Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   quest w ab ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=119894)

Szafa 04-03-2007 23:30

quest w ab ?

http://i13.photobucket.com/albums/a2...her/UO0007.jpg
Do jakiego questu są te drzwi ?? Jeśli ktoś wie proszę o odpowiedź.

Shor'tugal 05-03-2007 09:31

Wydaje mi się, że można otworzyć te drzwi po wykonaniu postman questa

Ludwik12 05-03-2007 09:43

Trzeba zrobic POstman Quest aby otworzyc drzwi ^^

Szafa 05-03-2007 09:49

nie...postmana zrobionego mam i tak nie wejdę, bo po postmanie można do skrzynek pocztowych otwierać. Te drzwi są do jakiegoś innego questa, ale jeszcze nie wiem do jakiego, może to być coś w stylu banuty albo explorera , czy też postmana.

Elevarm 05-03-2007 11:10

To jedna z wielu nieodkrytych zagadek Tibii, nie żaden postman czy banuta. Łamali sobie nad nią głowę Tibijczycy przed nami i będą łamać sobie po nas.

Deronel 05-03-2007 11:52

Baardzo ciękawe tylko to na pewno jest część questu, bo właściwa nagroda nie byłaby w tak łatwo dostępnym miejscu.

Szafa 05-03-2007 16:20

Część questu, najgorsze że nie wiem jakiego i gdzie go zacząć. Możliwe jest też że jest to do jakiegoś outfitu/addona.

Edit: nie jest to część żadnego outfitu/addonu. Będę musiał poszukać

Elevarm 05-03-2007 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szafa (Post 1301981)
Część questu, najgorsze że nie wiem jakiego i gdzie go zacząć. Możliwe jest też że jest to do jakiegoś outfitu/addona.

Edit: nie jest to część żadnego outfitu/addonu. Będę musiał poszukać

Ten martwy ludź jest tak stary jak samo Ab'dendriel... Nie chce Cię rozczarowywać, ale... a zresztą. Jak możesz sprawdź czy ów nieszczęśnik ma Vol jak klikniesz na niego Use.

Liper 05-03-2007 23:16

Moze ma to zwiazek ze spoconym cyklopem i warlord swordem?

Niedozwolony 06-03-2007 14:52

też sie kiedyś zastanawiałem co to jest:P??nie mam pojęcia może coś znajdziecie;)

the_Serpent_Rider 07-03-2007 16:00

Szukajcie NPC który pozwala na wejście do trupa:p

marbest17 07-03-2007 16:12

Najprawdopodobniej powinna to być misja z banuty lub explorera...
Ja bym obstawiał, że to jest jedna z misji dla dreammastera (dream challenge quest), ale to jedynie domysły... tym bardziej jeśli te drzwi tam były od początku ab...

Elevarm 08-03-2007 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marbest17 (Post 1305108)
Najprawdopodobniej powinna to być misja z banuty lub explorera...
Ja bym obstawiał, że to jest jedna z misji dla dreammastera (dream challenge quest), ale to jedynie domysły... tym bardziej jeśli te drzwi tam były od początku ab...

To nie jest Dream Challenge, chociaż nie próbowałem tam wejść po ukończeniu tego questu.

mikus3 08-03-2007 15:42

Ja natomiast znalazłem coś takiego w hell gate, pod Ab'dendriel. Też się zastanawiam jak tam się dostać i co tam jest:
http://images20.fotosik.pl/110/5576544eccbec5a7.jpg

Szafa 08-03-2007 17:15

@up tam jest elven poetry , jest to część explorera :)

@Elevarm

mam pytanie dotyczące dreamera, jakie tam są misje ?? tylko zbieranie coraz większej ilosci demonic essense ? Jak tak to ile w sumie , jak nie to jakie są misje ?

Elevarm 08-03-2007 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szafa (Post 1306691)
@Elevarm

mam pytanie dotyczące dreamera, jakie tam są misje ?? tylko zbieranie coraz większej ilosci demonic essense ? Jak tak to ile w sumie , jak nie to jakie są misje ?

