cytuj:
Poszukajcie na haker.com.pl. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:16. |