Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Klawiatura ekranowa ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=123899)

Chomski_1991 06-04-2007 17:51

Klawiatura ekranowa ?

Czy to prawda, że keyloggery działają tylko na normalna klawiature ? I gdy bede uzywal klawiatury ekranowej do wpisania passow to mnie nie hakna ?:> Przeczytalem o tym na interia.pl :D

Kejmil 06-04-2007 17:57

w 99% tak. Istnieją jeszcze takie kejloggery, które przechwytują obraz na twoim pulpicie :P

Calen Futh 06-04-2007 18:50

Tak jak kolega up powiedział. W zasadzie nie musisz się tak bardzo o to bać, bo jestem pewny, że ludzie, którzy wkladaja keyloggery żeby hakować p sety i inne kilkupixeolwe itemki na pewno nie będą bawić się w takie keyloggi. Starczy im sama klawiaturka standardowa ;)

Konkursowicz89 06-04-2007 18:57

Klawiatura ekranowa

Oto wypowiedź jednego z moderatorów na forum.tibia.org.pl:

Cytuj:

Przed "hackiem" to nie chroni w najmniejszym stopniu:
1. Większość "profesjonalnych" keylogów pod tibię zczytuje watrości bezpośrednio z pamięci procesu - przeglądanie codziennych logów z kilkuset zainfekowanych kompów to by była masakra.
2. "komercyjne" keylogi, czyli druga pod względem popularności grupa używa sztuczek które omijają "wirtualne klawiatury" - ukryty własny sterownik klawiatury pośredniczący , API hooki, screen logi itp...

Parys 06-04-2007 20:00

Klawiatura ekranowa NIE CHRONI przed kg. Ogromna część z kg, przechwytuje schowek, a to wystarcza.

Astral55 06-04-2007 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1354990)
Klawiatura ekranowa NIE CHRONI przed kg. Ogromna część z kg, przechwytuje schowek, a to wystarcza.

nie chroni przed kilogramem? :confused:

Calen Futh 06-04-2007 20:17

@up: Skrót od słowa "keylogger" plz ? A jeśli to miała być ironia, lub jakasforma joke'a to Ci cos nie wyszło.

Bastash 06-04-2007 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astral55 (Post 1355006)
nie chroni przed kilogramem? :confused:

"Kg" to tak jakby skrót od keylogger.
Nie wiem dlaczego wśród forumowiczów wytworzyło się "kl"

Astral55 06-04-2007 20:23

to macie cos tu:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheNatoorat (Post 237314)
Do osób, które boją się ataku kg (keyloggera):
Uwaga: zauważyłem dużo zażaleń na temat nietrafnego tworzenia skrótu od słowa keylogger. Przyznaję się do błędu i na przyszłość będę pisać kl miast kg. ;)

Edier Master 06-04-2007 21:27

Co do tematu hmm... Możesz używać klawiatury ekranowej, będzie to zawsze jakiś procencik bezpieczeństwa

@Bastash,Calen Futh,Parys

Y.. Tak na chłopski rozum skrót Kg pochodzi od dwóch członów Kilo/Gram, nie wiem dlaczego zamiast Key/Logger (kl) miałoby być KeyloGger?? .... lolz

Chomski_1991 06-04-2007 21:55

Czyli lepiej uzywac klawiaturki ekranowej :D? A tak pozatym jak jestem zainfekowany keyloggerem to jak najlepiej go usunac ?? Prosilbym o jakies linki z antyvirusami do usuwania keyloggerow lub o pomoc :) Moze da sie jakos usunac bez uzywania antyvirusa :D MAm avasta ale onnic nie wykrywa Nod 32 tak samo , lecz jestem pewny ze mam keyloggera bo niedawno stracilem 35 msa a na knighta sie narazie nie logam :)

piotrek1000 06-04-2007 22:11

Łatwiej jest zrobić keyloggera który odczyta passy z pamięci tibii niż tego w którym trzeba robić hooka. Pozatym, o ile dobrze mi się wydaje to tego pierwszego nawet trudniej wykryć(bo w takim razie każdy antyvir by oznaczał bota, nawet czystego, jako keyloga).
A co do antyvira to imo, nod32 i kaspersky są najlepsze, jeśli straciłeś chara to radze popytać kolegów którym dałeś passy, bo większość hacków to wynik głupoty(delikatnie mówiąc).

Edier Master 07-04-2007 07:37

http://www.mks.com.pl/skaner/ Tu masz dobry antywirusowy scaner on-line

Chomski_1991 07-04-2007 10:23

Heh chara stracilem nie od qmpli bo nikt passow nie mial tylko przez keyloggera :P a na knighta nie wbijam bo mam sca itp :P a szkoda tracic xD Czyli mowicie ze kaspersky dobry, ale czy on jest darmowy ?? Jesli tak to prosilbym o jakis link tylko zeby bylsprawdzony :P Z gory thx.

Astral55 07-04-2007 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chomski_1991 (Post 1355195)
A tak pozatym jak jestem zainfekowany keyloggerem to jak najlepiej go usunac ??

nie, masz go zostawic -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:53.