Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Prace domowe. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12512)

Emil1 23-09-2004 19:39

Prace domowe.

Jak ktoś ma problemy z jakimś zadaniem, skromnym wypracowankiem lub czymś podobnym niech pisze. Może będzie to taki temat gdzie będziemy sobie nawzajem pomagać w pracach (oczywiście żadnych wielkich typu "napisz mi wypracowanie plzzz). No to ja dam pierwszy i zobaczymy czy się wam topic spodoba.
Nie jestem najlepszy z anglika:
W czasie present simple musze napisać:
-Zdanie
-Przeczenie
-Pytanie
-Przeczenie pytania (tego kompletnie nie rozumiem ;/)

Zdanie to np. I like computer o ile takie będzie można...

Dan the Automator 23-09-2004 19:43

I like computers
I don't like computers
Do you like computers?
Don't you like computers? (nie jestem pewien, może być inwersja, niestety nie pamiętam tego dobrze ;-) )

Emil1 23-09-2004 20:02

Mam tylko pytanie. W trzeciej liczbie to będzie wyglądało tak?:

-She is like computers
-She is don't like computers
-Does She like computers?
-Don't she like computers?

Dan the Automator 23-09-2004 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emil1
Mam tylko pytanie. W trzeciej liczbie to będzie wyglądało tak?:

-She is like computers
-She is don't like computers
-Does She like computers?
-Don't she like computers?

Jeśli w 4 zdaniu się nie myle ( a o dziwo moge, takie latwe, a ja z Kaldrickiem o tym na GyGy debatuje ;) ) to nr 4 to Doesn't She like computers <--ale jak mówie, z każdą minuta jestem coraz mniej pewien

1, She likes Cumputers
2. She doesn't like computers

ciemne dropsy 23-09-2004 20:38

Prawda mowi przez brata Doba, w czwarym zdaniu powinno byc She doesn`t like computers :)

]v[ichal 23-09-2004 21:37

To nie fair wzdledem nauczycieli....Powinniście sami pracować! ;)
Kurcze szkoda ze nie mozna duzych prac bo facetka od Polskiego dowaliła nam wypracowanie na 2 strony a5 lub 1 strone a4 , i to jesszcze na taki temat ze nie wiem co napisać;/
(mam do wyboru 3 tematy :
- czy umiem sie cieszyc z drobiazgów? <lol>
- czy doceniam to co mam
- czy umiem myslec pozytywnie nawet w trudnych sytuacjach)
pozdrawiam

PS
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dobo
Cumputers

Pomylilo Ci sie :)

Ashlon 23-09-2004 22:53

Bardzo trafny pomysl z tymi pomocami w pracach domowych. Jak cos bede wiedzial - chetnie pomoge. No i piszcie tez te "wieksze" prace, mozliwe, ze ktos wam pomoze :). Ja moge napisac jakies opowiadanko fantasy, wczoraj dalem kumplowi moja I czesc opowiadanka, jak cos to na PW lub tutaj :)
Jeszcze raz gratz takiego pomyslu.

she_devil 24-09-2004 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
(mam do wyboru 3 tematy :
- czy umiem sie cieszyc z drobiazgów? <lol>
- czy doceniam to co mam
- czy umiem myslec pozytywnie nawet w trudnych sytuacjach)
pozdrawiam

Weź pierwszy temat, np
byłeś na obozie harcerskim? Takim drobiazgiem tam była ciepła woda, ale każdy się cieszył kiedy była. Każdy się radował kiedy nie jego wyznaczono do: sprzątania Toi-Toi / oprózniania koszy na śmieci.

]v[ichal 24-09-2004 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez She Devil
Każdy się radował kiedy nie jego wyznaczono do: sprzątania Toi-Toi / oprózniania koszy na śmieci.

eee?to minimum 2 strony a5 :P jak zaczne pisac na 2 strony o oproznianiu smietnikow to juz widze swoja ocene :P

Dwimenor 24-09-2004 17:50

Jak polonistka jest młoda to lubi orginalne prace(więc jak umiesz dobrze lać wodą to zastosuj się do propozycjii she_devil), jak jest stara to woli standardowe prace(bo ma do czego porównać)

W drógim przypadku:
-Pytanie jest skierowane dokładnie do ciebie więc postaw się w sytuacjii, że ktoś ci zadaje takie pytanie, a ty masz 30 sekund żeby odpowiedzieć.
-Temat sugeruje że to mają być twoje przemyślenia, więc nie sugeruj się tym co piszą twoii koledzy.
-1. Masz 100lv i tyle kasy zę nie potrafisz tego zliczyć Ktoś offeruje ci 1k za friko. Czy cieszysz się z tego?
-2. A co masz. Masz 20lv. Docenisz te 100k exp które z tródem zdobyłeś?? Czy uważasz że jesteś kijowy, bo inni zrobili w tym czasie lv 30? Doceniasz wysiłek który włożyłeś w nabicie 20lv??
-3. Dostałeś bana. Co myślisz sobie?
A)Co za <cenzura>Cipy(nie umiesz myśleć pozytywnie)
B.Tródno, Przynajmniej bendę miał więcej czasu na nauke.(umiesz myśleć pozytywnie)

Dałem takie przykłady, żebyś miał porównanie z Tibią. Oczywiście nie pisz o Tibi w wypracowaniu. Mam nadzieje że ci troche to pomoże.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59.