Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pomysł na nową grupę: II Wojna światowa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=124645)

Virusmaxi 11-04-2007 16:14

Pomysł na nową grupę: II Wojna światowa

A więc, dziś na historii wpadł mi pomysł na nową grupę dla ludzi interesujących się drugą wojną światową, która ma wieeelkie znaczenie w historii. Rozmowy byłyby o różnych zdarzeniach, maszynach, walkach, krajach, etc. PS. Gdyby grupa powstała, przydałby się drugi leader :P

Nazwa: II Wojna światowa
Ranga: Nie wiem do końca, ale w planach jest "Soldier"

Max121 11-04-2007 16:16

Niegłupi pomysł Virusmaxi... Jak powstanie to ja się piszę

Bastash 11-04-2007 16:21

Może nawet bym się na to pisał ; o

Tasior 11-04-2007 16:22

Przesadzacie z tymi pomysłami, grupa nie powstanie.

Khalak 11-04-2007 16:51

Pomysł dobry, ale teraz nie przejdzie. Ostatnio Khan chciał założyć grupę ludzi tworzących muzykę, ale jak to napisał "na razie z przyczyn technicznych Sir Drom nie chce dodawać nowych grup". Może za jakiś czas... B)

Dr.Unknown 11-04-2007 16:52

Rotfl ; ).
- To ja chcę grupę miłośników szydełkowania!
- A dupa, bo to mi Drom założy grupę - ludzie interesujący się wojnami greckimi
- To ja chcę za to grupę miłośników Imperium Rzymskiego!

I tak do n-tej można wymieniać.

Fiszbin 11-04-2007 16:58

Już pisałem to kiedyś, w innym temacie z propozycją nowej grupy, ale napiszę jeszcze raz.
Nie ma sensu zakładać grup o tak wąskim kręgu tematycznym. Nawet gdyby ta grupa powstała to upadłaby góra po miesiącu. Za mało będzie ludzi aktywnie działających w grupie i szybko skończą wam się tematy.

Załóżcie sobie konta na forach zajmujących się daną dziedziną, ewentualnie sami załóżcie forum. Tam będziecie mogli dyskutować do woli i to z większą liczbą osób. Wam chyba jednak bardziej zależy na byciu liderem czegokolwiek i posiadania fajnego napisu pod nickiem, niż na rozmowach i dyskusji o II Wojnie Światowej.

OnlyShadow 11-04-2007 17:01

Fora.pl od czego jest?

Zresztą ja bym pokasował te wszystkie grupy i zostawił MTA i parapsycholi :P

Walekifa 11-04-2007 17:05

Nie prościej założyć grupę ogólnie zajmującą się historią(+ militaria)? Czemu trzeba zrobić grupę o samej II ww.?

Niech będzie grupa o wszystkich wojnach,militariach,całej historii etc. Ja się na to piszę,głupim by nie było.

O czym byśmy gadali? :

Temat1 : Twoja ulubiona postać historyczna.
Temat2 : Twoja wizja IIIww.
Temat3 : Największe bitwy naszych czasów (omówienie etc.)
Temat4 : Twoje ulubione czasy (chodzi tutaj o wojny,wiem że trudno powiedzieć "ulubione" o wojnach,ale jednak niektórzy wolą Wojny sparty,a inni wolą dyskutować o tym,że armia austriacka za czasów rozbiorów Polski cechowała się szybkością,i to dawało im wiele sukcesów)
Temat5 : Lotnictwo nowej generacji! (I tutaj rozmowa o lotnictwie ,nowinkach etc.)
Temat6 : Polska misja w Iraku (opinie)

Wystarczy?

Vekegi 11-04-2007 17:30

A nie lepiej ogółem o histori :>? Można zrobić jakąś podgrupe 2 wś, ale grupa ogółem o historii mogłaby być :)

matiiii 11-04-2007 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyShadow (Post 1364349)
Fora.pl od czego jest?

