Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ban za nic? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125486)

Valest 18-04-2007 15:12

Ban za nic?

Witam dzisiaj dostalem ~(ok 1 w nocy) bana za uzywania makro w tym sensie "zobaczyl gm'a i sie wylogowal"
A to jest nie prawda wrocilem do domu troche % i mialem problemy z koncentracja wczesniej zostalem zabity za friko i tym razem tez myslalem ze to pk i sie wylogowalem ;/ a okazl sie to Gm ktoryl dal mi bana ... da sie jakos odwolac od tego? oplaca sie?

Lifter 18-04-2007 15:13

Jak znasz dobrze angielski, możesz spróbować napisać odwołanie. Ale chyba umiesz wytrzymać to kilka dni bez Tibii?

Bastash 18-04-2007 15:14

Nie nie da się. Taka dla Ciebie Tibia ważna, że nawet po pijaku musisz grać?

Valest 18-04-2007 15:20

Wiadomo ze da, (przerwe zrobic) sie ale na Edronie mam wszystkei iteamki i kase a dni pacc zostalo 23 ;/
I DLA TIBI NIE KUPIE PACC !! wiec tak mi zalezy zeby odwolac tego bana

Duch Niespokojny 18-04-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valest (Post 1375393)
Witam dzisiaj dostalem ~(ok 1 w nocy) bana za uzywania makro w tym sensie "zobaczyl gm'a i sie wylogowal"
A to jest nie prawda wrocilem do domu troche % i mialem problemy z koncentracja wczesniej zostalem zabity za friko i tym razem tez myslalem ze to pk i sie wylogowalem ;/ a okazl sie to Gm ktoryl dal mi bana ... da sie jakos odwolac od tego? oplaca sie?

Jeżeli wymyślisz jakąś lepszą historyjkę, to możesz spróbować przekonać GMa. Zaloguj się na swoje konto na www.tibia.com i kliknij view obok bana i tam będziesz miał przycisk, bodajże complain - kliknij na niego i opisz jak to było "naprawdę".

Valest 18-04-2007 16:16

Szkoda ze to nie byla historyjka ...;/ ale co tam

Aversin 18-04-2007 16:42

Powiedz szczerze .. czy sam byś uwierzył w coś takiego ? Nie twierdzę, że to nie jest prawdą, ale gdyby takie tłumaczenie przechodziło to prawie nikt by bana nie dostawał. Postaraj się wymyślić coś lepszego ..

Baczak 18-04-2007 22:38

Sam wspomniałeś coś o makro... Jeżeli używałeś jakiegokolwiek makro to się nie dziw że dostałeś bana. Btw. Widać że to pisałeś po % bo na początku nie rozumiałem o co Ci chodzi.

P.S. Poprawcie mnie jeżeli nadal coś źle zrozumiałem

Kajulec 18-04-2007 23:00

Wedlug mnie wylogowanie sie zaraz po pojawieniu sie GM'a/gracza jest bezsensownym reasonem do bana. Bo co, wylogowywac mi sie zabronia?

Aversin 18-04-2007 23:44

Samo wylogowanie się nie jest tutaj głównym czynnikiem, za którego dostał bana. Tak jak napisał ban jest za macro. Było podejrzenie, ktoś pewnie napisał raporta .. a on swoim zachowaniem te podejrzenia potwierdził. Jak jesteś podejrzany o używanie bota/macro to po wlogowaniu GMa masz właśnie szansę aby się wytłumaczyć. Dając loga bez słowa, w pewnym sensie, rezygnujesz z tej szansy.

