![]() |
Rożnica miedzy gs a Avangerem
Zawsze ciekawila mnie roznica miecdzy gs(46atk) a avangerem(50 atk). Czy jakis knight moglby mi powiedziec czy jest jakakolwiek odczuwalna roznica w hitach jakie te bronie maja? Dzieki za odp. Szukalem takiego tematu ale tu opcja szukaj ciezko dziala...
|
jak najbardziej jest widoczna, gdyby nie byla nikt nie bawilby sie w zdobywanie broni 50 att.
|
Tutaj chodzi bardziej o def tych broni ;).
|
A od jakiego lvl i skile mozna expic na dragach z avangerem?
|
Up Patrząc na profil dasz sobie na luzie radę :P
4 atk więcej, to kolosalna różnica, dodatkowo wysoki def. A czy warto? Dlaczego ludzie kupują mms za 230k (przykładowo) z 1def więcej, jeśli mogliby chodzić z lżejsza demonką? ;p A głównym argumentem jest właśnie ten def. |
Ja nie uzywalem, ale mysle ze tak od 75 ci ladnie bedzie chodzilo (ale watpie bys tera go zdobyl). :p
|
Cytuj:
od tego samego co z gsem? ... sprzedawca zapomnial powiedziec? |
??? Jaki sprzedawca? Chodzi mi o to ,ze jak mam wiekszy defi i atk to od kiedy moge expic na dragach zeby byl minimalny waste lub na 0...
|
Cytuj:
|
Jakbym mial Avanera bo bym poszedl sprawdzic:)
|
Niektorzy twierzdza, ze Avenger lepiej bloczy, ale to bezsens...
|
/up
Nieprawda, testy były robione, bloczy tak jak byś miał great shielda ;s Jedyna wada - nie rosnie shield.. Avenger _/ Mam nadzieje ze niedlugo beda robic PoI... |
Cytuj:
1.Ave lepiej bloka na moje od sova + mms 2. Shield nierosnie bo zamiast Shielda do blokania uzywa Sworda a niyby czemu tak otuz: rozebralem sie nago mam skille 85/82 sword zalozylem ave i mnie 2 guardy bily wogule neitrafialy potem dalem kumplowi ave tyle ze on ma skille 82/82 ale Axe dostawal soczyste lepy po 50+ Moral Ave Power i tyle Kto sie niezgadza niech niepisze nieche mi sie klucic :) |
Shielding nie rosnie (testowane na 8 lvl rycerzu z 15 shielda - nie wzrosl ani 1% przez 4 lvl).(no wiadomo bez tarczy to nie rośnie)
Gremlin i tu się mylisz...pożyczyłem od kumpla avengera i czynności wyglądały następująco: przez 30 minut walki z dragami wywnioskowałem że 1/4 hity nie trafia a i to rzadko... i fakt teoria Eternala jest badziewna wszystko albo leciało na armor albo wchodziło we mnie... sova mam i powiem ci że zakładając go +demon shield i skillu w obronie 86 zaoszczędziłem chyba z 15 uhów podczas 30 minut...więc sporo kaski... |
Cytuj:
Gremilin zrob ten test co ja znajdz knighta w cluby czy axy rozbiez sie i przetestuj jak bloka ave :P bo na dragach to sa slabe testy idz na guardy poexp albo of i wtedy pogadamy ja osobiscie uzywam ave bo mi sie zdaje lepszy :) i blokam nim wszystko od ratow po demony |
Cytuj:
Przedewszystkim cena :P Poznica w hitach tez jest spora w koncu gs o 4 ataku slabszy Pozatym porownaj sobie wyglad obu broni (chodz to zalezy od gustu) Pozdro Zryty |
Powiedzmy ze knight ma skille 80/80 i GS'a w lapie. Jak wiadomo AVE ma 4 ataku wiecej, jednakze jest drogi. Zatem, czy wbijajac powiedzmy 85 skilla z GSem bedzie walil porownywalnie jak ze skillem 80 z AVE?
Jak ktos wie jak to wyglada to prosze odpisac ;] |
Patrz tibia.erig.net"
Porównanie uderzen, full atak, potwór z zerowym armorem. Gaint sword: skill średnia max. 40 69 138 60 92 184 80 115 230 Avenger: skill średnia max. 40 75 150 60 100 200 80 125 250 Czyli przy ostatnim normalnym skilu średnie uderzenie będzie wieksze o 10. |
@Emcess wiec widzisz, ze Ave nie jest bez wad.
Ale i tak uwazam, ze SoV + MMS jest lepszy. @Hege~ ty masz SoV'a i Ave wiec rozwiej nasze watpliwosci plx ;) |
tez slyszalem, ze avenger szybciej atakuje
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:19. |