![]() |
Legalizacja Marihuany w Polsce
Witam,
Co myślicie o legalizacji i o samej marihuanie? Piszcie pozytywne i negatywne opinie. Co ja myśle o marihuanie, hmmm... Moim zdaniem Marihuana powinna być bardziej legalna niż wódka, ponieważ Marihuana to natura, nie stworzył jej żaden człowiek tak jak wódke i mniej szkodzi zdrowiu niż wódka. Wiele ludzi myśli, że marihuana uzależnia, ale nie chce mi sie w to wierzyć, ostatni raz paliłem miesiąc temu i jakoś mnie to nie ciągnie... |
Wg mnie to jest złe, i jestem na "nie".
@down To wytłumacz dlaczego ludzie od razu kojarzą to z tymi używkami? |
Cytuj:
|
Heroina, opium to też produkty naturalne. A jakoś sam klasyfikujesz ich do twardych dragów i nie chciałbyś, żeby ktoś to brał.
Prawda jest taka, że THC odkłada się w tkankach tłuszczowych w mózgu i niszczy szare komórki. I prawda też jest taka, że po pewnym czasie będziesz potrzebował coraz więcej i więcej, żeby Cię to ruszyło. Już nie wspominając o tym, że będziesz sięgał coraz częściej po skręta, bo nie będziesz w stanie stawiać czoła problemom samotnie. |
Cytuj:
|
To że Ty nie znasz, nie znaczy, że takich ludzi nie ma.
A znasz ludzi, którzy są zamulaści, ciężko się z nimi dogadać i chodzą wiecznie ze spowolnionym refleksem? Nie wiem jak Ty, ja bym tak wyglądać nie chciał. |
Kolejny idota, który myśli, że narkotyki nie szkodzą... ŻAL
|
Jestem na nie. Jestem przeciwny wszelakim używką.
|
Widzę anarchię w avatarze.
Pierdol system! Pal ile wlezie. Jestem na nie. Tak jak powiedział Kald, marysia to też środek, który powoduje zmiany w centralnym ośrodku nerwowym. |
Wtedy to by nam sie dopiero młodsza część społeczeństwa stoczyła :| Sądze, że tak jak teraz jest dobrze - niby nielegalne ale jak ktoś chce to na luzie ją zdobędzie. Legalizacja ozanczałaby totalnie zielone światło- a nie popieram tego. Rozumiem, że marycha nie jest aż tak groźna - ale mimo wszystko jestem na "nie" ;]
|
Cytuj:
Tak, może widziałem takich ludzi, ale nie po marihuanie... Oczywiście zgadzam się z tym, że marihuana ogłupia :P Ale nie tak jak Ty napisałeś. Mój kumpel, który troche palił nie jest zamulony i nie jest ciężko się z nim dogadać, wręcz przeciwnie :P |
I dalej by szło jak w Holandii. Aborcja, eutanazja, związki homoseksualne, partia pedofilii. Zaczęło się wkońcu od niewinnej "trawki".
|
Cytuj:
|
Po co legalizować? Chcesz palić - pal, ale nie każdy gówniarz musi mieć do tego dostęp. I tak żyjemy w skretyniałym społeczeństwie, po co to pogłębiać?
|
Cytuj:
Czemu nie zalegalizować? Nie chcesz palić - nie pal, wtedy każdy palacz miałby latwiej, mógłby sobie hodować krzaczka w domu itd. A teraz jest prawo i kara za posiadanie. |
Dodam tylko, ze ten twoj "Dar Natury" jest wzgobacany chemicznie. Wiekszosc twoich skretow nigdy nie widziala gleby ani prawdziwego slonca.
|
Cytuj:
|
Dla autora tematu.
@edit Cytuj:
|
Mam to zasadniczo w dupie, o ile byłby zakaz palenia w miejscach publicznych. Już denerwuje mnie przyspieszanie i wyprzedzanie na ulicy palących tytoń ludzi, co by na mnie dym nie leciał.
@Down Tak, tylko że po pewnej ilości alkoholu prędzej stracisz przytomność, niż zapakujesz się w karton, który ma polecieć z okna jako misja na marsa. |
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak: -Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek -Akcyza -Maksymalne posiadanie do 1,5g -Od 18 lat (!) -Zakaz palenia w miejscach publicznych Po za tym państwo by na tym zarobiło... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |