Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Łamanie Praw Autorskich (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125166)

Yoh_Asakura 15-04-2007 19:42

Łamanie Praw Autorskich

Zwiedziałem Internet w poszukiwaniu czegoś ciekawego o Tibii. Znalazłem jednego OTS'a, ale nie zwykłego. Mapka jest zrobiona przez Mappera OTS'a, oto się jednak nie czepiam. Mianowicie, wiemy że pobierać opłaty za grę "Tibia", może tylko CipSoft, ten OTS, złamał te Prawa i daje PACC na OTS'ie za pieniądze, mianowicie 15 zł -35 zł, ponieważ ceny nie są ustalone, ale ok. tylu za 90 dni PACCa.

Niewiem co o tym myśleć, ponieważ tylko CipSoft może brać opłaty za PACC. Tak więc proszę o komentarze co z tym zrobić.

Karl0ss 15-04-2007 19:46

Używanie clienta do łączenia się z OTS'em już jest nie legalne.
Edit: Nie jestem teraz pewny co do tego xd.

Pozdrawiam

Korektor 15-04-2007 19:47

Lol, koleś sprzedaje pacc na OTS'ie. Sam taki serwer JEST legalny, jednak zabronione jest logowanie się nań za pomocą standardowego klienta Tibii.

Pozatym tutaj to Ty łamiesz zasady; dyskusja na temat OTS jest tu zabroniona.

Yoh_Asakura 15-04-2007 19:55

@Korektor Serwer jest legalny, ale branie za PACC prawdziwa kase, nie jest legalne.

@Offtopic Wiem ze tutaj nie mozna rozmawiac o OTS, ale ja nie rozmawiam o OTS tylko o Lamaniu Praw Autorskich, i dlatego to tutaj napialem, bo tibia.pl jest najbardziej znana w Polsce strona o Tibii i powinna wiedziec o lamaniu praw autorskich, mianowicie pobieraniu pieniedzy za gre na OTS :/

Kellerman 15-04-2007 19:59

A bo to w jednym? w co drugim otsie tak jest ;d nie ma co się nad tym zastanawiać ludzie grają na otsach i będą grali...
A samo pisanie o OTSach na forum jest nielegalne...

Dr.Unknown 15-04-2007 20:03

Pff, co drugi shard, do takiego World of Warcraft chociażby, jest płatny.

kidler 15-04-2007 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1371265)

Chyba jesteś chory, nie w takim sensie rozmowa o OTS jest zabroniona. Zabłysnąć chciałeś?

Descartes 15-04-2007 20:15

Wiemy, że rozmowa i stawianie OTSów jest zabronione przez Tibia Rules. Ale czy jest nielegalne w świetle polskiego prawa? Nie wydaje mi się. Co prawda pewnie znajdzie się jakiś wpis zakazujący pobierania opłat za grę, ale to już sam CipSoft powinien to zgłosić - bo jeśli Ty będziesz chciał to zgłosić osobiście, to cię na policji wyśmieją. ;p

Kellerman 15-04-2007 21:36

Opłaty za gry można chyba pobierać ale pod warunkiem że odprowadza się jakieś pieniążki do państwa ;d
(za odpowiednią sumkę wszystko można)

Vanhelsen 15-04-2007 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1371265)
Lol, koleś sprzedaje pacc na OTS'ie. Sam taki serwer JEST legalny, jednak zabronione jest logowanie się nań za pomocą standardowego klienta Tibii.

Primo, rozmowy o OTS NIE są zakazane... Kiedyś był nawet temat poświęcony wyjaśnieniom tego pkt regulaminu... Zabronione są wszelkie akcje mające na celu pomoc w założeniu/podłączeniu/korzystania/popularyzowaniu z OTSów

@Kellerman: Ale Klient i zapewne użyte w OTSie grafiki są własnością CipSoftu, a wykorzystywanie tych elementów do korzyści materialnych łamie prawa autorskie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:08.