![]() |
PS to GIMP & GIMP to PS
Tworzę temat który na celu miałby "przerabiania" tutoriali na tutoriale do innych programów. Pomoże to odnaleźć odpowiedniki/zamienniki narzędzie w poszczególnych programach graficznych, a i pewnie zwiększyło by liczbę tutoriali do mniej popularnych programów graficznych. W miarę zwiększania ilości tutoriali będzie można je pisać coraz łatwiej, gdyż niektóre ich elementy się powtarzają. W grę wchodzą:
Photo Shop GIMP GIMPshop Paint Shop Pro ArtGem Pixel Głównie chodzi jednak o cztery pierwsze programy (chociaż nie wiem jak jest z PSP) W temacie można zarówno jak i składać zamówienia (oczywiście prosimy o linki) jak i samemu je tłumaczyć (mam nadzieję, że nie zostawicie mnie samego). Na początek prosiłbym dla siebie jakieś zamówienia z PS na GIMP (byłbym wdzięczny gdyby nie były to wybitnie długie tutoriale). Mam nadzieję, że temat się rozwinie. Po pierwszym zamówieniu coś dam. Sławek |
Zamówienia na... tutoriale?
Extra pomysł :) Pomogę jakbym coś przypadkiem wiedział.. A narazie niemam żadnych pytań ani nic ;P |
Nie na same tutoriale, tylko tłumaczenie ich na inne programy graficzne. Na wielu forach istnieje taka akcja. To pomaga wyłapać też ukryte możliwości programów. Btw, pracuje ktoś w Pixelu (chodzi oczywiscie o program).
|
Aha... to o to łazi..
W sumie też może bym coś mógł zrobić... PS. ja tylko PS i troszkę Gimp :/ |
Proszę się ze mnie nie śmiać... jak się robi animacje w Gimpie? :D
|
@up Z czego mamy się śmiać? Po to jest internet, fora, ludzie aby się czegoś nauczyć i to żaden wstyd!!
Ciekawy pomysł. Będę starał się pomagać w miarę moich możliwości.:) |
Cytuj:
|
Double post, ale są pierwsze efekty mojej pracy. Może nie jest to świetne, potem postaram się poprawić w tym kolorki i ten "brud".
No to outbytnica: Ukryty tekst:
|
Może to trochę nie na temat, ale niestety efekt z PS'a jak dla mnie jest ładniejszy. Widać wielką różnicę. W Twojej pracy przeważa kolor czerwony, a tam jest na równi z żółcią i czernią. Gdyby nie to, to mógłbym śmiało powiedzieć, że bardzo dobra robota.
http://img457.imageshack.us/img457/1...mentarzgf7.png |
LolnY, jeśli chodzi o kolotystykę to można zrobić taką samą ale do tego potrzebny jest nowy gradient. Może zrobię taki i go tu umieszczę, ale bez sensu jest ściągać coś dla wykonania jednego tutka. Czekam na linki z prośbami i wasze tłumaczenia.
Btw, nie wyjezdzaj tu z tym pokemonem. Wrzuć go do podpisu a nie umieszczaj w każdym poście ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:38. |