Scobel 18-04-2007 23:57

Jak to w tibi-Bany zawsze za za nic :) ... Powiem tak ze w zyciu dostalem moze z 15 banow kazdy na innym acc/koncie, i z tych 15 udalo mi sie po napisaniu napawde dobra angielszczyzna anulowac 9 :)... nie mowie ze wszystki byly za free, bo nigdy nie ma czegos za free, no chyba ze Kopa w buzke w ciemnej uliczce ... Ale dobra angielszczyzna i porzadna historia zycia moze duzo wskorac ... Nawet jesli uzywales macro i wylogowales sie przy GM zaraz jak sie pojawil to nie powinienes miec bana takie jest me odczucie, bo to GM powinien ci udowodnic dowodowo ze miales macro, chyba ze wczesniej spedzil wokol ciebie na niewidce z 15 minut i widzial co robiles to juz wtedy klapa :). Ogolnie GM jak i sam CIPP powinni odpowiadac za Bany jakos bardziej zdyscyplinowanie ... Bo czasem te powody banow sa co najmniej smieszne i nie prawdziwe ale wiecie to tylko ludzie ... a tibia to tylko gra ... ale jesli za pacc mam placic rl kasa to i odpowiedzialnosc powinna byc realistyczna za bany. Ciekawe czy ktos kiedys nie strzyma i poda cipp do sadu ... bo wkoncu nie sluszny ban naraza na straty konsumenta jesli ma pacc :) traci dni z abonamentu za ktory zaplaci :)

Sozemego 19-04-2007 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1376583)
Jak to w tibi-Bany zawsze za za nic :) ... Powiem tak ze w zyciu dostalem moze z 15 banow kazdy na innym acc/koncie, i z tych 15 udalo mi sie po napisaniu napawde dobra angielszczyzna anulowac 9 :)... nie mowie ze wszystki byly za free, bo nigdy nie ma czegos za free, no chyba ze Kopa w buzke w ciemnej uliczce ... Ale dobra angielszczyzna i porzadna historia zycia moze duzo wskorac ... Nawet jesli uzywales macro i wylogowales sie przy GM zaraz jak sie pojawil to nie powinienes miec bana takie jest me odczucie, bo to GM powinien ci udowodnic dowodowo ze miales macro, chyba ze wczesniej spedzil wokol ciebie na niewidce z 15 minut i widzial co robiles to juz wtedy klapa :). Ogolnie GM jak i sam CIPP powinni odpowiadac za Bany jakos bardziej zdyscyplinowanie ... Bo czasem te powody banow sa co najmniej smieszne i nie prawdziwe ale wiecie to tylko ludzie ... a tibia to tylko gra ... ale jesli za pacc mam placic rl kasa to i odpowiedzialnosc powinna byc realistyczna za bany. Ciekawe czy ktos kiedys nie strzyma i poda cipp do sadu ... bo wkoncu nie sluszny ban naraza na straty konsumenta jesli ma pacc :) traci dni z abonamentu za ktory zaplaci :)

1. GMy nie maja niewidki.
2. To przeczytaj sobie(bo najwidoczniej jeszcze tego nie zrobiles)
http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments
sam zgodziles sie z tym, inaczej nie moglbys grac.

Kajulec 19-04-2007 13:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1376568)
Samo wylogowanie się nie jest tutaj głównym czynnikiem, za którego dostał bana. Tak jak napisał ban jest za macro. Było podejrzenie, ktoś pewnie napisał raporta .. a on swoim zachowaniem te podejrzenia potwierdził. Jak jesteś podejrzany o używanie bota/macro to po wlogowaniu GMa masz właśnie szansę aby się wytłumaczyć. Dając loga bez słowa, w pewnym sensie, rezygnujesz z tej szansy.

Nie o to mi chodzilo. ;) Bardziej o to, ze czlowiek nie ma pojecia czy ktos go zareportowal.

Ciupaga91 19-04-2007 14:03

Nie boj sie z stracisz itemki i kase z dp w edron bo jak sie konczy pacc to cie przenosi to jakiegos faccowego miasta(nie wiem od czego to zalerzy) i w tamtym dp na facc beda itemki z edron.

Duch Niespokojny 19-04-2007 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ciupaga91 (Post 1376867)
Nie boj sie z stracisz itemki i kase z dp w edron bo jak sie konczy pacc to cie przenosi to jakiegos faccowego miasta(nie wiem od czego to zalerzy) i w tamtym dp na facc beda itemki z edron.

Nie, przedmioty zostają.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:23.