![]() |
Dark Catedral > Elf Fortress (?)
Witam, mam do was kilka pytań :P Otóż, od dłuższego czasu expie moim Knightem na DC, ale powoli zaczyna mnie denerwować ilość przebywających tam osób (szczególnie 8-16 lvlowych druidow/sorcow). Rozmyślałem więc nad innym miejscem do expienia i znalazlem na mapie takie miejsce jak ELF FORTRESS.
Kiedyś już tam byłem i widziałem, że całkiem nieźle sie tam expi. Moja postać: Knight lvl 37 skills 71/71 eq dosyć dobre :P Pytania: 1.Czy będzie wielka różnica zdobywania expa w ciągu 1h między DC a EF? 2.Czy będzie wielka różnica zdobywania pieniędzy w ciągu 1h (bez lootbaga)? 3.Czy napewno będzie tam mniej osób? Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdro!! ;) |
Cytuj:
|
zalezy na jakim poziomie i ile n00bow
|
No odkąd pan pająk gs stoi na przejściu na pewno szybciej się zarabia i expi ;d spokojnie możesz tam na tym lvlelu wyciągnąć nawet do 35 k expa na godzinę do DC;d z kolei tu słabo z kasą ceny war hammera ciągle maleją.. a np. bow zawsze pozostaje w sklepie taki sami do tego można go czasem za większa kasę opchnąć komuś w depocie ;d
Z kolei na EF przy dużym szczęściu na pewno zarabia się więcej i szybciej exp leci ale tu kręci się więcej nooobów więc czasami se nie poexpisz i jeszcze stracisz na kasie ;d bo lubią loocika podkradać ;d |
Ja expie moim 26 lvl knightem ze skillami 60/60 na elf fortress i sie nie skarże...
zero naabków ,because scouty by ich tam pogonili. Polecam te miejsce, bardzo dobra wręcz wyludniona miejscówka ;p (przynajmiej na refugii) |
no ja tez expilem na DC, i po niej na 37 lvlu poszedlem na Elfy, tam w 2 dni wbilem 40 oraz wyszedlem na +~20k (bez lootbaga sama kasam holly orhids i 1 WoI polecialo) wiec polecam to expowisko.
|
Cytuj:
Imo w Shadowthornie będzie trochę lepiej niż w DC, ale to i tak jest raczej miejsce do rozpaczliwego zarabiania kasy, a nie szybkiego expienia. ;) |
Cytuj:
@topic Niby gs jest po drodze ale 20 lvle inwestują w stealth ringa i tez dochodzą na dc... (przez outlaw camp) polecam EF tylko ze względu na loot z arcanów i dragów, jeśli jednak będzie waste i mniejszy exp- wracaj na dc =) |
Dzięki, a jeżeli moge spytać to na jakie potworki chodzic a jakich nie ruszać, bo raczej na dragonie to za duzy waste a to 50 gp moge wyloocic z kilku elfów ;)
|
Cytuj:
|
Ja radziłbym Ci jendak zostac na DC, mnie w tower shieldzie i skilach 70/70 scouty ( 3-4) hitały do czerwonego hp, do tego trzeba by miec postmana by jakos loota wyciągnąc.
Na DC przyjemnie sie expi, ładna kasa a exp podobn, bardzo zbliżony. pzdr |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
idz lepiej juz na elfy bij tower + podziemia pod towere(oprocz questa) + jedna czesc fortecy(najlepiej poludniowa gdyz z podziemi masz odrazu tam wyjscie) i uzywaj dwu recznej broni ;]
|
Biegać? Czyli w jaki sposób? aby unikać jak najwięcej strzałów czyli chować się za ścianami itd? :p
Ps. Czy mógłby ktoś zamieścic link do postu/mapki z dokladnym dojściem do Elf Fortress? |
zdecydowanie elf fortece :P ja tam bylem 40 min ~ i wbilem 20 k expa,ale bylem z 65 elderem ktory mnie siochal,lecz na nastepny dzien jak poszedlem tam sam wyciagnelem nie wiele mniej expa a kasa?kasy w chuuuuuuj mozna wyciagnac,mi w 15 min wylecialy 3 heaven blossmonsy~(1,5k +) + na koniec wypadl mi holy orhid(3k) + wand of cosmik czyli jakeis 4k a poszedl bp uhow ;P
|
Ponawiam proźbe - czy mógłby ktoś zamieścic mape z dokladnym dojsciem do elf fortress?
Znalazlem temat bodajze "gdzie jest Elf Forteca?" gdzie Administrator zamieśćił mape ale u mnie ona nie działa :( |
Być może umieścił na jakimś serwerze zdjęcie i zostało usunięte...
poproś kogoś pod depo nie ma sensu robienia 200 takich samych tematów... zobacz może cichy coś nakręcił o tym... |
Ok, już sam do tego doszedłem wystarczyło sie troche pomęczyć w tych zaroślach.
Thx wszystkim ;) |
Ja ostatnio byłem na EF na 19 lvku ze skilami 60/60 w 1h wbiłem 20k expa expiłem pod ziemią tam gdzie najwięcej zwykłych elfów i w jednym miejscu gdzie występowały max 2 scouty kasy bylo z 4k razem z loot bagiem + 5 heaven blossoms :p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:00. |