![]() |
Smingus dyngus :D
Czy u was na wsi,miescie obchodzi sie ten zwyczaj? :D. Ja mieszkam na wsi i zawsze co roku wszyscy chlopcy chodza po domach ,i oblewaja dziewczyny i za to dostajemy slodycze :D.
|
Niby sie oblewamy, ale nie chce sie na dwor wychodzic
Do tego w taka pogode ... Nie ma u nie jakiejs tradycji zeby chlopi biegali z wiadrami za dziewkami i tarzali sie w sianie :p |
W mieście to raczej jest "No ty downie! Spi****aj gówniarzu!" Jak kogoś oblejesz.W tym roku pogoda do bani,może postoimy z workami w oknie,nie chce mi się latać po ulicy.W młodszych latach to owszem trochę fragów się nabijało : P
|
W tym roku wyjątkowo mi się nie chciało. Wstałem o 11. Opryskałem rodziców. I się skończyło. Nawet takich stad nie było w tym roku. A w zeszłym ;>. 70:50 na ul. Woj. Pol. Ciekawie było.
|
A nie przypadkiem Śmigus Dyngus?
Ja już z tego wyrosłem, ale kilka lat temu to istne open battle nie było nowością w tarnowie :) |
Gdy sobie przypominam co sie dzialo jeszcze jakies 3 lata temu to mi ciary po dupie przechodza. Worki z woda ( sd ) lataly wkolo, pistolety na wode (hmm) strzelaly bez przerwy a wiadra ( explo ) byly ciagle w ruchu :)
|
Nie lubię być mokry+pogoda (śnieg) = NIE.
|
Ha, Dyngus na śnieżki - to jest to!
|
Ja się dziwie - na polu ładnie, a nikt się nie leje.
|
Ja się w takie rzeczy nie bawię.
|
Witam, ja osobiście nie przepadam za taką zabawą, ale w tym roku młodzież bawiła się nieźle:) .
|
Pogoda wszystko zepsuła. Przeniesione na jutro.
|
Hardkor to jest jak wychodzę z psem a tu dziadzia idzie z żółtym wiaderkiem i skrada się jak niedoszły skrytobójca. A jeszcze wczoraj kumpel rzekł " Jak znam życie, to i tak będzie wał i nikt z siebie debila nie zrobi". Spadł deszcz i mają nooby problem. Z drugiej strony miło jest popatrzeć sobie przez okno na bande 11 latków z elo pistoletami, okrzykami bojowymi na ustach i twarzami buntowników. I koxują na dziadkach. Szacun :< ( A za nimi idzie 4 starszych typków i wrzucają im pistolety do śmietnika. Ban za czity ^^ )
|
Dyngus to świetna zabawa. Zazwyczaj czekamy z kolegami przed kościołem, ąz ludzie wyjdą i robimy masówkę z księdzami. Lud się pcha straszna my pistolety do góry i deszczyk :D, a jak wody zabraknie to szybko na plebanie i uzupełnić zapasy wody :), a potem słodycze od księdza dostajemy :).
|
Cytuj:
Co do tego eventu, kiedys biegalem z wodą, teraz mam to w dupie, wyroslem z takich zabaw juz dawno ;< |
Pogoda złą to nikt się nie leje, a sam osobiście jak byłem mały to jedynie czasem z kumplami się trochę pooblewaliśmy. ; )
|
za stary jestem juz na to ;p
|
Co roku to samo. Rodzina i koleżanki ;)
Znaczy jedno się zmienia... wiek oblewanych ;) |
dziwne.. Dlaczego dziewczyny sie nie wypowiadaja?? xD
|
Wyszedłem na dwór, przeleciałem się po osiedlu i nikogo nie spotkałem ;s To do domu wróciłem, co miałem robić...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:28. |