Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Mintwallin! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125867)

Voltar 21-04-2007 16:21

Mintwallin!

Witam

Mam pare pytan.

1. Czy pisze sie Mintwallin, czy Mintwalin?
2. Czy knightem 55 lvl, skille 75/75, w miare dobre eq [dsm, c legs, rh, boh itp.] powinienem expic z dragon lance czy fire axe + demon shield?
3. Mam zrobionego postman questa, czy zbierajac wszystko procz hatchet, co sie da sellnac i bede to wysylac i pozniej sprzedawac - to ile uzbiera sie na godzine pieniedzy z samego loota? [Cale miasto minosow]
4. Uzywac manasow + exura czy Uhow?

Dzieki z gory !!!

PS

Prosze o odpowiedzi tych, ktorzy tam huncili i maja doswiadczenie ;D

Mateuszek10 21-04-2007 16:24

1.Miasto minotaurów sie pisze
2.D-lance ofc
3.a tutaj to juz od szczescia zalezy ile chain armorow poleci ; )
2.manasy

Tomciu 21-04-2007 16:25

@up no i z bp uhów na wszelki wypadek

Maniutek 21-04-2007 16:32

Napwno z d- lance. Przez godzinke bedziesz miał 7k+ (z golda i z loota), a co do leczenia to manaski i exura UH tylko na wszelki wypadek weź.

Mateuszek10 21-04-2007 18:44

myślałem że najt ma zawsze ze sobą uhy xd

TeRcIk 22-04-2007 02:35

1. Mintwalin .
2. Dragon Lance ( luruj zawsze mino magi na wieze / do domku ).
3. Bardzo roznie. ( zbieraj hatchety pozniej sprzedasz w wiekszej ilosci za ladna sumke :) ).
4. Manas + exura oczywiscie.

Donas 22-04-2007 10:34

Z tego co wiem, to pisze się Mintwallin. Na tym levelu i skillach możesz spokojnie lecieć z bronią 2-ręczną, używaj manasów i exury, ale miej pod ręką uhy na ekstremalne sytuacje. Jeśli chodzi o loot... cóż, zbieraj wszystko oprócz chain helmetów (zaniżają średnią lootbaga 16gp/40~oz.), hatchetów(chyba że lubisz długie wyprawy na fibulę, twój wybór) i axe (to chyba nie wymaga komentarza ;)).

Nie wiem ile to będzie na godzinę, ale powiem ci jedno. W mintwallin waga lootbaga jest mniej więcej proporcjonalna do kasy, jaką z niej zdobędziesz (np. z 10k oz. lootbaga wyciągniesz ok. 10k gp).

Baku' 22-04-2007 12:49

Palemw godzine uzbieralem 3k w goldzie i 8k w loocie, nie zbierajac wszystkiego

Tompior 22-04-2007 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1381746)
Z tego co wiem, to pisze się Mintwallin. Na tym levelu i skillach możesz spokojnie lecieć z bronią 2-ręczną, używaj manasów i exury, ale miej pod ręką uhy na ekstremalne sytuacje. Jeśli chodzi o loot... cóż, zbieraj wszystko oprócz chain helmetów (zaniżają średnią lootbaga 16gp/40~oz.), hatchetów(chyba że lubisz długie wyprawy na fibulę, twój wybór) i axe (to chyba nie wymaga komentarza ;)).

Nie wiem ile to będzie na godzinę, ale powiem ci jedno. W mintwallin waga lootbaga jest mniej więcej proporcjonalna do kasy, jaką z niej zdobędziesz (np. z 10k oz. lootbaga wyciągniesz ok. 10k gp).

Dluga wyprawa na fibule?? Ciagniesz loota z kazoo bo w thais za duzo n00bow kradnacych loot. Zajmuje ci to jakies 15 minut a zyski z fibuli sa duze :)
Ostatnio pochodzilem z 30 minut po kopalniach i pozbieralem hatchety i wyszlo z 5k.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:12.