Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Expienie Drutem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121066)

CzubiX 15-03-2007 19:50

Expienie Drutem

Witam, mam pytanie otóż mam 24lvl ED mlvl 26 i nie wiem gdzie expic ;/ mam pacca myśle narazie o zółwiach i o tombach ale niewiem czy tam sobie poradze i w jakim tombie. Czy ktoś mógłby mi polecić gdzie expic ?

P.S Prosze nie pisać np : "Tomby" bo nic sie nie dowiem moglibyście np napisac dlaczego tam,jak leci szybko kasa itp
Z góry ThX

malyjanek 15-03-2007 19:58

bierzesz volcano roda + duzo mana fluidow i idziesz na scaraby do czasu az bedzies zmogl robic monka/dsa (26/27 lvl)

na scarabach wiele nie zarobisz ale za to exp niezly,piszac duzo mfow mam na mysli kolo 5-6 bp i tak exp do tego momentu

potem jak juz bedziesz mogl robic dsy to dragi i tomby :)

Vrael 15-03-2007 19:59

Ja moim druidem siedzialem chyba na tombach i potem z monkiem na scarabach w okolicach twojego lvlu ;]

YyyeeyIsBack 15-03-2007 20:02

Ja do 25lvlu expiłem na rotach na LB i na tombach, od 27 tylko piraty z monkiem, i powiem ze na nich do 40 mozna spokojnie leciec. Robi się ok 25k exp/h a w kasie jaies 1,5k do tego itemy warte drugie tyle. Niestety mozna nieprzerwanie expic tylko jakies 1,5h bo sie konczy cap, chyba ze nikt nie zbiera itemow pirackich. Expiąc z quagmire rod i 2 monkami na poziomie pierwszym zuzywalem ok 4mf na godzine, lepiej się expiło niż na guardach, a do tego mało ludi tam jest.

CzubiX 15-03-2007 20:15

Dzięki za porady!! Chyba doexpie 27lvl na scarabach a później z tym monkiem na piraty. Ale właśnie jakie te piraty? wszystkie rodzaje?

cielakmateusz 15-03-2007 20:39

Ja też mam druida i expie nim na tombach.
Najlepiej wybierz tą po prawej stronie murów ankrahmun.
Jeśli nie wiesz gdzie to , to napisz do mnie to screena ci zrobie.

P.S ok. 20k expa na godzinke ;]

mazgier 15-03-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack (Post 1317630)
Niestety mozna nieprzerwanie expic tylko jakies 1,5h bo sie konczy cap, chyba ze nikt nie zbiera itemow pirackich.

Cap akurat nie jest szczególnym problemem na piratach - na 1 poziomie (1 nad poziomem z katapultą i statkami) jest skrzynka pocztowa. Wystarczy zabrać parcelkę albo dwie i mozna wysyłac sobie lootbagi do domu (zakładam, że kazdy mający pacc ma dość rozsądku żeby zrobić postmana jak najszybciej).

Sebos14 17-03-2007 17:20

Moze z jakims shoterem i blokerem isc na dragi a nawet dl (z hmm ):P:]

Venderer 17-03-2007 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebos14 (Post 1320405)
Moze z jakims shoterem i blokerem isc na dragi a nawet dl (z hmm ):P:]

Nawet dragi na takim lvu są głupotą a co dopiero z DL? (jeszcze z hmm)
Waste UHów blokera....

Tak jak mówili przedmówcy idź na scaraby, albo na tomby (w niektórych nawet na -2) niestety dokładnej mapy ci nie podam bo taką sam możesz znaleźć :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:29.