Pierwsza misja - zbierz 500 demonic essences, zakończenie jest wciąż niepotwierdzone. Słyszałem głosy że na test serwerze ktoś ukończył ten quest w całości, ale wątpię w to, szybko byłby spoil albo quest. Ponoć następną misją ma być zebranie 1500 essences, a nagrodą za wszytko ma być super tarcza dla NK i super helmet dla BB.

Knightmare powiedzial na test serwerze że kto ukończy wszystkie misje w DC, otrzyma nagrody równe swą wartością nagrodom z PoI, więc warto czekać...

Eriziel 10-03-2007 06:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1307533)
(...)Ponoć następną misją ma być zebranie 1500 essences, a nagrodą(...)

to tylko gdybanie :P

mago 10-03-2007 11:36

rowne swa wartoscia nagrodom z poi? aff
Myslalem ze cos ciekawszego :D
Juz tlumy robia poi sa service teamy pomagajac lacznie nagordy nawet sie nie zblizaja cena do 1 sova z ani :S

Jedna osoba ukonczyla w sensie dotarcia na najwyzszy poziom i wziela niby kk tarcze na tescie. To ze ukonczyla to fakt ludzie sami jej oddawali esencje by chociaz jeden mial szanse sprawdzic co tam wyzej jest.

Co do tych drzwi , to ani to dream challange ani explorer ani banuta ani postman .

To w takim razie co to sa za drzwi?
Next long quest?

Chcialbym wam uswiadomic ze takich sealed doors nie rozkminionych jeszcze sa 3
Jedne w thais , drugie u rybaka-wariata kolo thais a trzecie w ab.
Moze to jeden i tem sam quest , tylko gdzie go zaczac. Wiadomo jedno , takie drzwi zwiazane sa z npc ktorzy daja do nich dostep , a nie z kilofami ng botami czy innymi exploracyjnymi rzeczami. Problemem jest tylko albo i az znalezienie odpowiedniego npc oraz odpowiedniego slowa klucza. Wiec do roboty !! :D

Elevarm 10-03-2007 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mago (Post 1309352)
rowne swa wartoscia nagrodom z poi? aff
Myslalem ze cos ciekawszego :D
Juz tlumy robia poi sa service teamy pomagajac lacznie nagordy nawet sie nie zblizaja cena do 1 sova z ani :S

Jedna osoba ukonczyla w sensie dotarcia na najwyzszy poziom i wziela niby kk tarcze na tescie. To ze ukonczyla to fakt ludzie sami jej oddawali esencje by chociaz jeden mial szanse sprawdzic co tam wyzej jest.

Co do tych drzwi , to ani to dream challange ani explorer ani banuta ani postman .

To w takim razie co to sa za drzwi?
Next long quest?

Chcialbym wam uswiadomic ze takich sealed doors nie rozkminionych jeszcze sa 3
Jedne w thais , drugie u rybaka-wariata kolo thais a trzecie w ab.
Moze to jeden i tem sam quest , tylko gdzie go zaczac. Wiadomo jedno , takie drzwi zwiazane sa z npc ktorzy daja do nich dostep , a nie z kilofami ng botami czy innymi exploracyjnymi rzeczami. Problemem jest tylko albo i az znalezienie odpowiedniego npc oraz odpowiedniego slowa klucza. Wiec do roboty !! :D

Wiedziałem że odpowiesz i wiedziałem że tak powiesz, więc: jesteś pewny że na TS ktoś to zrobił? Nie mówie o tym ze jeden tutor powiedział drugiemu że trzeci syszał od czwartego itd, tylko: widziałeś tarcze? widziałeś opis tarczy? gadałeś z kolesiem który to zrobił? Jeśli nie, jesteśmy dalej gdzie jesteśmy. Myśle że ten kto by to zrobił wzorem naszych odkrywców PoI zaraz puścił by screen/spoil w obieg.

A te trzy drzwi to w praktyce jeden quest, ale od tego były inne tematy :p

mago 10-03-2007 20:34

Dopytam sie kto to zrobil , jednak wiele osob od nas w tym uczestniczylo - od nas w sensie gildia Ruthless z harmonii , uczestniczylo w sensie rozkminiania na tescie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:12.