![]() |
Program do tworzenia WMV
Możecie mówić troll ale nie wiem jaki program jest dobry do robienia filmów. Na stronie http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=51 znalazłem wiele propozycji ale nie wiem który jest lepszy od Windows Movie Maker którego wiele osób nie lubi :P
Proszę o pomoc. |
Vegas/Snagit/Windows movie maker
|
dzięki za 1 odpowiedź i czekam na więcej to przyrównam. acha który Vegas?? wszystkie 3 :>
@Edit: A teraz prośba z lenistwa... A jakiś program do robienia zrzutów ekranowych ?? Kiedyś jakieś miałem ale reinstalka żindy (widny jak kto woli bądź też windowsa) zabrała mi je :P Proszę o pomoc :) |
Gdy otwieralem temat mialem przeczucie ze na pierwszym poscie zobacze komentarz Etorica ;)
|
Sony Vegas 9.0 (najnowsza?)
@Vasali UOSU ? w download na tibia.pl jest :P |
Cytuj:
Jest o wiele bardziej rozbudowany i ma dużo ciekawych opcji |
Sony Vegas, tylko i wyłącznie. Obsługa trudniejsza niż WMM, ale warto.
|
mi się właśnie ściąga Sony Vegas 7.0c 9 nie mogę znaleźć :P a zaraz poszukam MWsnap3 albo jutro bo zadanka z matmy trzeba zrobić :P
|
Zrzutow ekranowych czyli? Tylko screeny czy zgrywanie akcji filmu z Tibii?
Do robienia screenow jest duzo programow, a do zgrywania filmu z Tibii polecam HyperCam 2 - najwydajniejszy z wszystkich ktore testowalem. Sony Vegas 7.0 - do montazu, pozwala na szybkie i proste zmonowanie paru fragmentow, a takze na tworzenie bardzo zaawansowanych filmow. |
do Sony Vegas potrzebny jest oryginalny klucz :/ a ja nie mogę sobie pozwolić na pirata którego rejestruje się na stronie bo jak do ojca kontrola wbije na firmę i sprawdzi mi kompa to trzeba będzie bulić :/
|
Polecam MAGIX Movie Pro Edit 11, lecz to także program do którego wymagany jest klucz. Mało jest programów darmowych, pozostaje Ci tylko używać WMM :).
Do zrzutów polecam SnagIt 8, jest to program bardzo rozbudowany a także jest możliwość obróbki zdjęć. Pozdrawiam Michalusik |
Klucz żaden problem jeżeli nie trzeba rejestrować na stronie producenta 8o
|
magiczna opcja szukaj nie pokazała mi nic,a nowego tmeatu nie chce m isę zakładac... znacie ajkis program co pzrerobi filmiki rec. na avi? albo jakis inny sposób?
|
ja znam tylko jedną możliwość :P Włączyć program do robienia zrzutów ekranowych (nie do screen ale do filmów), zaznaczyć obszar i jazda :]
|
vegas sluzy do tworzenia kompozycji, lepsze sa programy umozliwiajace wieksza ingerencje w material; jak na przyklad AE. eot;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:37. |