Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gsy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121298)

Tomek18 17-03-2007 20:40

Gsy

Proszę o szybk± radę . Kolega poprosił mnie żebym poszedł z nim na gsy.
Hunciłem na dl, dragach itd lecz gsów panicznie się boję .Więc od najważniejszego, czy pokonam go ? Zdecydowali¶my że będziemy huncić w kopalni lurować pojedynczo. Czy dam radę ? W większo¶ci to ja będę je bił . Co wzi±¶ć na ten hunt?

Posiadam palka 60lvl skille 81 dista lecz tylko 14 mg lvl .
Przepraszam nas wszystkie błędy ale piszę to na szybko i proszę nie pisać w stylu nie możesz poszukać

berkovic 17-03-2007 20:46

xD

Poradzisz se na 60 lvlu z bohami bez problemu bedziesz uciekal.
nie weim gdzie ty tego gs'a chcesz bic musi byc troche miejsca ,wejz uhy i pare hmm jak cos (:

ShinjiIkari 17-03-2007 21:01

berkovic - naucz się czytać. Maj± zamiar bić w kopalni i pojedyńczo.
Zakładam, że będziesz miał blockera? Radzę przygotować się na waste uh, gdyż hity GS dochodz± do 280.
Możesz próbować bić z bolt+hmm, chociaż sukcesu w lootowaniu czegokolwiek, o zarabianiu nie wspominaj±c, nie życzę. Mi osobi¶cie poszło 19 uh na 1 gs knightem solo:p(69 sword xD)

Viltherius 18-03-2007 10:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomek18 (Post 1320787)
Proszę o szybk± radę . Kolega poprosił mnie żebym poszedł z nim na gsy.
Hunciłem na dl, dragach itd lecz gsów panicznie się boję .Więc od najważniejszego, czy pokonam go ? Zdecydowali¶my że będziemy huncić w kopalni lurować pojedynczo. Czy dam radę ? W większo¶ci to ja będę je bił . Co wzi±¶ć na ten hunt?

Posiadam palka 60lvl skille 81 dista lecz tylko 14 mg lvl .
Przepraszam nas wszystkie błędy ale piszę to na szybko i proszę nie pisać w stylu nie możesz poszukać

Słyszałem że największe haste Gs'a jest równe szybko¶ci 90lvl więc twój 60lvl + boh(20) + time ring (30) = 110lvl szybko¶ci czyli jak nie masz lagów uciekniesz bez problemów.
Na pocz±tek wal hmm+bolt a jak Ci już minie arachnofobia :p to możesz próbowac samymi boltami tylko większy dist by się przydał. Uhy to podstawa :) ja bym radził pierwsze Gs'y na powierzchni lac hmm moze PoH tylko nie zapomnij najpierw zbadac terenu i zaplanowac drogi ucieczki (lurowania) Gs'a.
W kopalniach oczywiscie z blokerem 30 lvl knight da rade 1 zbloczycB) .

Tomek18 18-03-2007 11:46

Niestety mam zamiar to bic solo bez blokera. Możecie dokładniej napisać co wzi±¶ć ze sob±?

Duch Niespokojny 18-03-2007 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomek18 (Post 1321795)
Niestety mam zamiar to bic solo bez blokera. Możecie dokładniej napisać co wzi±¶ć ze sob±?

Hm... to w kopalni nie będziesz miał gdzie uciekać, więc możesz co najwyżej spróbować z tarcz± i throwing stars.

Frapper 18-03-2007 15:18

Bilem w kopalni GSy od 55 lvlu z bohami, 80 dist. Szlo ladnie, czasem mi strzelil a miejsca jest duzo.

sat 18-03-2007 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShinjiIkari (Post 1320837)
berkovic - naucz się czytać. Maj± zamiar bić w kopalni i pojedyńczo.
Zakładam, że będziesz miał blockera? Radzę przygotować się na waste uh, gdyż hity GS dochodz± do 280.
Możesz próbować bić z bolt+hmm, chociaż sukcesu w lootowaniu czegokolwiek, o zarabianiu nie wspominaj±c, nie życzę. Mi osobi¶cie poszło 19 uh na 1 gs knightem solo:p(69 sword xD)

no popatrz a mi idzie 2-3 uh w najgorszej sytuacji. wale na full def z hmm. tak mialem na 59 levie kiedy to ostatni raz bilem gsy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomek18 (Post 1321795)

w takim wypadku proponowal bym poh. na poludnie od wejscia do outlaw camp jest resp 1 gsa. fakt faktem sa tam tez tarantule ( przy nie przelamanym respie dosyc sporo ), ale od czego jest gfb. z samym gsem mozna sobie biegac ile sie chce, a w najgorszym wypadku lecisz na pustynie gdzie gs zniknie. nie zabijaj poison spiderow, bo gs zsummonuje kolejne. w kopalni radzil bym bardzo uwazac, bo czasem potrafi sie zrespic gs na plecach i wowczas trzeba kombinowac z odlurowywaniem

ShinjiIkari 18-03-2007 15:27

^A ja bije z GS, na full offensive. Biłem przy 69/63 na 46 lvl.

Tomek18 18-03-2007 17:46

A co z runkami? Co i ile czego wzi±¶ć? To mnie najbardziej interesuje

Tentotrix 18-03-2007 18:16

Ja pierwszego gsa ubiłem na 48 lvlu...a od 50 expie na pohu ....boh+utani hur i nigdy gs mnie nie dogania:) jezeli nie masz haste to t ring jedynie;) dl moze waln±ć combo za 700+ a gs max 240 ( no chyba ze nie masz eq to do 300) tak wiec pokonaj swoj strach a i na pohu b. dobry exp

Archerith 18-03-2007 22:14

GSy to miłe stworzonka, jedynie jak masz lagi to nie idĽ... a z blokerem to możesz mieć skille i 70 i bedzie ok. Co do pohu - jak jeste¶ sam, góra 2 osoby to exp dobry, ale zazwyczaj jest tam 5 +...

Skowerowypallek 20-03-2007 15:01

Ty na 60 boisz sie gsow a ja juz che na poh isc i solo robic najlepiej wez duzo hmm, trcohe explo i bedzie spoko :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:53.