Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Szacunek dla innych. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=122969)

Alus 31-03-2007 14:10

Szacunek dla innych.

Witam.

W tym temacie chciałbym poruszyć sprawę szacunku graczy do siebie. Zaczynając, brazylijscy, (w mniejszym stopniu) szwedzcy gracze w dużych ilościach na wszystkich serverach są tzw. "Noobami". Można to zauważyć po ich zachowaniu: kradzieże najbardziej niewartościowych rzeczy, pisownia(chodzi mi tu o Br? itp.) oraz atakowanie każdego kto pojawi się z "Czaszką".
Dlatego polscy gracze mówią "Br sux!", "Hail Poland" "Fuck swe!", lecz gdy miałem bana postanowiłem coś sprawdzić. Oto rezultat moiego "testu":
Teksty słabo lvlowych polskich graczy:
-18:50 Arga Woodan [9]: pl
-18:55 Moxi Tor [11]: kill rs
-18:53 Cato Soliz [15]: ja mam deda?
-18:53 Belas Tikeu [16]: poka
-18:56 Mia Cortez [11]: dasz
-18:57 Lanes ziomx [11]: exori vis/ (facc player)
-18:59 Margrath [17]: kto ma wednke
Jak widzimy polscy słabo lvlowi gracze, też potrafią "Noobić"
A tu lista paru osób, które za wszelką cenę muszą pokonać kogoś z "Czaszką":
-Dyoha Pheno
-Asamrotel
-Shar Doth
-Scomine Elon
Po co im to? Każdy z nas może zadać sobie to pytanie, ale tylko oni znają na nie odpowiedź.

Teraz może nasunąć się pytanie, "Po co on robi ten temat, to jakiś idjota...".
Po co? Po to by skłonić Was na danie szansy graczom z Brazyli,Szwecji w postaci wyrażania im szacunku, nawet gdy oni są nie do zniesienia...

Osobiście mam kolegów i w Brazyli i Szwecji nie są "Noobami" i niejednokrotnie uratowali mnie z opresji.

Rozumiem, że ten temat znajdzie przeciwników i zwolenników, ktorzy może posuną się do własnych refleksji.

Dziękuję.

Alek.

Zdjecia_rar 31-03-2007 14:14

no i co poradzisz, od kiedy idioci i fala dzieciarni z podstawowych szkol sie zleciala jak muchy do gowna, to jest jak jest.

Vanhelsen 31-03-2007 14:22

tak naprawdę swe i br są może i noobowscy, ale są zgrani i umieją działać razem... a nie to co polacy... okradają siebie nawzajem, wyzywają, itp itd... najlepiej ujęto to w Dniu Świra:
http://www.youtube.com/watch?v=oidh5oH0Y_U http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (16+)

p.s. a na koniec takie drobne przysłowie: "Gdzie Polaków trzech tam cztery partie i 20 poglądów"...

Tuba^^ 31-03-2007 14:39

Kazdy to wie ze polaczki to najwieksze nooby.

Thoder 31-03-2007 15:07

Większość Polaków to nooby i każdy o tym wie. Oczywiście Szwedzi i Brazylijczycy nie są bez winy, bo i tam znajdą się ciekawe przypadki. Tylko jedno jest w tym najlepsze. Szwed Szweda z reguły nie ukradnie, bo wie, że to jego rodak. A Polak Polaka, choćby znali się w tej grze 3 lata i tak skorzystał by z okazji i ukradł głupie b robe.

TaifunIII 31-03-2007 15:15

Idioci byli, są i zawsze będą. Nie ma co roztrząsać tego tematu bo po co..?? Jeśli będziesz starał się wmówić noobowi, że jest "Noobem" i, że ma przestać kraść itp. to cię zbluzga. Nie ma rady na takich ludzi. To tak jak chciałbyś pijakowi wbić w łeb, że jest tak i owaki ^^

siniestro 31-03-2007 15:51

autor
ahhh, Szymon, grales pol zycia na n pvp a teraz przelazles na isare, wiec troche cie to dziwi, lecz niedlugo powinno przestac ;D

co do tematu, to bez tych "noobów" tibia bylaby nudna =]

Lynx 31-03-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alus (Post 1342753)
Witam.

W tym temacie chciałbym poruszyć sprawę szacunku graczy do siebie. Zaczynając, brazylijscy, (w mniejszym stopniu) szwedzcy gracze w dużych ilościach na wszystkich serverach są tzw. "Noobami".

co do br sie moge zgodzić ale w czasie mojej kariery tibijskiej spotkałem najmniej noobów ze szwecji i japoni ;[ ze swe bynajmniej idzie sie dogadac a nie :
pl?/br?
no
puta/fak ju

Kejmil 31-03-2007 17:31

Dlatego ja zawsze na pytanie br? swe? pl? odpowiadam no... Nie interesuje mnie rozmowa z kimś, kto chce wiedzieć jakie mam eq żeby mnie potem huntnąć. Jak przezywa to udaję, że nie rozumiem i ignoruję... Niektórzy po prostu z noobowstwem się rodzą... Może na Tibii zgrywają kozaków, ale jakby wyzwac ich matki to potem pół dnia płaczą ;( To tyle... Uhh Uff Puff

Tompior 31-03-2007 21:28

wow ale odkrycie, ze Polscy gracze w 90% sa n00bami :P

Ciupaga91 01-04-2007 16:12

Kwestia wieku.

Wiecie czemu tak jest ??? Nie ?? To zaraz wam wytlumacze.
Rok temu maj, drugo klasisci ida do Pierwszej Komuni sw.
Dostaja od babci i dziadka kompa, od starych neta a od chrzestnych kase.
Wtedy potecjalny noobek uslyszawszy od starszych kolegow o grze "TIBIA!!" rozpoczyna gre, oczywiscie bo 2 godzinnej usilnej proby stworzenia e-maila,konta chara wkoncu loguja sie na rooku i ruszaja myszka szukajac celownika.
Po miesiacu dumny ze swojego leather seta wychodzi na "mejna" na 10 lvl i zostaje "SORKIEM" (bo ma UE).
Po godzinie expienia na bugach z macy ktos mu pomogl i pokazal gdzie dostaje rozczke i noob expi wbija 15 lvl i mysli ze jest kozak. Nauczy sie slowa noob jak ktos ma rs to uwaza go za boga i zebra free items ETC. i zostaje pelno etatowym noobkiem, ktory psuje chec do gry innym ludziom.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:54.