![]() |
Prace domowe.
Jak ktoś ma problemy z jakimś zadaniem, skromnym wypracowankiem lub czymś podobnym niech pisze. Może będzie to taki temat gdzie będziemy sobie nawzajem pomagać w pracach (oczywiście żadnych wielkich typu "napisz mi wypracowanie plzzz). No to ja dam pierwszy i zobaczymy czy się wam topic spodoba.
Nie jestem najlepszy z anglika: W czasie present simple musze napisać: -Zdanie -Przeczenie -Pytanie -Przeczenie pytania (tego kompletnie nie rozumiem ;/) Zdanie to np. I like computer o ile takie będzie można... |
I like computers
I don't like computers Do you like computers? Don't you like computers? (nie jestem pewien, może być inwersja, niestety nie pamiętam tego dobrze ;-) ) |
Mam tylko pytanie. W trzeciej liczbie to będzie wyglądało tak?:
-She is like computers -She is don't like computers -Does She like computers? -Don't she like computers? |
Cytuj:
1, She likes Cumputers 2. She doesn't like computers |
Prawda mowi przez brata Doba, w czwarym zdaniu powinno byc She doesn`t like computers :)
|
To nie fair wzdledem nauczycieli....Powinniście sami pracować! ;)
Kurcze szkoda ze nie mozna duzych prac bo facetka od Polskiego dowaliła nam wypracowanie na 2 strony a5 lub 1 strone a4 , i to jesszcze na taki temat ze nie wiem co napisać;/ (mam do wyboru 3 tematy : - czy umiem sie cieszyc z drobiazgów? <lol> - czy doceniam to co mam - czy umiem myslec pozytywnie nawet w trudnych sytuacjach) pozdrawiam PS Cytuj:
|
Bardzo trafny pomysl z tymi pomocami w pracach domowych. Jak cos bede wiedzial - chetnie pomoge. No i piszcie tez te "wieksze" prace, mozliwe, ze ktos wam pomoze :). Ja moge napisac jakies opowiadanko fantasy, wczoraj dalem kumplowi moja I czesc opowiadanka, jak cos to na PW lub tutaj :)
Jeszcze raz gratz takiego pomyslu. |
Cytuj:
byłeś na obozie harcerskim? Takim drobiazgiem tam była ciepła woda, ale każdy się cieszył kiedy była. Każdy się radował kiedy nie jego wyznaczono do: sprzątania Toi-Toi / oprózniania koszy na śmieci. |
Cytuj:
|
Jak polonistka jest młoda to lubi orginalne prace(więc jak umiesz dobrze lać wodą to zastosuj się do propozycjii she_devil), jak jest stara to woli standardowe prace(bo ma do czego porównać)
W drógim przypadku: -Pytanie jest skierowane dokładnie do ciebie więc postaw się w sytuacjii, że ktoś ci zadaje takie pytanie, a ty masz 30 sekund żeby odpowiedzieć. -Temat sugeruje że to mają być twoje przemyślenia, więc nie sugeruj się tym co piszą twoii koledzy. -1. Masz 100lv i tyle kasy zę nie potrafisz tego zliczyć Ktoś offeruje ci 1k za friko. Czy cieszysz się z tego? -2. A co masz. Masz 20lv. Docenisz te 100k exp które z tródem zdobyłeś?? Czy uważasz że jesteś kijowy, bo inni zrobili w tym czasie lv 30? Doceniasz wysiłek który włożyłeś w nabicie 20lv?? -3. Dostałeś bana. Co myślisz sobie? A)Co za <cenzura>Cipy(nie umiesz myśleć pozytywnie) B.Tródno, Przynajmniej bendę miał więcej czasu na nauke.(umiesz myśleć pozytywnie) Dałem takie przykłady, żebyś miał porównanie z Tibią. Oczywiście nie pisz o Tibi w wypracowaniu. Mam nadzieje że ci troche to pomoże. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59. |