![]() |
Szybka kasa??
hey
jestem poczatkujacym graczem 10lvl 4 mlvl sork. chcialbym sie dowiedziec jak zarobic najpotrzebniejszą kase czyli około 1,5k probuje na runach (hmm) ale mam 95many wiec jest baardzo czasochlonne chcialbym kupic pare czarow i w ogole. ale nie mam kasy. X( czasami jak sie uda to chodze do trolli (bo mieszkam w carlin :D ) ale tam zazwyczaj ktos jest. a jak nie ma to te 8 trolli daja 50GP :] a przydaloby sie duuzo wiecej. nie mam dobrego eq. scale armor brass legs soldier helmet broadsword leather boots nie znam sie ale z takim eq chyba nic dobrego nie zyskam więc nie wiem jak dalej grac czy: zbierac kase tradycyjnie bez ryzyka na trollach, rotach, bugach itp. isc na mocniejsze potworki dajace wiecej gp i nie wiem czy bardziej sie oplaca zrobic: uzbierac kupic lepsze czary (mam narazie 2;Light, HMM :( czy kupic lepszy eq z gory dziekuje za przeczytanie tego i cya |
Sposób
Ja mam jeden całkiem niezły sposób...
Idziesz na folde z parcelem. Zbierasz do bagów całego loota i targasz go. Gdy zadowoli cię jego ilość idziesz na samą górę tej góry i wysyłasz parcelem loota do siebie (moim zdaniem najlepsze jest ab ;) ) i sprzedajesz... Powodzenia!! B) P.S Ja raz przyniosłem 2,5k :D |
Ja mysle
ja mysle ze powinienes isc na trole w ab i zbierac na czar Heavy Magic Missle (znany jako hmm) i dodatkowo zebrac 220 gp na plecak i puste runki i rob te hmm i zarabiaj kase a po jakims czasie kupisz se to co uwazasz za najbardziej ci potrzebne ( tylko bez przesady nie mysl ze se odrazu kupisz wszystko najlepsze w tibii.
PS. Mysle ze powinienes popracowac nad mlvl... |
lol
Jezeli masz problmey z kasato okradnij kogos :D . nie zartuje. przeprowadz sie do venore i idz na roty tam super szybko sie zbiera kase. nawet ubiesz lv. Pamietaj mosisz jak najszybicej ubic conajmniej 30mlv zeby robic sd :D. popracuj tez nad stuffem a i powiedz jakie masz skille.
|
Aby robić SD należy mieć 25 mlvl+ a nie 30... no i 15 lvl ... ( 220 many trzeba ) ... ale narazie zapomnij - SD opłaca się używać na wyższych lvl'ach - a co do KASY to nie ma lepszego ( uczciwego ) wyjścia dla sorca na tym lvl'u jak roty i tworzenie run...ręcze głową !!
|
dzieki
dzieki wszystkim za pomoc.ale to moja pierwsza postac w tibi więc:
co to jest folde i gdzie to jest?? ;) mam juz hmmy(a kasa mi potrzebna na jeszcze pare czarow :D jestem w carlin i robienie bp hmmów na 10lev. to troche czasochłonne zajęcie... jesli mozecie to odpowiedzcie na te pytania z góry dzieki za odpowiedzi i oglądniecia cya in tibia |
jezeli nie masz promocji, to nawet na 100 lvl bedzie ci to zajmowalo tyle samo czasu... na foldzie sa frost trolle, rotwormy, zwykle trolle, minotaury, mino archer, mino mag, orki, orki spirmeny, orki warriory no i oczywiscie sama smietanka, czyli slime i fe... na mino maga, mino archera, fe i slime nie polecam chodzic, chyba ze sie chcesz szybko dostac do swiatynii w carlin...
folda znajduje sie na nw od carlin. idz caly czas na w i idz brzegiem na polnoc. potrzebne do tego jest 20gp, lina i obowiazkowo lopata. edit: jeszcze dodajmy frost beary... zapomnialem o nich zupelnie... |
Ej jak sie myle to folda jest dla pacc
|
Folda jest dla faccow, dostaniesz sie tam z przystani na polnocny zach od carlin
|
up & up up:Folda jest dla facc.
Mozesz chodzic na Folde lacz jest ryzyko PK bardzo szybkioj metody free transport to temple(nazywam to reinkaranacja ;) ). |
Kasa
Mi kasa by się przydała i wolno mi się ją zbiera, ale jak skille lepiej poćwicze to będe chodził na Walkirie i z nij dobre topory wypadają i plate armory i sobie można sprzedać :]ja tam osobiście się nioe chce chwalićale na maine mam postać L8 skille 27/17 pallek i miałem 1,1K ( mam teraz 0,2 K) a sprzęcik to wogóle cool! plate arm, plate leg!!, steel helmet, bow , cross bow na 8 L dobre co? nawed with mi zabirała 4 a nie 30 jak mialem scale armor i chain legs oraz solgiera zabila mnie 3 ciosami PATRZE CO JEST GRANE A TU WITH i umieram. Chociaz to 4 zycia mogła mi zabrać walkiria bo nie wieże za tak dobrze by mi szło :D. Podziękujcie mi za wyczerpującą wypowiedz... mogą być błędy. DAJCIE "+" JAK SIE DA!!!!!!!!!! :p
|
Ojj tak... notoryczny brak kasy to mój najgorszy problem... zwykle to jest tak: nazbieram trochę, kupię coś fajnego, zdechnę i tracę w niewiadomy sposób właśnie tę rzecz... i zbieram z powrotem... X(
|
Właśnie dlatego dobrze jest byc druidem albo magiem. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
|
Ja jestem druidem mam 11lvl i mam okolo 5k
1.Idz na polnoc od carlin i ciagle ta scieszka a jak bedzie w gora to idz a poten skrec w lewo i masz do rozkopania dziure w srodku Miodzio trolle,roty,amazonki na koncu,poison spidery,spidery itd = Miodzio i kasa szybko leci :baby: 2.Idz na folde tak jak pisza poprzednicy :) i nazbieraj kase B) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:23. |