Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Keylogger przez forum. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123230)

Lifter 01-04-2007 20:28

Keylogger przez forum.

Ja wiem, shakowane zostało jedno z największych Polskich for o Tibii. Kożystałem z forum ok. godziny 10 rano, i czy jest możliwość, że mam keyloggera na komputerze? Niektórzy użytkownicy mówili, że przez haka, można złapać keyloggera. Czy to prawda i czy mój komputer jest zainfekowany?

P.S
Po wejściu na forum, nie logowałem się na postać. Jest nienaruszona ^^

matiiii 01-04-2007 20:30

Chodzi ci o org.pl? Jak tak to był jeden wielki żarty. -.-:baby:

noob333444 01-04-2007 20:38

tak, użyto exploita polimorficznego + zmodyfikowanej owntibii (AV ci nie wykryje). Podobno byl też rootkit, ale to niepotwierdzona wiadomość.
Nie loguj się do tibii przez jakiś czas a najlepiej wcale.

Silnikos 01-04-2007 23:22

Co roku to samo :D.

Hestoran 01-04-2007 23:23

wejdź tam jeszcze raz a sie przekonasz, boze dzisiaj to serce placze jak widze ze pol forum boi sie o swoje p sety :baby:

Lifter 01-04-2007 23:27

@up
Widziałeś moje EQ? Nie. Więc się nie wypowiadaj, chyba że nie znasz innej cześci EQ niż p set.

Już wiem że to był żart... A może naprawdę było shackowane, a admini tamtego forum obrócili wszystko w żart, a jutro Hestoran (jeśli był na orgu) nie zobaczy swojego p seta?!

Hestoran 01-04-2007 23:47

@up

Przysłowiowy pset, to jest czesto uzywane wyrazenie chyba ze nie wiesz..
Zobacz do tematu mojej gildi i spojrz jakie mam eq okej?

Cytuj:

Kożystałem z forum ok. godziny 10 rano, i czy jest możliwość, że mam keyloggera na komputerze? Niektórzy użytkownicy mówili, że przez haka, można złapać keyloggera
Lol keylogger przez korzystanie z forum , padlem :D .
Exploit z wmf juz dawno zostal zalatany.
A jeszcze jedno tak sie pisze -> Korzystałem

Cytuj:

Tak, użyto exploita polimorficznego + zmodyfikowanej owntibii (AV ci nie wykryje). Podobno byl też rootkit, ale to niepotwierdzona wiadomość.
Nie loguj się do tibii przez jakiś czas a najlepiej wcale.
Tak wlasnie bylo lol , pzdr dla autora tego postu ^^

Cytuj:

a jutro Hestoran (jeśli był na orgu) nie zobaczy swojego p seta?!
Jakbyś miał troszke pojecia o bezpieczenstwie , to byś wiedzial ze obecnie nie ma mozliwosci "hacku" przez wejscie na strone.Oczywiscie jesli korzystasz z antywira, wiec ja raczej zobacze tego twojego pseta ;)

Cytuj:

Czy to prawda i czy mój komputer jest zainfekowany?
Tak , sformatuj dysk zaraz ;) . Kolega @kilka razy up napisal ci czym jestes zainfekowany :)

Ogolem next time zanim napiszesz posta ze hakneli torga , moze warto sprawdzic informacje na samym orgu?

Pozdrawiam

Sir Azazel 02-04-2007 00:46

Sorry Lifter, ale nie pisz takich rzeczy kiedy coś piję, bo następnym razem odkupisz mi klawiaturę :D

Ciekawi mnie to, że z roku na rok - userzy nadal się nabierają. Zarówno na Waszym forum, jak i u nas :) Świetne są posty, że przez nas ktoś dzisiaj stracił swoją postać/eq itd. bo takie też można było wyczytać ;)

Z pozdrowieniami dla tibia.pl,
Azazel :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:39.