![]() |
Jakie warunki trzeba spełnić aby postawić orginalny serwer Tibi?
Witam,
Jestem Gotowy postawić oryginalny serwer Tibi w Polsce mam łącze światłowodowe, jakich używają Najlepsze polskie firmy rozprowadzające Internet (Tp, Dialog). Jest tylko jeden problem, a mianowicie nie mam pojęcia jak zabrać się do tej sprawy, Czy pisać jakiś list do cipsoftu, dzwonić do nich, a może jechać i rozmawiać w 4 oczy? Piszę na tym forum, ponieważ chcę prawidłowo podejść do tej sprawy i sądzę, że się czegoś dowiem tutaj na ten temat. Moje łącza internetowe są naprawdę najwyższej jakości i moje kwalifikacje sądzę, że też (jestem już kilka lat informatykiem, mam firmę rozprowadzającą Internet i znam się na różnego rodzaju serwerach) Uprzejmie proszę o jakieś wskazówki, co należałoby zrobić, aby to właśnie w Polsce i to na moim łączu założyć taki serwer __________________________________________________ _____ Post grzecznościowy, W razie pytań pisać, w Tibi na postać: Bapho, ale sugeruję tutaj zadawać pytania. |
Ots blz!?
Przykro mi, wątpie aby tak każdemu kto chce dawali server. |
Cytuj:
|
takie serwery stoją w profesjonalnych firmach a nie u kogos w domu...
|
Powiem jedno: nie masz szans na coś takiego, wątpię żeby Cipsoft udostępnił Ci całą dokumentację (skrypty etc.) tylko dlatego, że chcesz stawiać serwer i masz do tego warunki :)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
jeżeli rzeczywiście planujesz coś takiego to raczej powinieneś pogadać z w 4 oczy powinieneś się z nimi zmówić na jakieś spotkanie w tej sprawie i załatwić warunki to moje zdanie prosze się go nie czepiac
p.s życze powodzenia |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Do serwera tibia potrzebne jest łącze o przepustowości 1gb, pełno komputerów (routerów) Nawet takie firmy jak: Gamesnet,Whiterabbit które stawiają po 100 serwerów na jednym komputerze nie spełniają wymagań |
Cytuj:
Topic. Nie możliwe, ale jak już to jedź do nich. |
Na dodatek nie sadze, zeby 1 swiat tibii stal na 1 kompie :P
|
Byś musiał wykupić licencję na użytkowanie oprogramowania do serwera. Zresztą mamy blisko do Niemiec, więc po co serwer w Polsce? /-;
|
Trafiłeś na złe forum...pewnie zaraz zleci sie chmara noobkow i cie zwyzywają...www.tibia.com tam an forum wejdz :D Jak angielski znasz...bo domyślam sie ze znasz ...wkoncu informatyk...
|
Kiedyś tibia.pl się tym interesowała...cipsoft chyba 2 albo 4 tysiące euro za licencję sobie zażyczył + ich człowiek administruje serwerem.
Innymi słowy: ty dajesz serwer, utrzymujesz go i płacisz za licencję a ich człowiek zajmuje się wszystkim. Najlepiej jednak będzie napisać do cipsoftu maila ([email protected]), dając więcej szczegółów dotyczących twojej oferty. |
Dokładnie tak jak napisał Dwim. To nie jest tak, że kupisz sobie licencję i będziesz robił z serwerem co tylko się tobie podoba. Głównym powodem jest to, że gdybyś miał "oryginalny" serwer i możliwość dowolnego ingerowania w zasady gry, np.: zwiększył ilość expa za potwory, dawał dobre przedmioty za free itd., wtedy twój serwer mógłby odciągać graczy z ich serwerów. Wiadomo, że nikt nie chce mieć konkurencji.
|
Jaki jest sens w stawianiu serwera w Polsce skoro są niemieckie serwery?
Do tego mają one przepustowość rzędu paru giga, więc nie sądzę byś był w stanie takowy postawić. Poza tym odradzam - Cipki są wredne:P |
Hmmm...
1. Wali ots'em, gdyż tylko serwery CIPsoftu mają znak markowy ^^. 2. I co z tego, że masz łącze światłowodowe? :> 3. Jeżeli już jesteś tak napalony to napisz na ich maila. 4. Odpuść sobie. |
Cytuj:
@topic Jeśli już bardzo chcesz sprobowac napisz maila ew zadzwon. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:02. |