![]() |
Rym - program do rymowania
Witam, mam dla was dzisiaj super programik rymujący :>
Jest to program do generowania słów z podobną końcówką, czyli słów, które rymują się z wpisanym przez nas słowem. Wystarczy wpisać słowo, zaznaczyć ilość takich samych liter od końca i nacisnąć "ctrl+r", wtedy wygenerują nam się słowa z taką samą końcówką co podane przez nas słowo. Program bardzo się przydaje, dla osób, które piszą piosenki, ponieważ pomaga nam zrymować słowa :> http://img253.imageshack.us/img253/1388/rymmp0.png RapidShare Miłego rymowania :> @Down Kod:
Status:OK |
Niech ktoś przeskanuje bo jak narazie nie będę ściągał.
@up, down Dzięki. |
program czysty, może się kiedyś przydać.. : )
|
No nie wiem czy taki czysty, Kaspersky mi trojana wykrywa...
|
Czy jest wersja angielsko języczna? Chociaż tu już trudniej, w angielskim jest inaczej z czytaniem ...
|
fajny programik, już sciągnęłam:p przyda się, czasami piszę jakieś 'piosenki', nie są to megahity ale są :] w każdym razie program fajny;)
|
Myślę że wcale
Nie jest to zdrowe Prawdziwy talent Od rymów ma głowę |
@up
Zgadzam się. Rymy artysta powinien układać sam. |
@up:
Ułóż sensowny rym do słowa Milan. Jedyny, który mój kolega skołował to: "Mama Milana używa Silana." (Milan - takie imię męskie jak coś). Down: srry... ee... możesz zaznaczyć? Bo ja chyba nie jestem kumaty. :p |
Zaczekaj, chwila
Chcesz rym do Milan? Już główka sina Czy może być "bila"? |
Proponuję człowieka który rymy układa sam, ponad przeciętne LECH ROCH! :OOOOO
|
Cytuj:
Cytuj:
|
I to nie częstochowskie, jakie oferuje nam program.
|
prawdziwy artysta rymuje wszystko dobrze
bo z swojej głowy korzysta mądrze więc jeśli teksty chcesz układać najpierw swój mózg do kupy poskładaj :P Rym w 5 minut - otrzwórz mózg wsyp do szklanki i zalej wrzącą wodą ciesz sie rymem w 5 minutek, ale zostań sobą. heh ... :P |
Jak dla mnie bomba ;]
|
Cytuj:
Btw... częstochowskie to takie: "Milan - silan"? |
Jak na mój gust, żeby stwierdzić czy rym jest częstochowski musisz mieć kontekst.
Gdy masz już kontekst, stwierdź czy słowo silan jest od niego oderwane czy stanowi spójną całość z dajmy na to dwuwersem. yo :P |
Niekoniecznie. Częstochowski rym dotyczy często czasowników. Czasowniki w tej samej osobie (często trzeciej, obu liczb) i rodzaju nie raz mają taką samą końcówkę np. stały - leżały. Także znane rymy, jakby "zużyte", które słyszy się nie raz, są częstochowskimi np. rzeka - czeka, kot - płot. Chodzi po prostu o rymy proste, coś, co przyjdzie do głowy każdemu i od razu, ale poeta w ogóle na to nie zwróci uwagi.
EDIT: A, no i oczywiście imiesłowy, np. rozdająca - trącająca, albo zobaczywszy ustawiwszy. |
Chcialbym sciagnac ten program ale nie dzialaj z rapidshara moze ktos znowu uplojdowac to?
|
Moze byc. ;]
Przyda sie komus do pisania wierszy. Jednak nie wyobrazam sobie rapera uzywajacego ow programiku... On za przeproszeniem bylby niedolega. ;/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:04. |