Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Szkoła Hakerów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123006)

Redial 31-03-2007 18:28

Szkoła Hakerów

Witam. Chce zaczac temat o tej calej szkole hakerow ;] Wiem ze byl temat o tym czy tibia.pl to popiera czy nie lecz ja chce sie dowiedziec co wy, forumowicze o tym sadzicie itp ;). Moze to kupiliscie moze nie ?? Jesli tak to co o tym myslicie jeden wielki syf czy moze jednak cos pozytecznego ?? sam osobiscie czytalem info zawarte na tej stronie kilka razy i rozwazam czy kupic czy nie :)

Rybzor 31-03-2007 18:34

Wg. mnie, przeciętny użytkownik forum nie zwraca większej uwagi na te reklamy, ja osobiście raz na to kliknąlem i wyszedlem po 5 min bo nie znalazłem tam nic co by mnie zainteresowało, większość pewnie też tak zrobiła, bądz w ogole nie klikała. Baaardzo niski musi być odsetek ludków, ktorzy by to kupili po zapoznaniu sie z tym przez reklame z forum.

Redial 31-03-2007 18:35

No to dla tego odsetka to temat jest :P Ja kliknalem poniewaz przegladajac forum zbyt czesto to mi przeszkadzalo w wertowaniu postow ;P

Excalibug 31-03-2007 18:35

Ja kupiłem ten zestaw hakerów i uważam się opłaca. Jednak kilku tematów z tej książki nie rozumiem np.Rozdział 3 atak na sesję SSL.

Kele 31-03-2007 20:19

Wg. mnie każdy podręcznik z nauką hackingu musi być idiotyczny, tyle.

Redial 31-03-2007 21:11

Kazdy ma inne zdanie ;] niektorych to fascynuje innych mnie, drugich poprostu ciekawi ( np mnie ;PP ), do tego pana co kupil podrecznik mozna zalatwic z toba jakis kontakt ?? najlepiej gg

Zdjecia_rar 31-03-2007 21:14

zawartosc tego calego poradnika mozesz bez problemu znalezc w google.

@edit
to jest najlepsze:
Cytuj:

Szkoła Hakerów zrujnowała moje życie

"Ja dla odmiany nie powiem wam nic miłego. Dwie godziny po rozpakowaniu zestawu moje życie legło w gruzach. Po przeczytaniu rozdziału i obejrzeniu filmu o przechwytywaniu danych chciałem pochwalić sie mojej dziewczynie, czego sie nauczyłem a przy okazji ostrzec ją przed tym, jak łatwo ktoś może podglądnąć wszystko co robi na komputerze. Napisałem do niej na gg (oczywiście ja już miałem "bezpieczne" gg). Ona na to, że nie ma czasu, bo rozmawia z koleżanką o jakiejś ważnej pracy domowej.

No to postanowiłem zrobić jej kawał - przechwycić ich rozmowę i przesłać jej, ciekawe jaką miała by minę. Wtedy zrobiłem te trzy kroki o których piszecie w książce (podsłuch internetowy), i okazało sie że to 3 kroki do zniszczenia wszystkiego co miałem. Patrze a ona wcale nie pisze do koleżanki, rozmawia z moim kumplem "najlepszym" przyjacielem... nie będę wam pisał o czym bo to nie wasza sprawa. Wściekłem sie, nie wiem co we mnie wstąpiło. Zajrzałem na jej mail - okazało sie że piszą do siebie od 4 miesięcy!!! Teraz wiem już dlaczego nigdy nie powiedziała mi jakie ma hasło na skrzynkę chociaż ona znała moje...

Redial 31-03-2007 21:22

Ale to nie jest wina tych od poradnika ... Przeciez to jego dziewczyna go zdradzala i cale pretensje do niej powinny byc ze chlopak nie potrafil zrobic co nalezy z poradnikiem to juz nie wina autorow

Hestoran 31-03-2007 21:23

Poszukaj po torrentach a znajdziesz..
Głównie tytuł jest podchwytliwy tutaj , ale cos tam jest zawarte.Na pcworld.pl mozesz poczytac recenzje "SZKOŁY HAKERÓW" , jedyne co moze przyciagac to materiały video:P , zreszta sciagnij i posprawdzaj.

Redial 01-04-2007 09:19

a wiec tak zrobie ;P jak bede mial czas xD, a ty sciagales sprawdzales czy cos ??? jak tak to powiec czy warto chociaz ;]

_brylek 01-04-2007 09:24

Hackerem być fajnie, ale żeby pomagać ludziom, a nie wkradać sie na czyjes strony . ;o

Thomisson 01-04-2007 11:13

Napisałby ktoś jak przechwytywać te wiadomości na GG??

Tompior 01-04-2007 11:32

google.pl <---- najlepsza ksiazka

Delete 01-04-2007 12:22

Abo ściągnij z torrenty.org

Hestoran 01-04-2007 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1344433)
Napisałby ktoś jak przechwytywać te wiadomości na GG??

Tam jest opisane na przykladzie LANU.

@topic
Ogolnie powiem ze zawsze warto przeczytac obejrzec cos nowego,tutaj z tego co pamietam są opisane podstawy C i pokazane wykorzystanie błedów na stronach www typu lfi , rfi i wiele innych.

Pozdrawiam

=eQQ= 01-04-2007 20:32

Ja powiem tak - 1 sierpnia wyjezdzam do Anglii i ide do College'u na kierunek Informatic Technology dlatego postanowilem sprawdzic o co chodzi w tym calym zamieszaniu z ta Szkola Hakerow. Poszukalem troche informacji na temat tego kontrowersyjnego podrecznika i ustalilem ze opis oraz opinie ludzi ktorzy go kupili sa mocno naciagane. Potem znalazlem recenzje i okazalo sie ze jest do kolejna proba wyludzenia pieniedzy kosztem nawniakow. Mimo to postanowilem sam to wyprobowac i teraz zestaw jest w drodze. Jak zapoznam sie z trescia to powiem wam czy oplaca sie, czy jest przydatne lub chociazby ciekawe.

Redial 01-04-2007 22:36

To czekam az powiesz bo zaraz po egzaminach ( ktore mam za niecale w tyg ) dostane zestawik ( o ile dobrze mi pojdzie :P ) i chce wiedziec czy warto ;) :):), jesli bedzie ok to postaram sie was namowic na kupno

Kele 02-04-2007 08:45

Wg. mnie, to jest tam jeden wielki syf. Jeśli zaś nie, to są tam rzeczy, których każda osoba mająca internet może nauczyć się za darmo. Do tego tam jest o megahax0rdistro linuksa z najnowszymi ultra narzędziami. Prawda jest taka, że to wszystko spokojnie możemy znaleźć szukając w internecie.

Zdjecia_rar 03-04-2007 01:28

wlasnie pobieram to ksiazke z sieci. zobaczymy, czy jest tak denna, jak myslalem.

@autor
jak bedziesz chcial upload, to daj znac na pm, to gdzies to wrzuce...

Redial 03-04-2007 23:10

Przelecialem wzrokiem tylko niektore rozdzialy podrecznika i wnioskuje ze w sumie jesli nie kupimy tego pakietu to i tak nie bedzie mozna tego uzywac bo: nie wiem np. z kad wziasc
- Program Nemesis
- Biblioteke Libnet
-Biblioteke Libpcap
- program nmap

Powie mi ktos skad to wziasc albo przynajmniej moze mnie ktos wyprowadzic z blendu ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:27.