![]() |
Atak na użytkowników sieci Gadu-Gadu
znalazłem w internecie (na torrentach :P) co może wyrządzić link przesłany przez Gadu-Gadu (ponieważ był na torrentach wrzuciłem na moją stronkę): http://djkamil1000.za.pl/Atak_na_u%B..._Gadu-Gadu.swf
|
Bardzo pouczające, dzięki temu można się nieco dowiedzieć o takich atakach
~Ghand |
Ciekawe. Przydałby się taki link ;x choć z drugiej strony jak to działa? Myślałem, że muszę coś zrobić żeby mój komp uległ destrukcji... A tu taki wał :<
Podsumowując - nie wchodzimy w linki przesłane od nieznajomych ;p |
niezła rzeź 8o
|
Teraz nie dostajemy takich linków, pojawiły się chwyty "wejdź na stronę w moim opisie". Również można dostać link od znajomego (który wcześniej dał się nabrać i "wysyła" nieświadomie).
|
Takie ataki to po prostu naciągactwo. Instalują spyware na kompie, żeby koleś kupił ten shitowy programik za wielka sumę pieniędzy... To jest chamstwo ;]
|
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo Gadu-Gadu, to wystarczy nie być kretynem.
Cytuj:
|
Drunk, ale to wirus wysyła z ich gg. Oni nie wiedzą, i dziwią się, kiedy ich pytam.
|
Cytuj:
|
Czy to powód, aby zakończyć znajomość?
|
o hoho
Myslalem, ze wiem wszystko o spyware, a tu taki byk. ;] Teraz juz wiadomo, ze wystarczy wejsc na linka by nie odzyskac kompa. xD P.S. Autora tego viruska powinni zamknac w wiezieniu. |
Jak to dobrze, że człowiek stworzył antywirusy ;>
@Edit Przykleić, przyda się niektórym, nie będę mówił po imionach ;] |
wiem tyle, ze ten atak nie ma na celu kradziezy waszych kont w tibii
|
eh jeden link a tyle zniszczenia ! :s
dzieki za informacje :> |
To co robi ten wirus, to po prostu masakra... ;)
|
Tak to jest jak się używa dwóch śmieciowych programów, gg oraz ie.
|
@up
1 komunikator wystarczy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ciekawy link, mialem w zyciu pare wirusow ale takiej jazdy to nie widzialem jeszcze ;p. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:01. |