![]() |
Prawa autorskie
Pisze ten post, ponieważ nie wiem jednej rzeczy:
Czy mogę zamieścić na moim forum grafiki tibijskie (itemy itp.) i czy jeśli napisze w odpowiednim dziale temat w którym wyjaśnione będzie pochodzenie grafik to nie będę miał przez to (zamieszczenie grafik) problemów z BOWI (Biuro Ochrony Witryn Internetowych) ani innymi tego typu organizacjami? |
A Tibia.pl w ogóle nie ma obrazków z Tibii, co?
@Down To jest gra MMO, strony fanowskie muszą istnieć, a ty przecież nie chcesz przywłaszczać tych sprite'ów, prawda? |
Prawda ma, ale myślałem, że uzyskało np. jakieś pozwolenie czy coś...
|
prawa autorskie złamał byś gdybyś chciał grafiki cipsoftu użyć do swojej gry.
|
A jeżeli to byłaby forumowa gra tekstowa i byłoby wyraźnie napisane skąd grafiki pochodzą?
P.S. Forumowa gra tekstowa - forum na którym są działy typu "Karczma" i tam ludzie rozmawiają, kupują jedzenie, jest arena gdzie gracze walczą ze sobą. Wszystko działa na zasadzie, że gracz pisze np. "Kupuję 4 udka", a moderator odpowiada: "OK..." i dodaje mu je do karty postaci i odbiera odpowiednią ilość złota. |
Cytuj:
2. Wyslij maila do CIPSoftu i przedstaw im sytuacje. Jak pozwola, to mozesz uzywac. |
Cytuj:
Jezeli cos jest opublikowane w internecie (badz gazecie, czasopismie, itp) mozesz zrobic z tym cokolwiek ci sie podoba o ile podasz zrodlo materialow. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:12. |