Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Zagadnienie do Death Ringa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121954)

Maniek_Diixus 22-03-2007 22:04

Zagadnienie do Death Ringa

Ciekaw jestem co by się stało, gdyby ktoś przeszedł rooka bez shielda zeby wychodząc z rookgardu mieć 10 shieldingu.
Ten ktoś oczywiście wybrał by profesję knight. A więc na 10 shieldingu, już na mainie, założyłby death ringa.
Czy jest możliwe to, że miałby 0 shieldingu? Ciekawy jestem jak by podszedł do jakiegos potwora, jak by szybko wbił następne poziomy shieldingu.

Prosiłbym o brak głupich komętarzy :)

Kasztaniaczek 23-03-2007 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniek_Diixus (Post 1329252)
Ciekaw jestem co by się stało, gdyby ktoś przeszedł rooka (może się to wydac śmieszne) z blokerem tzn. zeby wychodząc z rookgardu mieć 10 shieldingu.
Ten ktoś oczywiście wybrał by profesję knight. A więc na 10 shieldingu, już na mainie, założyłby death ringa.
Czy jest możliwe to, że miałby 0 shieldingu? Ciekawy jestem jak by podszedł do jakiegos potwora, jak by szybko wbił następne poziomy shieldingu.

Prosiłbym o brak głupich komętarzy :)

]

Raczej nie da sie zejsc ponizej 10 shielda, ale to ylko mi sie tka wydaje xD
A jesli by sie nawet dalo, to by mu liczylo skilla tak jak na 10 wiec by nie bylo roznicy ;s

--Cienius-- 23-03-2007 14:47

mozliwe lecz kasozerne np speary ty bijesz ktos bloczy albo z luku ale waste ale mozliwe
nie da sie zejsc ponizej 10 shielda probowalem ;]

Venderer 24-03-2007 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1331530)
@autor
miech temu byl temat o death ringu i wpadlem na taki sam pomysl, ale nie chcialo mi sie go wykonac. potem temat jakos zanikl i nikt sie tym nie interesowal. a ja jestem zaleniwy aby to sprawdzic.

za to przejscie rooka z 10 shieldingu jest bardzo latwe i sam czesta taki mam. po prostu kupuje mace, chain armor, a coppera nigdy nikt nie sprzedaje, wiec przechodze rooka w tym co mam. a ze przechodze go zawsze na bugach pod al dee to zadnych tarcz tam nie znajduje. zreszta w full secie [rook], bez tarczy bug tak czy siak gowno ci zrobi ;).

proponuje zeby w koncu ktos to sprawdzil :P

Nie trzeba mieć 10 shielda żeby to sprawdzić... Można przejśc rooka z 19 shilda i zalożyć death ring, zresztą wystarczy jakeigoś maga/druida poprosić żeby założył (nie wszysyc mają te 20 shielda) i przekonamy się, że poniżej 10 nie spadnie shield... A jesli nie spadnie poniżej 10 z 19 to i z 10 nie spadnie... proste?

Merfi 24-03-2007 14:17

Nie lepiej bic z 2 recznej broni ? wtedy shield nie skacze i nie potrezbny jest bloker ......8o

Pavel321 24-03-2007 14:22

A nie lepiej tak jak kolega up napisał nie zakładać tarczy ? wtedy skil ci wcale nie podrośnie

boorex 24-03-2007 14:44

Jestem prawie pewien ze skill nie spadnie do 0 z 10. Jak padasz na 1 lvlu na rooku tez lvl nie spada ci na 0 albo -1. 10-ty skill jest odpowiednikiem 1 lvlu. To jest tak jakby podstawa.

Segalczuk 24-03-2007 15:20

Poszukajcie na tibia.de (na forum) byl taki temat i byl tez film nie da sie zejsc ponizej 10 shielda z death ringiem czy dedami...
Thread end.

Zabuza92 24-03-2007 19:00

10 jest (chyba)minimum generalnie death ring dziala za krotko by uzywac go do skillowania

Dwarfik 24-03-2007 20:54

Nieda sie zejsc ponizej 10 Skilla,wiec Death Ring tylko by sie blyszczal na Slocie na ringi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:58.