Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jak Najszybciej Wylezc Z Rooka?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=124091)

Rooney24 08-04-2007 00:31

Jak Najszybciej Wylezc Z Rooka??

Doskonale wiem jak wyjsc z rookgart ale chetnie poslucham waszych propozycji prosze podac np.
- z jakim levelem gdzie expic
-jakie eq na danym levelu
- na jakie questy warto pojsc _itakie tam sprawy rookgartu

Argen 08-04-2007 00:47

SZUKAJ

spoil:
a potem wyjdz -.-

Mav 08-04-2007 01:23

Najpierw napisz co to "rookgart" bo jakoś nie bardzo wiem :/ Jak już wyjaśnisz to Ci się postaram pomóc :)

Calen Futh 08-04-2007 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooney24 (Post 1357471)
jakie eq na danym levelu

A to, to już mnie totalnie rozjebało xd

kołbaś 08-04-2007 08:01

idz na raty potem na bugi a jak będziesz juz eful plajer to zdobadz cuulowego carliajn sford i szejn ajmoj i mozesz isc na majna.
Mam nadzieje ze pomoglem bo staralem siew twoim języku odpowiadac

shadow1230 08-04-2007 08:43

Może "rookgart" to coś w stylu gokart, ale z tego co wiem to z niego wychodzi się normalnie.

-Mixawik- 08-04-2007 09:56

@Up
Też tak myślałem, zobacz ileee na<ó>czymy się od takich Evul Noobków xD

Lord Wardi 08-04-2007 10:15

@up
Nie czepiajcie się :P

@topic
Dobijasz na ratach 2 lvl, idziesz do sklepu kupić sobie spodnie(leather legs) za kasę ze szczurów, następnie idziesz po doublet(http://tibia.pl/quest_pokaz/Doublet), potem idziesz na trolle(nie expić, tylko szukać tarczy i butów), najlepiej tylko butów szukać, następnie schodzisz na orki, bierzesz studded shield, potem przy okazji idziesz na Bear Room po bp, box(zamienisz go na legion helmet w mieście) i chain armor, następnie na MinoHell, po carlin sworda(cały czas na 2lvlu, na MinoHell OMIJAJ POTWORY, NIE ZABIJAJ ICH, ZEJDŹ DO MINO HELL, ZABIERZ CARLIN SWORDA I UCIEKAJ!!!). Potem jak masz już całkiem dobre eq jak na początek(legion helmet, chain armor, leather legs, leather boots, studded shield i carlin sword) to idź expić na trolle, spidery i poison spidery. Następnie, tak ok. 4lvl, jak już będziesz czuć się na siłach, żeby zabijać orki, to idź na nie. Na 6-7 lvl idź na skeletony po brass shield(zabijaj aż nie wypadnie xd) i idź do Bear Cave(jaskini misiów). Jeśli nie wiesz gdzie to jest:

http://img72.imageshack.us/img72/6439/bcyg2.png

Zaznaczyłem czerwonym kółkiem oznacząnym "literami" BC :P
Tam expij aż do 8 lvl.

To jest mój sposób, wg mnie najlepszy i najszybszy :P

EDIT(odnośnie do @down):
A właśnie jak masz PACC to idź na wolfy na PACC area tam migiem 8lvl ^^

Freddd 08-04-2007 10:42

Najlepiej kup pacc i na pacc arenie szybko nabijesz 8 lvl :)

Mav 08-04-2007 10:54

To kiedy idziemy na rookgarty? tzn. gokarty?:D Znacie jakiś fajny tor? :D B)

Ofiarazhackowania 08-04-2007 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooney24 (Post 1357471)
Doskonale wiem jak wyjsc z rookgart ale chetnie poslucham waszych propozycji prosze podac np.
- z jakim levelem gdzie expic
-jakie eq na danym levelu
- na jakie questy warto pojsc _itakie tam sprawy rookgartu

Heh,nie rookgart tylko Rookgard,a pozatym napisz sam poradnik,mi sie nie chce, ide expić na dwarf soldach.Każdy gracz powinien sam przejść roook bez poradników,ja tak zrobiłem i wcale nie potrzebowałem poradnika.

Nie karmić trolla!

Prosze,zbanujcie go plz.X(

Ofiarazhackowania 08-04-2007 12:23

A i jeszcze jedno:zły działX(

Prosze,zbanujcie go.;)

Seleons 08-04-2007 12:37

@up
Za co go banowac?Za to ze wybral zly dzial?HAhahahahahahahahahahahah
Ja chcem miec bana ;[[[[[;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Ofiarazhackowania 08-04-2007 12:43

Takich gości na forum powinno sie albo banować albo upominać.Bo lol z niego:)

Rooney24 08-04-2007 12:48

Noob

sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac tX(

Coach 08-04-2007 15:10

topic.
Według mnie najlepiej iść na początku na raty i cave raty, do okolo 3-4 lvl , w tym czasie na jakies questy (mino hell , carlin sword itp.) potem expic na trollach , bugach , wilkach i poison spiderach , według mnie najlepiej poisony, bo najmniej ludzi na nich expi , i od około 5-6 lvl na skeletony , zbierac loota i sprzedawac u npc , i tak do 8 lvl .
Myśle że chociaż troche pomogłem :baby:

offtop.
Ofiaro czegoś tam , posty się edytuje B)
Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia , to się nie wypowiadaj X(

Ofiarazhackowania 08-04-2007 18:41

Dobra,coś tam napisze.;)

Ofiarazhackowania 08-04-2007 18:53

I jedziemy z koksem!

Tak więc na początku przygody z Tibią idziemy poexpić na szczurach(do kanału,chyba nie musze tłumaczyć).Gdy zdobędziemy parę miedziaków,idziemy kupić wooden shield,która znacznie ułatwi nam expienie.Gdy zdobędziemy 3 level,warto się zasatnowić nad kupnem zbroi(może być studded armor lub chain armor).Możemy zainwestować w broń-mace,carlin sword,jakiś axe.Oczywiście możemy nie kupić broni i dalej skilować gorzszą,a co zatym idzie-szybciej skilujemy.Tak więc gdy mamy odpowiedni ekwipunek,ruszamy na trole!Sensowne expowisko znajduje się na lewo od kanałów,gdy zobaczymy pole to należy iść w górę,a i trzeba jeszcze kupic line.Droga do troli jest ciężka,ale opłacalna,na drodze spotykamy 2 spidery,jednego poisona spidera,rata,buga.Gdy dojdziemy do rozwidleń,możemy wybrać expowisko-lewo;trole i kilka bugów-prawo;trole.Polecam iść w prawo.Na trolach nabijamy 6-7lev i idziemy na Bear Room Quest,dzięki któremu możemy zdobyć chain armor,kase,i inne itemki.Na 7 lev radzę wybrać się na poison spidery-szybki exp.

To słaby poradnik dla słabych graczy;]

kuba666 08-04-2007 23:02

najlepiej sobie zakupic wooden shield i sword i nic wiecej i expic do 8 lvl na bugach w miescie chyba chodzi o rookgaard ::D rook przechodzisz do 40 min.

Kimo36 08-04-2007 23:24

Rookgart? N/C
To nie main i nie ma określonej taktyki wg. danego lvl
więc nie łudż się na takie tematy np.
"gdzje mam ekspic na 3 lefelu?"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:38.