![]() |
Arbalest
Proszę o podanie informacji o ile ta bron zadaje większe obrażenia od kuszy
i czy ktos moze podac obrażenia zadawane z kuszy /Arbalest przez power bolty i infernale |
To tez jest kusza jak nie zauwazyles z obrazka..
@Down Doklanie chodzilo mi o to ze autor zle sformuowal tekst :) Obliczenia Kojotesa i porzadny wniosek powinny zakonczyc ten temat. Poprostu arbalest to gowno i nie warto wydawac fortuny zeby go kupic i szczerze gratuluje Thristenowi za to ze sprzedal go za 1,6kk. <ciekawe co teraz mysli kupiec :P> |
@up
Jak słusznie zauważyłeś też jest to kusza jednak dość nietypowa. Według oficjalnych informacji ma ona zwiększony zasięg oraz poprawioną celność (czyli większy procent blood hitów). Nie wiem czy hity z boltów wchodzą z niej większe niż ze zwykłej kuszy jednak średnia hitów jest większa ze względu na wspomnianą celność :P Yours Bykunn |
|
Wypowiem sie na ten temat, bo testuje arbalesta dla supportu.
I tak, dokonałem 4 testów, arbalest vs kusza, 300 bolts each weapon. Gsy: Arbalest ma średnie obrażenia o 2.52% większe niż kusza. Scaraby: Kusza ma średni dmg większy o 8.85%. Beholdery: Kusza ma wyższe średnie obrażenia niż arbalest o 3.55% Behemothy: Arbalest ma średnią o 13% wyższą. Wniosek: Arbalest to żadna rewelacja, zupełnie nie warta 500k albo 10h robienia questa. 1 dodatkowy sqm zasięgu na wyższych lev praktycznie nie ma znaczenia. Co ciekawe, na potworach z lepszym def lepiej sie spisuje arbalest, na potworach z mniejszym def- kusza. |
Kojotes masz święta racje, już wiecie dlaczego sprzedałęm ją za 1600k :)
nazwe ją, badziewiem.. bo procz ladnego wygladu jak ktos ma ponad 100dista nie ma w niej nic fajnego. |
Kurcze, a już się łudziłem, że Cipy stworzyły Arbalesta, żeby choć trochę wzmocnić paladynów...
@Kojotes A wliczałeś też spudłowane strzały do średniej i sprawdzałeś czy Arbalestem częściej się trafia? |
czy nie sądzicie że mniejsze obrażenia Arbalest na potworah z mniejszą obrona nie sa conajmniej dziwne
|
Cytuj:
Do średniej wliczałem missy i sparki. Celnośc ma się tak samo jak i średnia dmg- na tych samych potworach arbalest trafia czesciej, na ktorych ma wyzsza średnia dmg. |
ja osobiscie widzialem film, jak palladyn ze skilem 99 bil 120 EK z power boltow i infernali, jednak uzywal zwyklej kuszy. Co dziwne power bolty byly znacznie lepsze i celniejsze. Moze w polaczeniu tej kuszy z poi + infernale to jakies lepsze hity...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Tak samo jak nie po to się robi quest z sześcioma demonami w jednym pomieszczeniu, żeby zdobyć broń, którą i tak się będzie uderzać słabiej niż przeciętny sorc czy druid z energy strike?[/quote]
Swieta prawda, mam nadzieje, ze po updacie to sie zmieni, bo wkoncu maja ulepszyc knightow |
@up
ty się ciesz, przecież MS jesteś :P @topic To trochę dziwne by było jakby Arbalest zadawał mniejsze obrażenia od zwykłej kuszy, wkońcu robienie tego questa na coś się musi zdać.(dla palków). |
Cytuj:
|
Moim zdaniem (po zasięgnięciu opinii i wysłuchaniu spostrzeżeń kilku wysoko-levelowych paladynów), jak już to chyba ktoś wcześniej powiedział kusza Arbalest uderza w potwory z pominięciem (częściowym lub całkowitym) ich obrony. Taka opinia jest spowodowa zaobserwowaniem wyraźnie lepszych hitów Arbalest na potworach o mocniejszym defie. Do takiego wniosku doszedłem po długich debatach z kumplami z mojego serva i z mojego miasta. Stwierdziliśmy także, że infernal bolts 'pasują' lepiej do Arbalest co wiąże się z większymi hitami z infernali z Arbalesta niż ze zwykłej kuszy. W drugą strone sprawa się ma z power boltami. Według nas 'pasują' one lepiej do zwykłej kuszy i to w niej osiągają pełną efektywność ; - ) To na tyle moich spostrzeżeń.
Yours Bykunn |
Cytuj:
Juz nie jestem^^ |
Hmm... Ciekawe teorie. Popytam moich kumpli z serva, może coś na ten temat wiedzą :) Jak się czegoś dowiem, napisze w tym poście.
|
Cytuj:
Reasumując nie prawdą jest żeby miała jakieś cudowne lub inne moce. Zachowuje podobnie do zwykłej kuszy, czy to ze zwykłymi bolcami czy tez innymi.Być może dodano jej z 0,5% celności.Maks hitów nie podnosi I nie podnosi również średniej, no może średnia jest jednak większa z racji większej celności. 00:04 You see an arbalest. It weighs 95.00 oz. It is a bit heavy due to the iron mounting, but very precise. |
Ciekawe wnioski mozna sobie tu poczytac, do tej pory myslalem ze ta kusza z poi jest cos tam lepsza a tu widze ze caly h.. heh :) czyli to tylko dla naiwnych czy ladny przedmiot do domku ?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:06. |