Zgadzam się. Są to 2 najpotrzebniejsze grupy.

Pisałem do Drom'a żeby założyć grupę o książka, tak jak jest o filmach ale mnie olał. Też będę Cię olewał Panie Dr.Omaderze!:p

Glamri 11-04-2007 17:47

Na razie Drom nie zakłada żadnych grup i tak więc to nie ma sensu. Podejrzewam, że gdy funkcję tę wznowi w swej działaności nie omieszka nas o tym poinformować ; )
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1364420)
Zgadzam się. Są to 2 najpotrzebniejsze grupy.

Pisałem do Drom'a żeby założyć grupę o książka, tak jak jest o filmach ale mnie olał. Też będę Cię olewał Panie Dr.Omaderze!:p

Chciałem założyć grupę traktującą o bardzo szeroko pojętej fantastyce (łącznie z modelarstwem i grami z nią związanymi) i tak samo zostało to olane. Miała to być swego rodzaju reaktywacją Ordo Invictis tylko na szerszą skalę bo było wiele ciekawych pomysłów razem z moim co-ownerem jednaj Drom soczyście sprawę olał. ; P

Ashlon 11-04-2007 18:19

Ordo Invictis bylo fajne, przez pierwsze 2 tygodnie. Jak byly nowe tematy, nowe posty. Potem padlo. Tak samo jest teraz z filmami, tak samo bedzie z ksiazkami, zapewne tez tak bedzie z podgrupa o historii. Nawet grupa-rzeka pt "Wiara" ostatnio miernie sie trzyma...

Virusmaxi 11-04-2007 18:31

Heh, czyli mogę już zapomnieć o grupie.. :D

Gallar 11-04-2007 18:32

jak Was Dromek oleje to pokolenie.eu wita z otwartymi rękoma, prawdopodobnie.

..::QRAS::.. 11-04-2007 18:36

beznadzieja...

Lasooch 11-04-2007 18:51

Mi by pomysł autora tematu pasował, ale imho na grupę to zbyt ścisłe zainteresowanie (tzn. za mały zakres, tematy by się skończyły...)

Virusmaxi 11-04-2007 19:30

Trudno.
PS.Do tych co piszą o "fora.pl" i innych forach etc.
TO DLACZEGO WOGÓLE ISTNIEJĄ JAKIEŚ GRUPY? :P

Korektor 11-04-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyShadow (Post 1364349)

Nie nasza wina, że taki jesteś.

@topic,
Myślę tak jak Fiszbin. Ludziom bardziej by zależało na podpisie pod nickiem, a ewentualnym liderom na posiadaniu swojej grupy.

Tematy by się wyczerpały po kilku tygodniach. Jest to zbyt wąskie grono wydarzeń żeby móc miesiącami o nich rozprawiać. Aczkolwiek jeśli Virusmaxi pokazał nam swoją ponadprzeciętną charyzmę i pomysłowość, czyniąc grupę bardzo ciekawą, wtedy miałaby sporo członków.

Kiedyś chciałem założyć grupę fanów militariów, z tego co pamiętam to Drom nie był zainteresowany propozycją.

PS. Sugerując się kilkoma innymi tematami, stwierdzam, że połowa nie ma pojęcia o II wojnie. A szkoda.

Kuryca 11-04-2007 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 1364642)
Trudno.
PS.Do tych co piszą o "fora.pl" i innych forach etc.
TO DLACZEGO WOGÓLE ISTNIEJĄ JAKIEŚ GRUPY? :P

Odpowiedz na to pytanie masz w postach innych userow. Grupa ktora mialaby powstac jest zbyt scisla, a te grupy, ktore do tej pory istnieja sa bardziej ogolne.

Co do propozycji - najlepiej dac juz grupe ogolnie o wojnach, ktore mialy miejsce w przeszlosci i te przyszle. Do takiej grupy wpisalbym sie na pewno.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33.