Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Znak jakości T (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125696)

bosal 20-04-2007 01:19

Znak jakości T

Znak ten postanowiliśmy przyznawać programom, oraz produktom, które w jakiś sposób powiązane są z Tibią. Ponieważ nam ufacie, postanowiliśmy przedstawić wam produkty, które są przez nas sprawdzone i spełniają wysokie wymagania naszej ekipy.
Produkty te będą co jakiś czas dodawane, jednak pamiętajcie, że pojawią się tu wyłącznie najlepsze. Niestety znaku jakości T nie będziemy mogli przyznawać stronom internetowym, ponieważ ich zawartość za szybko się zmienia. Postaramy się dodawać również tutoriale, jak instalować i używać poszczególnych programów. Możecie je również pisać sami w dziale: Wasze poradniki. Propozycje produktów tutaj.

Tawer Redeye 20-04-2007 08:54

Ciekawy pomysł. Przydałoby się do stron ale jak napisał bosal
Cytuj:

Niestety znaku jakości T nie będziemy mogli przyznawać stronom internetowym, ponieważ ich zawartość za szybko się zmienia.
@edit Czasem dobrze nie mieć 1szego wf-u
@edit2 Nie popatrzyłem na sam dół forum i nie zauważyłem tematu z komentarzami proszę o przeniesienie do dobrego tematu

suchyxxx 20-04-2007 09:43

I teraz tak : po 1. czemu nie dacie opery jako bezpiecznej przeglądarki? Jest niezwykle bezpieczna i też bardzo ciekawa

po 2. czemu nie dacie kasperskiego oprócz noda32? Kaspersky ma duuużo zaawansowanych funkcji-ani razu od roku jak go posiadam nie miałem wirusa ani haka w tibii a co ciekawe w ustawieniach ochrony proaktywnej-1 funkcja wchodzimy i zaznaczamy-wykrywaj keyloggery-wygrywa rewelacyjnie w dodatku wykrywa wszystkie spyware,adware,malware i inne śmieci i żaden dodatkowy spy bot czy ad-aware nie jest potrzebny-naprawdę polecam ten program (szczególnie is 6.0)

Tom The Tanner 20-04-2007 11:35

Ja, jako ciekawe urządzenie dodałbym mózg. Przez rok używam wyłączonej Pandy. :D Ani jednego, małego wirusa, 0 haków.

Oprócz rozsądku Yotti.org, ale stron podobno nie można...

Vial

bosal 20-04-2007 14:19

dlaczego nod32, a nie kaspersky albo panda ? bo jest absolutnie bezpieczny i nie zamula prawie wogole.

Delete 20-04-2007 15:33

NOD32 sux! Kiedyś go miałem i co chwilę się wieszał. Zainstalowałem AVG i wg. mnie jest lepszy od NOD'a

Bakuo 20-04-2007 16:52

Nod32 user,
Opera user,

O-PE-RA!!
Mozilla sux.

Adner 20-04-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 1378259)
wogule

Daruj, o Panie, nam nasze grzechy...

McAfee też jest świetnym firewallem. A do tej listy można by było dodać również Thunderbirda.

Kimo36 20-04-2007 21:21

Ogulnie to Opera jest dla mnie bardzo zaufaą przeglądarką ^.-

tkcolt 21-04-2007 09:41

Firefox za te "dziury, dziurki, dziureczki" i szybkość działania nie powinien dostać tego znaczka.

Opera! Tyle mam do powiedzenia ;)

Będąc trochu pedantyczny, powiem że nieładny ten obrazek NOD'a :D

Pozdrawiam,
faucolt

edit: może się Wam przyda
http://www.faucolt.com/nod.jpg

Nevermin 21-04-2007 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez faucolt (Post 1379596)
Firefox za te "dziury, dziurki, dziureczki" i szybkość działania nie powinien dostać tego znaczka.

Opera! Tyle mam do powiedzenia ;)

Będąc trochu pedantyczny, powiem że nieładny ten obrazek NOD'a :D

Pozdrawiam,
faucolt

edit: może się Wam przyda
http://www.faucolt.com/nod.jpg

FF ci wolno chodzi ? no to sorry, ty masz 64 mb ram i procka 500 mhz ? o.O

A co do znaczka, zdecydowanie powinien go dostac Kasper ;] (FireFoxa nie podaje bo juz ma ;D )

suchyxxx 21-04-2007 12:04

Że kaspersky zamula kompa? żałosne-porównaj zużycie pamięci i ilość procesów uruchamianych w pandzie czy nortonie z kasperskim a przeżyjesz szok-kaspersky uruchamia tylko 2 procesy avp które zabierają mało pamięci.Dobrze skonfigurowany nie zamula-trzeba go tylko wyczuć pozatym wykrywa wiele śmieci-jest często aktualizowany a nod 32? Dobry ale kiedy była jego ostatnia aktualizacja?

tkcolt 21-04-2007 12:33

post napisany przez przypadek bo serwer muli - do usunięcia

Tompior 21-04-2007 12:39

Taaa straaaaasznie kasperky muli... poprostu nie moge nawet folderu otworzyc na pulpicie bo zjada mi cale giga ramu 0.0

Kiedy kasperskiego dobrze ustawisz to nie widac nawet, ze jest wlaczony ;)

tkcolt 21-04-2007 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevermin (Post 1379702)
FF ci wolno chodzi ? no to sorry, ty masz 64 mb ram i procka 500 mhz ? o.O

Zainstaluj Opere, Netscape, IE7, FF porównaj, a wtedy pogadamy.

Sprzętem chwalił się nie będę, ale moge powiedzieć, że zły napewno nie jest.

Kaspersky owszem, jest dobry, ale muli i jest niedopracowanym programem. Komentarze zostaw dla siebie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Że kaspersky zamula kompa? żałosne-porównaj zużycie pamięci i ilość procesów uruchamianych w pandzie czy nortonie z kasperskim a przeżyjesz szok-kaspersky uruchamia tylko 2 procesy avp które zabierają mało pamięci.Dobrze skonfigurowany nie zamula-trzeba go tylko wyczuć pozatym wykrywa wiele śmieci-jest często aktualizowany a nod 32? Dobry ale kiedy była jego ostatnia aktualizacja?

Po co męczyć sie konfigurowaniem Kasperskiego, jak NODa odpalasz i olewasz wszystko. Jego aktualizacja bazy wirusów jest kilka razy dziennie, napewno częściej niż kaspra ;]
btw. Ostatnia aktualizacja: 2007-04-21 03:10:45

Pozdrawiam.

odes 21-04-2007 17:15

Nod 32 rox ;d

suchyxxx 21-04-2007 19:49

update bazy wirusów w kasperskim też jest kilka razy dziennie minimum-widać że nigdy nie używałeś tego programu , no cóż...
Niedopracowany? Wskaż gdzie to może uwierzę

Tompior 21-04-2007 20:42

Cale ustawienia kacpra sprowadza sie do ustawienia daty aktualizowania i robienia skanowania dyskow :P

suchyxxx 21-04-2007 23:01

Cale ustawienia kacpra sprowadza sie do ustawienia daty aktualizowania i robienia skanowania dyskow

No jasne-w życiu chyba nie miałeś kasperskiego-są ustawienia zaawansowane gdzie możesz ustawić praktycznie wszystko-w kasperskim internet security jest masa dodatkowych składników a zapora jest bardzo ale to bardzo zaawansowana

suchyxxx 21-04-2007 23:02

jak się nie podoba kaspersky to proponuję pandę albo nortona hehe ale avasta free edition hehe

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:11.