Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Łącze do gry w tibie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=120182)

Legion ferri 07-03-2007 17:17

Łącze do gry w tibie

Mam takie pytanie, wiecie jaki internet jest potrzebny do grania w tibie bez lagów? Mam prędkośc jakieś 700kb/s neostrada lekko przyspieszona ;/ I mam taki problem (działa na 2 kompach router) jak moja siostra włącz ściąganie i zajmuje jakieś 30% łącza mam lagi w tibi. Ale jak wezme ściąganie do transfer mam nawet 60kb/s więc coś jest nie tak. Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? Np. 10% na strony, i 90% na tibie?

Adi Pro Knight 07-03-2007 17:32

Przydalby sie jakis taki program. Przylaczam sie do pytania autora tematu:
"Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? " Chcialbym zeby sciaganie zajmowalo mniej predkosci zebym takze mogl grac w tym czasie.
Pozdrawiam. C ya!

Kuryca 07-03-2007 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Pro Knight (Post 1305252)
Przydalby sie jakis taki program. Przylaczam sie do pytania autora tematu:
"Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? " Chcialbym zeby sciaganie zajmowalo mniej predkosci zebym takze mogl grac w tym czasie.
Pozdrawiam. C ya!

Hehe, nie rozumiem. Ja sciagam cokolwiek Bit Cometem, przez torrenty. Jak mam jakiekolwiek lagi zmniejszam predkosc sciagania i wysylania na mniejsza. Szukam w opcjach, puk, i juz mam.

Cytuj:

Mam takie pytanie, wiecie jaki internet jest potrzebny do grania w tibie bez lagów?
No wlasnie... Kiedys mialem kablowke, ktora miala predkosc 32kb/s i z nia sie wspaniale gralo w Tibie, 0 lagow i kickow.
Teraz, gdy mam neo - predkosc 128kb/s, czyli 4 razy wieksza. Przez cale ferie - lagi. Dzien w dzien rozlacza mnie dokladnie o godzinie 17:44.

Naprawde polecam kazdy net, byleby nie neo.... Najlepsza jest zwyczajna, wolna kablowka.

Dartra_rokstayrers 07-03-2007 23:08

Ja mam 1 mega (radiówke :( ) i mam ten sam problem...
Mówicie że się da szybkość zmniejszyć? ściągajcie pliki ze stron na winrara to sie nie da po prostu :(.

Ale mi mało laguje jak jest transfer z 100kb to laguje...

Pozdro!

omg_1991 07-03-2007 23:14

heh....ja mam 8 mb/sec ale zagranczna (BT) B) niewazne czy sciagam czy ogladam tiba lazi cacy !! ;)

Frapper 08-03-2007 08:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuryca (Post 1305306)
Dzien w dzien rozlacza mnie dokladnie o godzinie 17:44.

Naprawde polecam kazdy net, byleby nie neo.... Najlepsza jest zwyczajna, wolna kablowka.

Mi dokladnie, dokladnie tak samo..
Bierzcie wszystko tylko nie radiowki i neo. Osobiscie polecam Chello(gralem u kumpla) i sprawdzone sieci osiedlowe, gdzie lacze jest podzielone i nie ma problemu gdy ktos zapusci u siebie emula(takie lacza rzadko padaja, czasami restart).

enderty 08-03-2007 09:03

kurde tibia zuzywa klka KB/s jak masz jednomegowke to to jest tylko kilka procent
bezproblemowe polaczenie polega wiec na tym aby sygnal szedl jak najkrotsza droga do serva i spowrotem i zeby po drodze nie bylo routerow z lagami
naprawde lagi i freezy nie zaleza od predkosci bo nawet na laczu 128 kB/s mozna spokojnie grac

Xeonis 08-03-2007 10:16

Neo 512 i nie ma zbytnio problemow z lagami kickami itd.
Lagow nie mam chyab ze wczytuje obrazki z neta (screeny) albo puszcze scaiganie na przyklad reca
Kicki bardzo rzadko

Ukaszek0622 08-03-2007 20:06

mam neo 512 i dziele na 3 kapy jak ktos zaczyna cos scigac to ja sie w tibi ruszac nie moge :? a jak nik nic nie sciaga to 0 lagow kickow itp.... a w ferje mialm to samo od poludnai do puznego wieczora mialem straszne lagi ale to pzrez servery neo :/

Legion ferri 08-03-2007 23:36

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1306148)
Bierzcie wszystko tylko nie radiowki i neo.

No to świetnie bo akurat mam bezprzewodową neo :P

@topic Może jest jakaś opcja że tibia pobiera tylko częśc mojej szybkości internetu

Milu Arhangel 08-03-2007 23:52

Hmmm... miałem kiedyś taki program, ale nie pamiętam czy służył właśnie do tego. Nazwa programu to bodajże NetLimiter czy jakoś podobnie...

Edit:
Tak btw to nie ten dział :P

endykoł 12-03-2007 16:27

jest taki program w najnowszym PcFormacie, ktory moze zmienic priorytety łącza
o ile dobrze pamietam, bo zawsze moge sie pomylic

:baby:

KrEmAs KAc 12-03-2007 17:32

FlashGet ;)

Kamil1000 12-03-2007 19:02

ja tylko mam zacięcia klienta tibii wtedy gdy rozmawiam przez skypa i na odwrót bo i klient tibii i skype podczas rozmowy używa 100% mocy procesora ale skype za bardzo nie obciąża łącza (zaledwie 3-4 KB/s na pobieraniu i wysyłaniu podczas rozmowy audio i około 10 KB/s podczas rozmowy wideo) i tibia również (tylko 0,2 KB/s na wysyłaniu i około 0,5 KB/s na pobieraniu!!!)
@edit aha posiadam łącze 2 Mb/s

wrogonastawiony 12-03-2007 19:27

Ja mam radiówke i co ? Nawet "nie wiem" co to są lagi.. szybkośc (w umowie ;p) ~160kb/s
Przez poł roku przez jakies 3-4 dni jak cos robili w administracji mialem lagi a kicka to miałem gora ze 3 razy z tego co pamietam.. Radiowka niezawsze jest zła ;)

tomektrz 13-03-2007 15:59

A co myślicie o łączu z Netii? Czy są lagi? Czy zdarza się tak jak w neostradzie, że np. Internet wysiada na pół dnia?

Prostyy 13-03-2007 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Legion ferri (Post 1305229)
Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? Np. 10% na strony, i 90% na tibie?

Netlimiter

Sir_aloh_knight 15-03-2007 19:04

HHEheh

Ja mam siecówke i jest bez przedowowy i tibia no lag i jest git a jak mialem z tp to sie tnolo jak nic:) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) B) :] :] :] :] B) B)

Kshaq 15-03-2007 20:04

No dobra. Ja mam na przykład neta ze Świnoujskiego dostawcy (czyli po prostu jest firma i daje miastu neta ;]). Nie wiem jaką mam prędkość neta bo mnie to nie interesuje, ale np. jakby zebrać 10 kolegów, którzy mają ten sam internet tzn. dostawce, to każdy ma inny transfer, prędkość przy ściąganiu itd. Jest jakaś możliwość sprawdzenia prędkości internetu? ;p

Lipers 15-03-2007 20:04

rotfl, ja mam lacze neo 320 wiec u mnie tym programem nie bylo co dzielic hehe

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:25.