![]() |
Problem Alarm
mam taki problem...
Właczam TIBIE gram z 1h czasami troche wiecej i nagle wlacza mi sie jakis alarm wydobywa on sie z komputera wiec nie mozna go wyciszyc:/ jesli go ignoruje i gra tak przez 30min to wylaczy sie sam ale nie na dlugo :( po chwili wlacza sie znow... wiem ze to przez tibie bo jezeli wylacze ja i poczekam chwile to alarm wylaczy sie sam ... od czego to moze byc. Jak gralem miesiac temu przed instalacja windowsa tak nie bylo ;/... prosze o szybka odpowiedz!! Ps. nie mam zadnych botow ani pomocy do grania...;( |
Wydaje mi sie ze to moze byc alarm czujnikow temperatury. Spróbuj otworzyc obudowe i przeczyscic radiator procesora i karty graficznej sprezonym powietrzem, a jak nie masz to moze byc odkurzacz ;)
|
ok jutro tak zrobie jezeli nie to pojde do znajomego co zna sie na kompach tylko wyczekam wtedy kiedy wlaczy sie alarm xD Ty B)
|
Wydaje mi sie, ze to wlasnie o to chodzi. Tibia bardzo obciaza procesor. Idac tym tropem (ale powaznie to brzmi ;P) po pewnym czasie gry i pelnym obciazeniu procesora, ktory ma zakurzony radiator, wlacza sie alarm.
|
I na twoim miejscu nie ignorowałbym tego alarmu. Po to on jest, by w porę ostrzec przed ewentualnym przegrzaniem. Jaki masz sprzęt (procek, ram, karta graf.)?
|
AMD athlon(tm) 64 procesor 3700+
2.21 Ghz, 960 MB ram wlasnie biore sie za odkurzenie kompa dzieki z gory.. |
Cytuj:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ @Topic A nie masz przycisku wyłączającego ten alarm na obudowie? Bo ja mam. Kiedy włącza mi się alarm z wnętrza komputera i nie da się go wyciszyć to naciskam środkowy przycisk (na dole obudowy) i alarm przestaje dzwonić8o |
Cytuj:
@topic Jak wszyscy wyżej pisali musisz przeczyścić kompa bo zalegający na radiatorach kurz osłabia chłodzenie komputera przez co szybciej się grzeje. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:09. |