Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kolorowa tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123652)

Mati_za 05-04-2007 01:30

Kolorowa tibia

Użytkownik forum Dolarek raz pokazał na stronie

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=123633

okno czarnej tibi. Czy ktoś umie coś takiego zrobić?

Nyksus 05-04-2007 09:35

Re:

Nie rozumiem, o co ci chodzi. Wyjaśnij te pytanie. (może jestem idiotą)

H.L 05-04-2007 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati_za (Post 1351670)
Użytkownik forum Dolarek raz pokazał na stronie

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=123633

okno czarnej tibi. Czy ktoś umie coś takiego zrobić?

Tak umi ale miałem nie przyjemności z tego powodu więc już nie wrzucam

Donpeyot 05-04-2007 09:48

też nie kumam o co tu chodzi , a umiem zawiązać buty i nawet do stu policze.

:Może chodzi o lighthacka ? jak tak to daj options -> graphics -> advanced -> set ambient light na 100%

@down: aaa , to pisz że trzecie zdjęcie dolarka z kolei. 10 minut gapiłem się w dwa pierwsze ssy i nie mogłem skumać o co ci chodzi.

Mati_za 05-04-2007 10:04

Chodzi oto że na tamtej stronie Dolarek raz pokazał Tibię z czarnymi panelami. I się pytam czy ktoś umie tak zrobić, że panele są różnego koloru.

elfo.del.bien 05-04-2007 11:39

Tak sciagasz tibia multi, i masz przezroczyste drzewa zarazem.

Cashtan 05-04-2007 11:49

W tibia.pic sa obrazki interfejsu i przyciskow wystarczy przemalowac, beznajdziejny topic

Nuvemem 05-04-2007 11:55

Ściągasz program tibia piceditor i bawisz sie nim.... o ile znajdziesz do klienta tibii 7.92

Farfi 05-04-2007 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donpeyot (Post 1351882)

10 minut gapiłem się w dwa pierwsze ssy i nie mogłem skumać o co ci chodzi.

Ja też. Mów ,że chodzi o 3

LookamZzaRogu 05-04-2007 12:11

Te "kolory" są to skiny (skóry) do Tibii. Nie są one dozwolone.

Kasztaniaczek 05-04-2007 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 1352139)
Te "kolory" są to skiny (skóry) do Tibii. Nie są one dozwolone.

a w czym one ulatwiaja tobie gre i daje przewage nad innymi ;o?

Lexing 05-04-2007 12:20

UP: Klient Tibii należy do Cipsoftu, my możemy tylko z niego korzystać, nie wolno nam go zmieniać, jakakolwiek ingerencja w klienta to złamanie zasad. Tak samo wykorzystywanie klienta Tibii do wchodzenia na otsy to złamanie reguł (same otsy chyba nie są zabronione).

Mati_za 05-04-2007 20:50

To Znaczy Że Nie Moge ZmieniaĆ SkinÓw Mojej Tibi?

Maver 06-04-2007 01:07

Nie wydaje mi się żeby taka edycja była niezgodna z prawami tibijskimi...
Przecież, za dawnych czasów, modne było dodawanie outfitów w stylu dwarfa czy elfa i jakoś nie słyszałem żeby się za to bany posypały. Co więcej cipy chyba nawet wprowadzili takie outy, ale tego nie jestem pewien :p

LookamZzaRogu 06-04-2007 01:12

@Up

Outfity to nie skiny...

@Topic

Lexing, masz rację. Klient Tibii jest wykonany przez CipSoft i zmienianie go to łamanie zasad. Tibia zastrzegła sobie prawo do karania użytkowników za zmienianie "koloru" klienta, więc jest to NIELEGALNE.

PS: Ludzie, czy naprawdę trzeba pisać ten sam post parę razy, żebyście zrozumieli?

Sozemego 06-04-2007 03:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 1353697)
@Up

Outfity to nie skiny...

@Topic

Lexing, masz rację. Klient Tibii jest wykonany przez CipSoft i zmienianie go to łamanie zasad. Tibia zastrzegła sobie prawo do karania użytkowników za zmienianie "koloru" klienta, więc jest to NIELEGALNE.

PS: Ludzie, czy naprawdę trzeba pisać ten sam post parę razy, żebyście zrozumieli?

Nie mozesz zmieniac pliku tibia*****. Jednak zmieniajac skiny, i wstawiajac sobie powiedzmy czarne tlo to nic nie zyskujesz. Nie jest to przeciwko tibia rules, ale tez nie jest "supported" przez cipsoft. Wiec, gdyby nie udalo ci sie zmienic tibia.pic to cipsoft nie pomoze ci w tej sprawie, ale tez nie zrobi ci dymu. Jak chcesz zmieniac swoj interfejs to mozesz, ale tylko wtedy gdy nie pomaga ci to w grze.

Parys 06-04-2007 11:17

@Sozemego
Z jednej strony masz rację bo to nie ułatwia gry, ale z drugiej strony jest to ingerencja w plik tibia*****. Tak samo mógłbym sobie zamiast dużego drzewa, wstawić malutkie. I będę widział to co ktoś chciał schować pod konarami.
Nie można rozdzielać edytowania pliku tibia.pic na dobre i złe. Jest to ingerencja i to wystarczy. Zresztą kiedyś na Tibia.pl znajdował się poradnik jak edytować Tibię. Został usunięty z tego powodu, iż było to po prostu nielegalne.

Astral55 06-04-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lexing (Post 1352159)
UP: Klient Tibii należy do Cipsoftu, my możemy tylko z niego korzystać, nie wolno nam go zmieniać, jakakolwiek ingerencja w klienta to złamanie zasad. Tak samo wykorzystywanie klienta Tibii do wchodzenia na otsy to złamanie reguł (same otsy chyba nie są zabronione).

no to jak grac na ots nie uzywajac klienta tibii? lol
ja jakos gram i do sadu mnie nikt nie podal

slimaczek 07-04-2007 01:20

@Parę postów up
Znajdź mi punkt w Tibia Rules gdzie zabroniona jest ingerencja w tibia***** (nie ułatwiająca w żaden sposób gry i nie robiąca nic za nas). Ogółem - te skórki są legalne. Inaczej dawno dużo tematów z forum Grafiki zostało by dawno skasowane, czyż nie?

@down
Tak, i rozpowszechnianie go za opłatą lub innymi korzyściami etc. jest zabronione, ale samo użytkowanie zmienionego klienta nie jest nielegalne.

Astral55 07-04-2007 10:51

@up

ale sam klient jest zastrzeżony prawami autorkimi -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:11.